11-годишно момиче почина, било ритано от съученик

Първоначално детето нямало признаци за сериозна травма
Обновена: 24 фев 2017 22:22 | 24 фев 2017 22:22,
250
11-годишно момиче почина, било ритано от съученик

11-годишно дете почина в болница в София, а полицията разследва случая.

Инцидентът е станал днес следобед в 52-о Основно училище в столицата, съобщи "Нова тв".

Часове преди детето да издъхне, негов съученик го е ритнал в областта на корема. Първоначално момичето не е имало признаци за сериозно нараняване, но след няколко часа започнало да плюе кръв и било пред припадък.

Извикана е линейка, която пристига в двора на училището и откарва 11-годишното момиче в Пирогов.

Въпреки опитите за реанимация, детето е починало. По предварителна информация момичето е било със спукан далак.

Полицаи от Шесто РУ и от СДВР изясняват обстоятелствата, свързани със случая.

Директорът на училището отказва коментар преди да излезе съдебно-медицинската експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
19
 
! Отговори
T преди 7 години
"Насилието идва от фейсбук."Тези социални мрежи не са проектирани и предназначени за лица под 18 години. Четохте ли им условията при създаване на акаунта?! В тях също си пише, че е отговорност на родителите да си следят децата. Да ги възпитават и т.н. Същото е положението и с компютърните игри, и с Google Play маркета. Ясно са си написали хората възрастовите ограничения, но на *** не му се чете, не му се възпитава, а чака Държавата и някой друг да го свърши вместо него.
111
3
 
19
 
! Отговори
Nona преди 7 години
Не обвинявайте учителите за оправдаване на собствените си грешки,родители/аз също съм родител/!Всичко тръгва от семейството,там детето за първи път вижда модела на поведение и приема този модел!Само ще спомена случай,при който човек,причинил при катастрофа вече 3 години се опитва да се измъкне от "правосъдието" ще възпитава 3 деца....Какво ли да очакваме?!?
110
2
 
17
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Призовавам,ако може да променим значително системната на възпитание на подрастващите!!!Нека се учат на уважение,на правилно взаимоотношения към съучениците си и по-големите!Но това трябва да става с правилен личен пример!Да се проучат младите да четат,да уважават,да зачитат!Това да става и в семейството,и в училище,и в обществото!!!
109
2
 
4
 
! Отговори
Валя преди 7 години
До *** до ВаляА как според тебе на крайно безхаберие крайни мерки за контрол.
108
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимание " демокрацията убива" вече и деца .Това не можеше да се случи в което и да е българско училище преди 25-30 години. Имаше възпитание , но имаше и страх от наказание.Там на място пред всички ученици , намаляне на поведение, викане на родители и вън от училището.
107
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се забранят на децата под 18 години да ползват социалните мрежи! Онзи еврей Цъкърбърг, сигурно знае как може да се ограничат потребителите. Да не могат да си правят профили, и да не ползват тези на родителите си. Насилието идва от фейсбук.
106
6
 
13
 
! Отговори
валя преди 7 години
прдлагам децата да ходят със скрити камери и да няма алабала а затвор за учители прикриващи тези зверства.
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай тая пропаднала държава
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Биехме се и помежду си, и по-големите ни биеха и ни джобеха, просто децата докато са малки са като животни, някой трябва да ги озаптява. Съболезнования на родителите.
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме уникални - държава в ЕС, 21 век, технологии, автомобили, специалисти, техника. 30 минути чакали линейка. Лекари в училищата няма... родителите - и тях май ги няма, абе на какво ги учат тези деца, бе? Поне да им кажат, че момиче не трябва да се бие. Пълен абсурд, дете на 11 години...
102
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Побоищата се ежедневие в българските училища и масово СЕ ПРИКРИВАТ от директорите, за да непострада реномето на училището. Ако се разчуе за такива случай и няма да има деца, а от бройката ученици зависят заплатите на даскалите и директора
101
10
 
14
 
! Отговори
do 130 преди 7 години
Ако беше по-възрастен щеше да знаеш че подобни случаи за съжаление е имало винаги. Просто сега медите са като хиени. През '90 в училището ми за 8г. имаше 3 смъртни случая (не бяха от побой), но си беше трагедия. Само за единия имаше няколко реда в местния вестник, не е имало камери, репортери и т.н. Така че не си мисли че лошите неща идват от демокрацията.
100
9
 
17
 
! Отговори
Сашко преди 7 години
Ако докторите не справят със спукан далак, по-добре да затварят болницата.........Вбелите държави вадят тумори от мозъка, а нашите гледат да вземат 20 лв. от касата и да те пратят в къщи с обезболяващо !НЕКАДЪРНИЦИ .
99
2
 
23
 
! Отговори
А преди 7 години
Онзи ден беше международния ден срещу агресията в училище.
98
2
 
35
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Криворазраната демокрация вече убива и в училищата. Докато няма сериозни мерки за агресивните деца и техните родители, нещата няма да се оправят. Учителите вече са едни пазачи на учениците, правят всичко друго, но не и да ги учат. Опитват се да въведат ред в часовете, непрекъснато се обясняват с изтрещели родители, за които няма по-добро от тяхното дете, до обяд ядат поне 2 пъти-безплатна закуска и плод,винаги има нещо спешно, което директорите искат да напишат и познайте какво става. нездрава
97
4
 
38
 
! Отговори
Лош соц, лош преди 7 години
До дПо време на соца имаше намаляне на поведението, изключване и ТВУ. Поведение се намаляше за далеч по-дребни простъпки, за сбиване се изключваше, за нанасяне на телесна повреда или за доказана кражба имаше и ТВУ. Сега половината училище да пребие, най-голямото наказание е да бъде прехвърлен/а в друго училище или да мине на индивидуална форма на обучение (като някое царче). Ако го съдиш, съдът го потупва по рамото, защото бил непълнолетен. И да убие 3-6 години най-много.
96
9
 
30
 
! Отговори
Миро: преди 7 години
Искам да изкажа първо пълните си съчувствия към този трагичен случай!И второ,виновна ни е демокрацията,която приехме и така умело подкрепяме още и поддържаме!!!Тази демокрация доведе до пълен разпад на морално-ценностната система у нас!Едно време в училище имаше образователни и възпитателни цели!Защо премахнаха ВЪЗПИТАТЕЛНИТЕ ЦЕЛИ! Някой вече да говори някъде за патриотизъм,родолюбие?!
95
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Физическото насилие в училищата е повсеместно.Всеки е бил ученик и е преживял агресията във всичките и разновидности.Я като жертва,я като мъчител.Децата се превръщат в жестоки зверчета,ако им позволим.
94
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАми ходи при Бай Тошо тогава!
93
2
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
това е от тия инциденти дето каквото и да правите не могат да се избегнат, по наше време много по-строги бяха наказанията, но пак се биехме. аз имам две деца и естествено че се бият, разбира се децата нормално не могат да нанесат толкова силен удар че да убият човек, то възрастен без специална тренировка не може, пък камо ли дете. преди няколко години обаче от безодиден момчешки бой едното дете падна и си удари главата в бордюр и умря.