Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"

Има умрели улични и домашни кучета, гълъби...
227
Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"
Снимка: Булфото, архив

Само в рамките на няколко дни няколко стопани на домашни кучета в столичния квартал "Младост" се разделиха с домашните си любимци. Завинаги! Заради някой "гениален" мозък, който ръси отрова в паркове, градинки, около алеи.

Още в края на миналата седмица живущите в района на бл. 347 в "Младост 3" станаха свидетели на покъртителна гледка - измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени кучета и в парковете на "Младост 1А". Паркът зад "Патиланци" в "Младост 3" вчера бе заграден от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

"Всичко това е нечовешко, не знам дали въобще трябва да се коментира", отрони собственичка на отровено куче, което днес най-вероятно ще бъде приспано. Бъбреците му са увредени и лекарите във ветеринарна клиника се надяват единствено на чудо.

"Странно как всичко съвпадна с масовите проверки в градини и паркове от страна на общината и налагането на глоби на стопани на кучета", коментира друг собственик на четириного.

Засега никой не смее да сипе обвинения срещу когото и да е, пък и не се надяват да им обърнат внимание.

"Не се чувстваме виновни, че имаме домашни любимци. Има си наредби, които всеки трябва да спазва. Но трябва да има и наказание за тези, които ръсят отрова. В тези паркове има деца, представете си ако някой малчуган се отрови? Не се надяваме на общината, нали имат по-важна идея - да се отделим от София", иронизира друг "кучкар".

И в двата квартала, където има отровени кучета, има кучешки площадки. Но според голяма част от собствениците на домашни любимци - проектирани от човек, който няма никаква идея от нуждите на едно куче. Да не говорим, че в подобна малка клетка трябва да играят и големи, и малки породи.

За стопаните в "Младост"-ите остава надеждата да имат шанса – тяхното куче да подмине отровите. А злосторниците трябва да знаят, че сред отровените могат да бъдат и хора. Иначе по традиция ще останат неизвестни...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
16
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Ако домашните nceтa са с каишка и намординк както е по закон, няма да има отровени, а noмияpитe вместо кастрирани - евтанизирани, както е по Америка и хубавата част на ЕС света.Както обикновено в Бг виновния не се чувства виновен - нито кучкарите, нито паркиралите по тротоарите. Затова тровят кучета и омазват коли. А властта усвоява пари..
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А котките при ЛъвовДа се чудиш, колко "образовани" от журналистическа страст за сензации хорица има в София. Прочела мадам Люри в списание, че котките имали страшна болест, която "можело и да се окаже евентуално опасна за децата" и вие мадам Люри навсякъде, а дървеници и лазят над главата, плъхове ядат в мърлявата и паница, самата тя вони на евтин дезодорант върху потна кожа, скришом си хвърля *** върху тротоара и тръска пърхотлив пешкир над минувачите.Чистници -"1/2 поколение софета"
130
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей не е хубаво, много е лошо ... , ама дайте рецептата . Между другото дали в Младост тичкат вече без каишки и надзор *** , или ги държат изкъсо вече както и е редно да не би да лапнат нещо.
129
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на който го трови..стига глутници и кучешки лайнна, не е лошо да минат да напускат отрова и по другите градове и да се отървем от тези глутници
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 138, е като във вас не е останало нищо човешко, за това търсите утеха в животните, там се чувствате велики, кучето ви гледа като господ
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колкото до бойните породи, решението е много много просто - да се забранят. Както е на много места по света. А опасните породи, да са винаги с намордник, както също е навсякъде по света. Само че на общината не й се занимава с вашето и нашето спокойствие, не те искат да ни насъскват едни срещу други, заради едните кучета, за да не забележим че улиците са мръсни на дупки и неосветени, опасни са, липсват патрулиращи полицаи, липсват кошчета и пейки - все задължения на общината.
126
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не си набихте в *** глави - бездомните кучета в София не са заради кучкарите в София. Докарват ги от близки и далечни села и ги пускат. Аз лично гледам 1 такова зарязано куче. Не са софиянци причината да е пълно с бездомни кучета - работа на общината е да ги събира и извозва по приюти. Само че не го прави. Защо ще тровите моите кастрирани, осиновени от улицата кучета, които не правят проблеми на никого, защото общината не си върши работата. Разправяйте се с общината, не с нас
125
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в центъра на София. Първото нещо, което виждам, когато отворя сутрин вратата към улицата е купчинка кучешки *** и те са през метър-два. До където поглед стигас - все ла*на. Само от нащата кооперация събраните данъци са повече, от колкото събират от цяло село в провинцията. Така че, кметицата да въведе дежурства на инспекторите, ако трябва и камери да им закупи, но да глобяват всеки, който не чисти след любимеца си.
124
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наблюденията ми из форумните лъвове са, че най-силно мразещите кучетата са именно хората дошли от провинцията. Дали това или предишното поколение - все тая. Защо? Защото на село, животните се гледат с някаква цел - да дават мляко, вълна, кучетата да пазят. И за въпросните хора е напълно неразбираемо, как така кучето може да се гледа без цел. Или с цел да те прави щастлив. Ако беше популярно да се гледат кокошки, те щяха да пишат същото - кокошките на село, града за ГРАЖДАНИ. Нали така?
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Каква новина:Явно не си софиянец, а и си зле с мозъчните връзки. Там изгониха софиянци и се наврехте вие в техните "хубави, централни" квартали. Я се поинтересувай, кой живее по "Витошка" и около нея в старите богаташки кооперации, по "Фритьоф Нансен", по "Евлоги Георгиев", по "Раковска"... Как "национализирахте" домовете на софиянци, за да се наврете в тях. Трай си там в белите кооперации, че много станахте нагли...
122
0
 
6
 
! Отговори
зараза преди 7 години
Кучетата намаляха но селяните не спряха сега развъждат масово котки и след затоплянето вонята е ужасна. Съответните организации само усвояват пари без работа.
121
2
 
6
 
! Отговори
А котките при Лъвов преди 7 години
мост?Доказа се, че една домашна котка в този район я пускат да се разхожда из близките улици чак до пазара, но е болна от котешка чума,която можела да предизвика някои видове инфекции и у хората!Съседите твърдят,че са намерили три умрели котки с физически белези на болни от котешка чума!Толкова ли е трудно съответните ветеринарни служби да изловят безпризорните котки в района и да обиколят сградите наоколо, за да прегледат домашните котки?Не коментирам факта, че имало ваксини за такава чума!
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пак азПак ти, бойни и скитащи кучета не трябва да има. В София ги докарват с коли от провинцията есента. Но хората не трябва да бъдат обвинявани, че им е жал за животните. Не жалиш ли животните не жалиш и хората, не си и въобразявайте, че УБИЕЦЪТ НА ЖИВОТНО Е УБИЕЦ И НА ХОРА. Мозъкът му е чипиран като някои тук - "децата трябва да бъдат наблюдавани от майките". Край, значи аз мога да си хвърлям отрова! А гълъбите хапят ли бе, илитерати, а врабчетата и други..На техен гръб живеете, неуки!
119
2
 
11
 
! Отговори
Каква новина: преди 7 години
До Анонимен 129Къщите на кореняк-софиянците били в Младост и Люлин... Някой да е виждал там жив софиянец?
118
0
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Живея в Младост от доста години. Последните 5-6 години става нетърпимо. Пренаселен квартал, застроени междублокови пространства! До блока ми има платен паркинг, охраняем, 80 лв/месец. Държа си колата там, има поне 20-30 свободни места, но живеещите в района спират по градинки, зелени площи, кръстовища. Пеша се ходи вече трудно! Страшен прах и мизерия по улиците, като завали е кал до ушите! Ама не им се дават пари... Кучетата са другия проблем. И не са селяни, а ***!
117
2
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Дотова доведоха "ИДЕИ" на БХК изоставени кучета от СОБСВЕНИЦИ да ЖИВЕЯТ по най-хубави паркове, градини, улици, да хапая, да се хвърлят по хора.Трябва да се умъртвяват.А всички СЕГАШНИ- със стопани- да бъдат с чипове.Изостави ли го- в ПРИЮТ и ще плаща издръжка до смъртта на кучето.СТИГА социализъм, стига ОБЩА ГРИЖА!Днес в голям град, на пазар и във ВХОДА на МОЛ се ДРЪГНАТ *** и ТРЪГВАТ след хората!! Не им е мястото сред нас.КЪДЕ в страна от ЯДРОТО на ЕС има скитащи кучетаа?Във Виена?
116
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7676Абе,"гражданино", да те светна,че само селяците казват на добитъка "стока". А в панелките, вие дъртите комундери, които се довлякохте от селата "с привилегии" и със смрадта си - физическа и нравствена, натикахте кореняците - софиянци, защото им бутнахте къщите и си построихте там "ведомствените" кооперации, където развъдихте измета, който ни "управлява" сега, след като поредно (9.09.1944 и ноември, 1989) узурпирахте властта и излъгахте тъпия народ. Та, за вас стоката се стриже и дои.
115
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен125, ти си поредното доказателство, че кучкaрите сте най-злобните същества изпълнени с омраза
114
2
 
19
 
! Отговори
Фермер преди 7 години
Я да чуя от някой защитник на уличните кучета-видял ли е в някоя европейска столица такова чудо, каквото има тук? Който харесва кучета, да си ги отглежда у дома! Аз харесвам крави-мога ли да ги пусна да си пасат в градинките на комплексите? Добри са, мляко дават и също могат да станат свещени, като нашите дружества за защита на всичко друго,но не и на хората.
113
2
 
18
 
! Отговори
Таня преди 7 години
116,хубаво.Като си го гледал в чужбина,там как се гледа куче?Обясни тук на аудиторията.И там смееш ли едра порода да пуснеш ей така,сред хората,както го правите тук най-редовно?Какво става,ако някое куче ухапе човек?Чистите ли след него редовно?Позволява ли се на куче да лае през нощта през терасите и да безпокои останалите?Повтарям,че сте длъжни да си гледате децата вие,това не е задължение на останалите.А за да няма отровено дете,трябва да ги няма кучетата от улиците и вие да станете отговорни