Започна тържествената церемония на пл. "Народно събрание"

Десетки столичани вече се събират за тържествената заря
3 мар 2017 18:50, Петя Славова
13
Започна тържествената церемония на пл. "Народно събрание"
Снимка: Кадър, Bulgaria ON AIR

Започна тържествената церемония на пл. "Народно събрание" в столицата по случай Националния празник на България, предаде "Фокус".

Пред Паметника на Цар Освободител президентът Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия. Той бе посрещнат с аплодисменти от присъстващите граждани.

Церемонията ще завърши със слово на държавния глава и тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. На събитието присъстват десетки официални лица, посланици и делегати, както и стотици софиянци и гости на столицата.

Десетки граждани започнаха да се събират  от рано на мястото. Голяма част от присъстващите носят български трибагреници.

На място е организиран специален пропусквателен режим, а всички желаещи да присъстват минават през проверка. Полицейското присъствие в района е засилено, а бул. "Цар Освободител" е изцяло затворен за движение.

В церемонията за 139-годишнината от Освобождението на България участват военнослужещи от военните формирования в Горна Малина, Мусачево и Божурище, както и военнослужещи от Националната гвардейска част със знамената-светини - Самарското знаме - знамето на 3-та дружина на Българското опълчение, щандарт на 1-ви конен полк, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк, знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, знаме на 31-ви пехотен Силистренски полк.

Командващ на тържествената проверка е командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: зарятрибагреници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
анонима преди 7 години
абе българи писачи нищо не разбрах защо 3 ти март е национален празник ,аз обеснявам на чужденците че днес 3 март ние празнуваме националния ни празник ,че ние сме били 500 години колония на османското турско господство, че се е провело насилственно потурчване на хората,както сега искат ЕС да ни ислямизира, и на този ден с помощта на опълченците ,които им обеснявам че това са руски български войски са допринесли за освобождаването на нашата държава,знаят повече за нас отколкото вие пишете
4
0
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 години
изчистиха ли паветата...май видях едно петно...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
139 години от преминаването пеша на една армийка през България. Имали са оръжие и поради тази причина много им е харесало - нахранили са се, облекли са се, обули са се, видели са двувежди жени без мустаци.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но какво искат да гледат.. А тези, които биха дали повече от 10 долара за билет, какво биха искали и как стоят нещата?А някои от оригиналните кино версии на филми, какви приходи биха докарали?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях както и на няколко хиляди българските граждани на платото на Шумен, където е паметника "Създатели на Българската държава". Изкачих 1403-те стъпала ( 1300 + 103(103 г. От освождението от османското иго през 1981г.)), Но там горе на пилоните нямаше вдигнато нито едно българско знаме.Нямаше никакви знамена. А дали имаше трибагреник надвикване общината същите не видях. На национакните празници не е ли задължително да се вдигнат българските знамена на държавните учреждения и национакни паметници