Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Промените във външността му – нормални, твърди младежът
Обновена: 2 мар 2017 12:32 | 2 мар 2017 11:03,
157

Снимка: Булфото

"Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи", каза Йоан Матев пред Софийския апелативен съд, където магистратите гледат мярката му за неотклонение.

Още по темата
19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това, че съм си пуснал брада е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден - също, аз съм спортист", оправдава промените във външността си обвиняемият пред съда.

Прокурорът отново потвърди, цитиран от "24 часа", че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите.

Разпознаването на Йоан бе силно затруднено от власти и граждани поради промени във външността му. Сигнал в полицията бе подаден от приятелката на убитото момче, която научила името на Йоан от негова съученичка.

По-късно стана ясно, че ученици, учители и директорката на училището, в което учил Матев, го разпознали от разпространените кадри от МВР, но не сигнализирали на полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съсед на заподозрения забелязал, че скоро след убийството на Георги в Борисовата градина, Йоан си пуснал брада и започнал да взима стероиди за повишаване на мускулната маса.

В хода на делото самият брат на Йоан - Марсел Матев, свидетелства и разкрива къде е изхвърлено оръжието, с което е намушкан Георги - шахта на метри от БНР. Именно там разследващите откриват ножа, след показанията на Марсел.

Брат му споделя пред властите още, че Йоан му е признал за убийството още същия ден, като му е казал, че е "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Допълнително, бе установено, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството. Самият Йоан каза пред съда по-рано, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си.

"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си", настоя той.

Апелативният съд припомни всичко това и наблегна на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори, и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител били доказателствата - откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел. Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия.

По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан и се очаква да излезе с решение каква мярка да му бъде наложена.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
46
 
! Отговори
да преди 7 години
само, че ще лежиш в затвора не защото ходиш на фитнес, а защото си убил човек !!!!
6
1
 
49
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
За кво се оправдава *** .Собственият му брат го е издал .Стига е лъгал и бягал .Вече няма смисъл ,да си поеме отговорност като мъж и да си получи заслуженото
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съда е подкупен и няма да се приложи пълното наказание,но искам да кажа ,че има БОГ и там рушвети и връзки не минават.Божието наказание е по- жестоко от наказанието на продажбите съд.
4
1
 
54
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
В БГ във всяко престъпление има замесен бивш или настоящ полицай! Да не говорим за - ямболската адвокатка, мишо бирата и жена му, вещите лица по делата срещу цецо ухото....
3
5
 
25
 
! Отговори
Д преди 7 години
няма не наказано зло , момче истърписи наказанието в живота днете споходи нещо по зле от това
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво ся , секи ден ли трябва да чета за тоя ?
1
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мене ми се види, че май милиционерите пак се оа каха