Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Промените във външността му – нормални, твърди младежът
Обновена: 2 мар 2017 12:32 | 2 мар 2017 11:03,
157

Снимка: Булфото

"Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи", каза Йоан Матев пред Софийския апелативен съд, където магистратите гледат мярката му за неотклонение.

Още по темата
19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това, че съм си пуснал брада е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден - също, аз съм спортист", оправдава промените във външността си обвиняемият пред съда.

Прокурорът отново потвърди, цитиран от "24 часа", че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите.

Разпознаването на Йоан бе силно затруднено от власти и граждани поради промени във външността му. Сигнал в полицията бе подаден от приятелката на убитото момче, която научила името на Йоан от негова съученичка.

По-късно стана ясно, че ученици, учители и директорката на училището, в което учил Матев, го разпознали от разпространените кадри от МВР, но не сигнализирали на полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съсед на заподозрения забелязал, че скоро след убийството на Георги в Борисовата градина, Йоан си пуснал брада и започнал да взима стероиди за повишаване на мускулната маса.

В хода на делото самият брат на Йоан - Марсел Матев, свидетелства и разкрива къде е изхвърлено оръжието, с което е намушкан Георги - шахта на метри от БНР. Именно там разследващите откриват ножа, след показанията на Марсел.

Брат му споделя пред властите още, че Йоан му е признал за убийството още същия ден, като му е казал, че е "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Допълнително, бе установено, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството. Самият Йоан каза пред съда по-рано, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си.

"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си", настоя той.

Апелативният съд припомни всичко това и наблегна на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори, и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител били доказателствата - откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел. Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия.

По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан и се очаква да излезе с решение каква мярка да му бъде наложена.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
10
 
! Отговори
До Пич преди 7 години
Според мен въобще нож неможе да престои 2 години в шахта, водата да го е отнесла 100 пъти, отделно шахтите, особенно на такива места се чистят поне по 2 пъти в годината, и ако е имало някакъв нож там, братчедите от чистотата са го преватизорали, те такива предмети не пропущат
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Две години е било прикривано всичко, нали таткото е граничен полицай. Но истината все някога изплува. Свидетелските показания са верни.
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нож преседял 2 години в шахта, абе Вие нормални ли сре, и то в шахта, която е непосредствена близост до место престъплението, ами там нали са правени очеративни действия, отделно глупостите че бил разпознат, ама никой не се обадил, айде стига и това със свидетелството на брат му...
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Близо 2/две/години полицайте не се сетили да погледнат в шахтите,може би са мислили,че ножа трябва да е хвърлен пред РПУ
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така този нож е останал повече от две години в шахта? Как така всички тези многобройни - съученици, треньори,учители и директори са го разпознали и между тях няма и един,който да е казал - "той е".Сега свидетелстват и след повече от две години си спомнят с най-малките подробности. Брат му бил признал, но не му казали, че има право да мълчи и да не свидетелства.Съсед бил разбрал и видял, че взема стероиди. Ако Йоан е извършителя да понесе цялата строгост на закона.Но има нещо гнило
82
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ножът бил в съседната шахта,ама не се сетили да погледнат. Името на единствения престрашил се да свидетелства изтича в медиите. Професионализъм та дрънка.И тези искат привилегии ? Аз предлагам да се пенсионират след 1 месец трудов стаж. 100 брутни заплати при пенсиониране. Пенсия 2 000 лева. Безплатен апартамент.Не е много,ама съм сигурен,че ще се съгласят. От добро сърце.
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към момента на убийството е бил непълнолетен.Максимална присъда-8г. За добро поведение ще бъде намалена на 6 г. Ако работиш в затвора, 2 дни се броят за 3,или присъдата се редуцира с 1/3. По ТВ,ще се появят млади момичета изглеждащи като фолк певици,завършили психология/ какво друго ? ,няма да учат медицина или за инженер/.Те ще кажат : Младо момче,да сбъркало е,но всеки има право на втори шанс. Реално ще лежи 2г. Ще излезе на 21 г, в разцвета на силите си. Да му мисли Стефани.
80
0
 
11
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Всичко е ясно.Каква експертиза на ножа бе , *** ?
79
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щях да се включа с мнение и анализ, но прочетох и видях, че някои пишат Оченици...Много ми е тъжно, много, много...Къде отидоха българите?!Къде отидоха хората?Не може да грабиш от дете, презадоволен от заможно семейство и да носиш нож!Няма нищо случайно!Ножът е оръжие.Кой е баща му и кои са приятелите му, които го укриват?Защо? Защото са навързани като черва, да крадат за 200 години напред, защото са вечни!И е пропуснал да каже на сина си, че е човек!Че другите също са хора!
78
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
За мен той е хванат.Допуснал е прекалено много грешки че да му се размине.Брат му няма как да оттегли свидетелските си показания защото всички ще се обърнат срещу него.Все пак той им е казал къде е оръжието на престъплението.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А въпросния брат на колко години е? И на мен всичко ми е ммого невероятно, разпознат бил, ама никой не казал, по какво е бил разпознат, по кадрите от полицията трудно може да бъде разппзнат човек на 100%
76
6
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 7 години
Имаш впредвид не сънародници, а мър ши нали. Човек който си обича страната си стои в нея и се бори всеки ден, да стане по хубава, а не ходи на проси на социал в други държави. Читавите хора се евакуирато от България, заради такива безмозъчни като вас дето ревете за линч, раздавате присъди, а нито сте копметентни, нито има доказатълства за деянието което полицията и прокуратурата пробутват през манипулираната преса
75
4
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 7 години
Заради такива абдали като тебе избегаа 2 млн сънародници.
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега нагледал съм се на всякакви безумни версии и заключения на нашата милиция, така че не трябва да се бърза и е така с лека ръка да им се вярва, лично аз съм по склонен да не им вярвам
73
0
 
23
 
! Отговори
nina преди 7 години
Алоха #87,Говорите глупости.Малък психопат от заможно семейство,ходи да джоби по-малките и слабите с нож в джоба.Този не го прави заради парите,а заради тръпката,едва ли му е и първия случай да ограбва така.Явно момчето,Иван,се е съпротивил,да почива в мир!А този убиец трябва да бъде съден като възрастен. Станала грешка, е казал на брат си-грешка е да те настъпият в градския транспорт,удар с нож си е опит за убийство,с фатален край тук!
72
17
 
12
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Ти как разбра, че той го е убил?!?!?!? Би ли си там. Откъде знаеш че не е при самозащита онзи другият да го е нападнал да го обере. Живея до парк и през годините два пъти са се опитвали неуспешно да ме оберат докато се прибирам - просто вадиш ножа и се защитаваш. Много взехте присъди да раздавате. Като сте такива юристи защо не вземете да изпосъдите всичките политици и *** на държавна службица, дето унищожиха държавата.
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така така, всичко това са пълни измишльотини - съседа го видял, че взима стероиди - това веднага дело за клевета. Треньори, учители и ученици го разпознали - кой по - точно днес се разбра, че прокуратурата не е призовала хора, които са го уж разпознали, т.е. по слухове да повдигнат обвинения моля ви. Нещо сега и за експертизи спряха да говорят, нали уж ДНК както и прорезната рана трябваше да съвпадната, но само мълчание от прокуратурата сайтаджийски репортажи без конкретика да настройват хората.
70
23
 
4
 
! Отговори
алоха преди 7 години
говорете си така никой не е пророк за да знае. Аз си мисля обаче че са го натопили, като нищо и полицията се опитва да пркрие друг. Това обаче не е добре, нека си го кажем направо, просто няма никакви доказателства. Припознали го всички, но мълчали. Познали го били на камерата, нищо че сега не изглеждал така. Намерили нож който той хвърлил в шахта на метри от престъплението, сериозно си мислите че пасем трева, дори психично болен не би го направил. Май просто вече е било време да обвинят някой.
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, как е в нашата окаяна съдебна система, но в чужбина за прикриване на убиец те съдят и лежиш, тая директорка щеше да търка нара, ако бяхме нормална държава, както и другите, които са го прикривали. А той нагъл, иска да учи и да работи, а това, че е убил дете и то ще си лежи на два метра под земята цяла вечност да го ядат червеите няма значение - супер много се ядосвам на цялата ни скапана съдебна система!
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам, ама на мен ми е адски странно как един нож е престоял е така в шахта близо 2 години, и тия приказки че бил разпознат от съочениците ама никой не казал, също са ми много странни