Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"

Има умрели улични и домашни кучета, гълъби...
227
Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"
Снимка: Булфото, архив

Само в рамките на няколко дни няколко стопани на домашни кучета в столичния квартал "Младост" се разделиха с домашните си любимци. Завинаги! Заради някой "гениален" мозък, който ръси отрова в паркове, градинки, около алеи.

Още в края на миналата седмица живущите в района на бл. 347 в "Младост 3" станаха свидетели на покъртителна гледка - измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени кучета и в парковете на "Младост 1А". Паркът зад "Патиланци" в "Младост 3" вчера бе заграден от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

"Всичко това е нечовешко, не знам дали въобще трябва да се коментира", отрони собственичка на отровено куче, което днес най-вероятно ще бъде приспано. Бъбреците му са увредени и лекарите във ветеринарна клиника се надяват единствено на чудо.

"Странно как всичко съвпадна с масовите проверки в градини и паркове от страна на общината и налагането на глоби на стопани на кучета", коментира друг собственик на четириного.

Засега никой не смее да сипе обвинения срещу когото и да е, пък и не се надяват да им обърнат внимание.

"Не се чувстваме виновни, че имаме домашни любимци. Има си наредби, които всеки трябва да спазва. Но трябва да има и наказание за тези, които ръсят отрова. В тези паркове има деца, представете си ако някой малчуган се отрови? Не се надяваме на общината, нали имат по-важна идея - да се отделим от София", иронизира друг "кучкар".

И в двата квартала, където има отровени кучета, има кучешки площадки. Но според голяма част от собствениците на домашни любимци - проектирани от човек, който няма никаква идея от нуждите на едно куче. Да не говорим, че в подобна малка клетка трябва да играят и големи, и малки породи.

За стопаните в "Младост"-ите остава надеждата да имат шанса – тяхното куче да подмине отровите. А злосторниците трябва да знаят, че сред отровените могат да бъдат и хора. Иначе по традиция ще останат неизвестни...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
23
 
8
 
! Отговори
гостенка преди 7 години
само *** и болни мозъци могат да измислят такива неща срещу бездомните животни , на този или тези същества сложили отровата да им се връща на най -милото многократно!
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязал съм че повечето кучкари са от ГЕРБ.
10
13
 
30
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 7 години
Спокойно, деца няма да пострадат. Хляба с антифриз го хвърляме само където се събират бездомните ***. Ако не искате да се тровят домашните ви песове просто си ги дръжте на повода и така няма да ядат от хляба предназначен за ***
9
19
 
5
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
И защо заради бездомните *** трябва да страдат и домашните любимци - много често по-чисти, мили и възпитани от "столичаните" в повече. Против съм всякакви бездомни кучета, ръсещи болести и бълхи, но покрай тях ще си заминат и истински обичани животинки.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният случай на саморазправа, след като институциите не правят нищо.Също като с неправилно паркираните коли и драскането.Полицията и общината спят.
7
8
 
53
 
! Отговори
89245 преди 7 години
Всеки ден съм в различен европейски град! Повярвайте ми, никъде няма кучета, които да се движат сами, на глутници или под каквато и да е форма. Единствено със собственици, които ходят след тях с една найлонова торбичка и събират. Това в нашата държава е някаква абсолютна мафия! Парка на Младост 2 беше като селски *** до преди месец. Нито стопани, нито община правят каквото и да било, за да ограничат тази повсеместна зараза!!! Подкрепям тровещите, макар да знам, че не е това начина!
6
40
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво друго да очакваме от обезумял от злоба бачкатор, живеещ в евтин панелен столичен квартал, освен да вземе да трови невинни същества. Нищо де, то съдбата си знае работата- утре ще ревне същият, че детето му е болно и събира пари за дарения, но богатите и известните, било то българи или чужденци, ще дадат парите си за бездомните животни. Не се чудете- богатите европейци осиновяват кучетата от приютите ни, а за хората в тази "държава" не им пука. Много са хората, малко са човеците.
5
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато общината дреме, хората се оправят сами. На никой не му е приятно разни *** да хапят децата му. А собствениците на кучета трябва да се обложат с огромен данък, както е в Германия. Защото заради глупавото си хоби, създават неприятности и застрашават живота на останалите граждани.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фризьорката,какво дреме,да го намери и да сезира Мая Манолова!
3
3
 
45
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До ЕЕЕЕ!!!!Браво ! Като се научите да им събирате и *** и да ги водите с намордници всичко ще си влезне в релсите.
2
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време в Малинова долина бездомни кучета разкъсаха цял професор при това от Бостънския университет, но наглата самоковска *** продължава да се прави, че това си е в реда на нещата.
1
22
 
44
 
! Отговори
ЕЕЕЕ!!!! преди 7 години
време беше де, то в квартала повече кучета от деца вече!!!! Когато беззаконието стане ежедневие - съпротивата става задължителна!!!!!