Заради трагедията в 52-ро – психолози при децата

Ще има групови и индивидуални разговори заради смъртта на детето
27 фев 2017 08:26, Петя Славова
12
Заради трагедията в 52-ро – психолози при децата
Снимка: архив, Reuters

Психолози влизат в столичното 52-ро основно училище, където в петък почина 11-годишно момиче след сбиване със съученик. Те ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори, съобщиха от МОН.

Още по темата

На специална среща с педагогическия персонал експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни.

Психолозите са готови да окажат помощ и на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента преди смъртта на четвъртокласничката.

Освен психолози, в училището отиват и експерти на Регионалното управление на образованието в София град, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден в петък, съобщи Bulgaria ON AIR.

При необходимост ще бъде разпоредена проверка на дейностите в 52-о основно училище по механизма за противодействие на училищния тормоз между децата и учениците в училище.

Към темите на предварително планираните проверки на МОН в училищната мрежа през март тази година ще се добави и изпълнението на този механизъм.

Във вторник, 28 февруари, министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще се срещне с ръководството на Националното сдружение на общините в България. На срещата ще се търсят общи решения за подобряване на охраната и видеонаблюдението в училищата, както и за осигуряване на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

Момиченцето почина в петък, след ритник в корема на свой съученик. По време на инцидента не е имало учител в класната стая, а по-късно, когато на детето му става лошо, не е имало и медицинско лице в училището. То е откарано в Пирогов, където само констатират смъртта му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: училищедецапсихолози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боб ще хвърлят психолозите там.Ама а дано помогнат с каквото могат.
8
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ПСИХОЛИЗИ ДА ВЛЕЗНАТ И В НС---ТАМ ИМА МНОООГО РАБОТА ЗА ТЯХ
7
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 7 години
В БГ децата още от малки агресията им се развива към животните и след това се прехвърля към хората!Виждал съм малки деца, които бият кучета и котки. И като станат големи УБИВАТ ХОРА !!! Това е в БГ!!!!!Злоба още в децата!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баща му е мутра и от малък го учи да бъде корав и да не се дава този ще е бъдещ престъпник като държава от третия свят сме управляват ни престъпници които се защитават и пазят от съда
5
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 7 години
До 3На 11 години е детето "убиец". Момиченцето го е ударило и то е трябвало да си го върне, защото е малък 'мъж'. Няма да се учудя ако тати е големия 'мъж', който крещи и посяга на жени. Детето няма никаква вина. Няма как да има, твърде малко е.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В образованието е пълно с нищоправещи хрантутници,от всякакъв род!!Последните случаи го доказват с пълна сила!!
3
1
 
9
 
! Отговори
преди 7 години
Детето убиец като порасне сигурно ще стане масов убиец. Не познавам излекуван луд.
2
0
 
6
 
! Отговори
Затвор за КУнева и преди 7 години
КОумпирани престъпници са монтирали тежко терористични камери..Увредени са трайно нелечимо 100% от децата и учителите
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама същите психолози,които 2 години лекуват убиеца ли ще пратят? Защото не са свършили много добра работа с него.Май няма особен смисъл от тях.