Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"

Има умрели улични и домашни кучета, гълъби...
227
Бъдете внимателни: Масово тровят кучета в "Младост"
Снимка: Булфото, архив

Само в рамките на няколко дни няколко стопани на домашни кучета в столичния квартал "Младост" се разделиха с домашните си любимци. Завинаги! Заради някой "гениален" мозък, който ръси отрова в паркове, градинки, около алеи.

Още в края на миналата седмица живущите в района на бл. 347 в "Младост 3" станаха свидетели на покъртителна гледка - измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени кучета и в парковете на "Младост 1А". Паркът зад "Патиланци" в "Младост 3" вчера бе заграден от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

"Всичко това е нечовешко, не знам дали въобще трябва да се коментира", отрони собственичка на отровено куче, което днес най-вероятно ще бъде приспано. Бъбреците му са увредени и лекарите във ветеринарна клиника се надяват единствено на чудо.

"Странно как всичко съвпадна с масовите проверки в градини и паркове от страна на общината и налагането на глоби на стопани на кучета", коментира друг собственик на четириного.

Засега никой не смее да сипе обвинения срещу когото и да е, пък и не се надяват да им обърнат внимание.

"Не се чувстваме виновни, че имаме домашни любимци. Има си наредби, които всеки трябва да спазва. Но трябва да има и наказание за тези, които ръсят отрова. В тези паркове има деца, представете си ако някой малчуган се отрови? Не се надяваме на общината, нали имат по-важна идея - да се отделим от София", иронизира друг "кучкар".

И в двата квартала, където има отровени кучета, има кучешки площадки. Но според голяма част от собствениците на домашни любимци - проектирани от човек, който няма никаква идея от нуждите на едно куче. Да не говорим, че в подобна малка клетка трябва да играят и големи, и малки породи.

За стопаните в "Младост"-ите остава надеждата да имат шанса – тяхното куче да подмине отровите. А злосторниците трябва да знаят, че сред отровените могат да бъдат и хора. Иначе по традиция ще останат неизвестни...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Не ни е уредена държавата, а това е наша работа. Когато не живеен по ясни правила, се дразним един друг по хиляди категории, например- обичам и не обичам кучета... Такава е природата на хората, кучетата пък имат своя... Когато няма правила се получава т.нар. "война на всеки срещу всеки". Според естествения закон, можем да правим каквото си поискаме, но когато се съберем в общност(държава), приемем наши правила, тогава живеем в мир и разбиратеслтво, така стоят нещата на теория.
191
0
 
1
 
! Отговори
Борис преди 6 години
Кучето ми най-вероятно е отровено, така казват ветеринарите, бъбреците му не са наред, утре ще го заведем в клиниката, дано се пооправи.. Пиша този коментар, защото съм възмутен от всичко написано под тази статия. Всичко е относително- Айнщайн. В градовете- места за разходки на кучетата, поводи, наморници, събиране на екскрементите(дисциплинирани собственици). Общината-да се прибират и приспиват уличните(хуманно). Защо не разбираме, че само с разбиране бихме могли да живеем нормално заедно?!
190
1
 
6
 
! Отговори
виж,радостинчо преди 7 години
Виж какво,на този свят животните не са само кучета.А кучетата не са най-ценният вид на планетата.Ако трябва да защитавам,ако трябва да обичам,ще обичам животните в природата,не кучето,което е тъпо,*** и просто животно.А такива като вас се наричат природолюбители,смях!Плюя на хора,готови за защитят ненужното куче,пред това да подадат сигнал за горски пожар,в който загиват хиляди ценни видове!Такива като вас трябва да се изтребят с вашите ЦЕННИ кучета.Веие сте *** с двоен стандарт.
189
4
 
2
 
! Отговори
Radostin преди 7 години
В работата си са обект на присмиване и поигравки поради което търсят поле за изява, такива хора са неспособни да се зарадват на нещо, същински животни които виждат в животното равностоен противник!! Такива индивиди са способни да прережат гърлото на малко дете без да изпитат капка жал!! Но измират тези при нас почти всички такива умряха отидоха си в света който си им беше роден дом, а именно АДА!
188
4
 
1
 
! Отговори
Radostin преди 7 години
При нас всички такива *** измряха, и хората са щастливи щото не обричат вече и дамошните им любимци за това, но на кой ще му е жал за такива, изверги, това са индивиди без личен живот без семейства, живееще като мишки, цял живот криейки си в някаква мизерна дупка, и чудийки се как да навредят подчертавам не на някой по силен от тях, а те са много по силните от тях, ами някой който няма как да отвърне на удара!!! Това са индивиди които не зачитат нито празници, нито имат свястна работа!!
187
7
 
1
 
! Отговори
Radostin преди 7 години
Който трови рано или късно той или негов близък отиват в гроба, опит доказан през последните години!! Но опита показва, че се мъчат яко тея щото първо близките им умират, спокойно в ада има соларуим и подгряват, не им е толкова зле!!!
186
0
 
0
 
! Отговори
до 195 преди 7 години
Над 7 милиарда са хората. И всички имат изисквания. А ето сибирските тигри почти са изчезнали. От биологична гледна точка кой смяташ е по-ценен?
185
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ако ще ми говорите за нуждите на едно куче, аре да обсъдим доколко са покрити, ОСОБЕНО ако говорим за голяма порода, с размерите на средностатистическия апартмент в големия град.Иначе казано, ако искате куче - ходете си на село!
184
7
 
1
 
! Отговори
до "кинолог&quo преди 7 години
Ти ако си "кинолог" аз съм Мерлин Монро!!! Скоро не се бях смяла така. Че и 14 лайка имаш за таз велика простотия. *** кво да прайш, материала такъв!
183
1
 
8
 
! Отговори
Фандъкова да запретв преди 7 години
Фандъкова да вземе да си свърши работата и да накара подопечните си да си вършат работа. И още нещо, когато някой вземе куче от приют да бъде накаран да плати данъка на кучето. След това по зоомагазините и на Подуене, който продава кучета, да плати данък за кучето. Така че е ясно, че съответните хора наистина обичат кучето. А сега излиза, че даже министрите, съветниците в общината, съдиите и политиците не си плащат данъците за любимците
182
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА АГРЕСИВНИТЕ КУЧЕТА Е ЯСНО, А ЗА АГРЕСИВНИТЕ ХОРА ...
181
11
 
17
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
"Не вярвам на хора, които не харесват кучета, но много вярвам на кучета, които не харесват хора."Алберт Айнщайн
180
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много правилно казано-да се опазва здравето и живота на хората.Само,че как?Като бездомното куче тича срещу автомобила и шофьорът,за да го избегне,се удари някъде или просто удари някой друг заради него?Не стига,че ние самите се избиваме един друг,ами и непотребни кучета да пречат на нормалния живот.За да няма такива случаи,има американски модел.Определен период в приюта,ако никой не го потърси,осинови,инжекцията.Никой не храни до старост по приютите.
179
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да няма такива самодейности, службите да започнат да си вършат работата и да прибират уличните кучета.
178
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господинчо,не АГРЕСИВНИТЕ кучета и не избирателно,а ВСИЧКИ бездомни кучета.Защото пречат на нормалната почивка на хората,а оттам и на здравето им.Куче,което лае-пречи 100%.Хапанията и нападенията са също проблем.Писна ми да ми се повтаря,че само агресивните трябва да се прибират.А когато го разберете,тогава няма да има хвърляна отрова и отровени домашни такива.Тогава и хората ще променят мисленето и мирогледа си.Но първо стопаните да променят техния,а после да се махнат бездомните кучета.
177
12
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Точно така, аз също съм длъжен да го правя, стопаните на злобни кучета, които не чистят след кучетата си да се наказват, агресивните кучета от улиците да се прибират и ако трябва ликвидират, но това са единици кучета, повечето кучета не са агресивни и е варварство да се тровят невинни животни, за да може някой да си задоволява низките страсти. Ако ми попадне такъв, да кажем, че рязко ще изгубя уважение към здравето му и ще го разпилея по паважа. Така, че докато ние се пазим, да се пазят и те.
176
3
 
4
 
! Отговори
@ 189 преди 7 години
Абе ти защо не искаш да повярваш, че си ненормалник бе, кажи на вашите да изкарат спестяванията и отивай да се лекуваш бе момче, какви кучкари ? Дори нямам куче !? Никой не е длъжен никого и нищо да харесва, но е длъжен да уважава живота, здравете и предпочитанията на околните му, когато това малко правило ти се набие по някакъв начин в кухата кутия, може да тръгнеш и по правия път.
175
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредно доказателство за сбърканите ценности човешки на някакъв си *** кучкар.Не се учудвам,вие никога не сте били хора.Не наричайте така останалите,моля!С това няма как да допринесете за любовта към гадните ви създания.Никой не е длъжен да ги харесва и обича-приемете го накрая!А когато и на обществено място ги натрапвате-резултатите се виждат.Приятна компания с гадното ви животно!
174
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче-благородно животно?Това се нарича ''оксиморон''.Това е най-гнусното и непотребно животно.Генетично недоразумение,така да се каже.Благородно животно е всяко едно,различно от кучето.Колкото повече има такива коментари,толкова повече ги намразвам тези същества.
173
12
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
....кучето е едно от най-благородните животни, а панелния плъх е част от една от най-изостаналите нации и в културен и в духовен аспект и съжалявам, че го казвам на 3-ти Март, но това наистина е така. Жалко ....