В София: При евтино билетче може да се съкратят линии

Това е вариант за свиване на разходите, заяви Фандъкова
24 фев 2017 08:13, Александър Попов
83
В София: При евтино билетче може да се съкратят линии
Снимка: Dnes.bg

Връщането на старата цена на билета от левче може до доведе съкращаване на линии на градския транспорт в столицата, за да се свият разходите.

"Нека отново подчертая, че в мотивите на съда се казва, че за да могат да се намалят разходи, тъй като транспортът струва пари и модернизацията струва пари, за да се намалят разходите, се предлага намаляване и съкращаване на линии", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Тя е категорична обаче, че общината не може да си позволи да се съкратят линии, защото "по всяка линия се возят хора и дори и да не е печеливша линията, ние сме длъжни да осигурим този транспорт".

Още по темата

Кметът обясни, че ще се направят необходимите разчети, за да продължи модернизацията на градския транспорт.

"За три години подменихме над половината от автобусите. Вече подготвяме процедурите за електробуси, които да бъдат и нови, и модерни, и щадящи околната среда. По-евтино хората могат да пътуват чрез картите. За пенсионери, ученици и студенти картите са много по-евтини от цената дори на стария билет. В част от случаите се пътува за 0.50 лв. за пътуване, дори по-ниско", допълни Фандъкова.

Dnes.bg припомня, че тричленен състав на Софийския административен съд отмени като незаконосъобразна наредбата за поскъпване на билета в столицата.

Общинарите ще обжалват решението на магистратите.

"Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни", отсече шефката на транспортна комисия Екатерина Йорданова.

Според групата на БСП в общината обаче, решението на съда не трябва да се оспорва. "Справедливостта възтържествува в София - гражданите бяха чути от съдебна инстанция и се съобразиха с техните аргументи", смята лидерът на червените в местния парламент Калоян Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
21
 
! Отговори
До Фандък Борисов преди 7 години
А парите от Синя зона, от глобите....къде отиват??!Можете да давате на обществена поръчка хиляди за една ламаринена спирка и да крадете по този начин а иначе нямате пари??!!!!!!!///?????!!
32
1
 
16
 
! Отговори
ЕЗИ преди 7 години
Вчера по линия 102 на спирка около бившия електрокарен завод се качи контрола.Часът беше 14.30 .Веднага се ИЗМЪКНАХА С КРЯСЪЦИ ОКОЛО 25 СЛУЖИТЕЛИ ОТ ЧИСТОТАТА.На въпроса на останалите 14 граждани в автобуса защо тези не ги глобяват контрольорът отговори че не можел да се справи и било работа на възмутените граждани да упражняват контрол.От нова година това е първата контрола която срещам.
31
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите като много разбираха , защо нищо свястно не направиха в София при бай Тошо . Изградиха няколко панелни квартала , които се превърнаха в гета за селяните , които си оставиха къщите по селата за да работят например в Кремиковци. Борисов и Фандъкова превърнаха София в красив Европейски град , а няколко платени протестъри сега заработват преди изборите .
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам да се съкратят началниците и кибиците в софийска община както и в центъра за градска мобилност,както и заплатите им.Щом Букурещ може да пътува с 0.60 лв.защо София ще пътува с 1.60.Некадърниците и алчните за високи заплати вън от държавните учреждения.За мено това говори за Некадърност!А ако трябва ще се дотира транспортът в най-бедната столица на Европа така както се дотира безплатният превоз на политици и депутати!Не може целият народ да пълни хазната,а само политиците да я изпраз
29
2
 
12
 
! Отговори
До as преди 7 години
И аз това съм го забелязъл! Ако нещо си несъгласен с Герб, веднага заплахи ( ще видите вие) , бруталност и арогантно поведение!
28
2
 
16
 
! Отговори
as преди 7 години
ей това е гербаджийската политика, веднага почваме със заплахите .... от мутрендска партия няма какво друго да се очаква
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Това са целенасочени твърдения от крадците на България- политици,бизнесмени и тяхният слугинаж ! а сте слепи колко просяци и бездомници има из София ?
26
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
В транспорта традициите са важни, но "оптимизациите" на линиите, които фандъкова прави разрушават традициите, а това влошава и транспорта. След "опитмизациите" на фандъкова, софиянци вече не знаем кои линии трябва да използваме, ако трябва да отидем в райони, където рядко отиваме. Има и още.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми нормално. Не виждам какво друго може да се случи. Дето се вика икономията е майка на мизерията.Хората уж пари нямат, а всеки стиснал по 30-40 000 лв. и живее в собствен дом. Не вярвате - прочетете новините да видите какво изхвърлят "бедните" бабички през балконите.
24
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Линиите при всички случаи ще ги съкратят, само Фандъкова ще ни лъже по различен начин защо го прави. При скъп билет очевидно има по-малко пътуващи, което е повод за Фандъкова да "оптимизира" линиите, т.е. да закрие някои линии, а на други да промени маршрута, така че да се ползват от по-малко хора, което води в бъдеще пак до закриване на линии. Това съм го виждал доста пъти през годините,
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
намалявай и без това половината град се покрива от железницата, която е бърза, точна и удобна. По маршрутите на трена, спокойно може да се редуцират автобусите
22
1
 
14
 
! Отговори
Пасажер 69 преди 7 години
Съдът постанови! - точка. Оставки на всички подкрепили повишението начело с фъндъка, и създали проблеми на хората ползващи транспорта, не се накрадоха, и имат наглостта още да обжалват!
21
2
 
16
 
! Отговори
Жиката преди 7 години
Само не разбрах- нали всъщност те разчитали повече на карти, а не на билети . Та нямало проблем със спада на продажба на билетите ???То и това беше целта - да набутат хората към картите. Тогава няма проблем да смъкнат билетчето
20
10
 
2
 
! Отговори
гражданин ... преди 7 години
Това ще намали и нуждата от много автобуси. А и въздуха ще е по-чисто.2) намаление на броя на спирките - идва и от 1), а също и от това, че сега спирките са на 200 м една от друга. Това е ненужно. ползвал съм и градския транспорт и казвам, че са много на близко. Ще намали разходите, ще освободи движението, защото автобусите са едни от най-често нарушаващи правилата на движение - кола не може да спре на кръстовище, но автобуса може - защото имало спирка?!Да направят нещо за нас, а не да реват!
19
1
 
6
 
! Отговори
гражданин ... преди 7 години
До кога ще ни представят само два сценария - или ще плащате или няма да ползвате. Кога ще се вземат в ръце и ще помислят реално за проблема и неговото решение.Ето едно такова: 1) намаляване броя на светофарите чрез по-добре управление на светофарната уредба, по-добър контрол срещу джигитите и построяване на повече обезопасени мостове за пресичане на пешеходците, за да се намалят и пешеходните пътеки на пътя. Това ще намали разхода и на колите и на автобусите от към гориво и време.
18
3
 
24
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
"Връщането на старата цена на билета от левче може до доведе съкращаване на линии на градския транспорт в столицата, за да се свият разходите." цитат МНОГО РЕКЕТЬОРСКО изказване бе Фандък, верно казват хората, че ГРОБарите сте като средновековни феодали - ако не е вашето, ще разрушите всичко., т.е. готови сте да имитирате съкращаване на линии за да задържите цена на билет която малко хора плащат. Я покажете колко билета дневно реално се продават, колко са доходите от синя и зелена зона ?!
17
4
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
Като пътувам с крайградските автобуси никога не са препълнени както тези от градския транспорт ,но са на печалба - и за гориво има и за заплати , но всички си плащаме Автобусите в София са препълнени защото половината се возят без пари , ако всички плащат ще има пари за всичко.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се спрат кражбите ще има пари, а не с намаляване на линиите.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12ТОВА ОЗНАЧАВА МНОГО ПОВЕЧЕ КОЛИ И МРЪСЕН ВЪЗДУХ.
14
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Тия от общината имат ли акъл? Чудят се как да намалят трафика - това ли е начина? да се съкратят линии. Пълна лудост. Сега ми излиза по-евтино да заредя газ в колата и да стигна до някъде в града, отколкото да купя 2 билета за 3.20 лева. Да си реорганизират дружеството и да спрат да крадат!!!!