Бойни кучета – на воля по улиците ни. Защо?

Ротвайлери и питбули са сред най-често изоставяните кучета
7 мар 2017 15:52,
22
Бойни кучета – на воля по улиците ни. Защо?
Снимка: Екоравновесие

Собственици на бойни кучета масово изоставят животните си в София. Само в приюта за бездомни кучета в Горни Богоров има десетина питбула, съобщава Веселин Асенов, директор на "Екоравновесие".

Ротвайлерите и питбулите са сред най-често изоставяните кучета, отчита той.

"За съжаление, продължава изоставянето на бойни породи кучета, като питбули и ротвайлери. Към момента има около десетина питбула в приюта в Горни Богоров, за които се полагат специални грижи от доброволците. След усилената работа с тях се забелязва добро поведение от тях. Спряха да проявяват агресия, защото те са агресивни предимно към други животни, а не към хора. Дори вече си играят с други кучета", казва още той пред "Дарик".

За съжаление, жителите на съседни на столицата населени места продължават да изхвърлят новородените си четириноги в града.

"Една част от хората сигнализират да бъдат настанени кучетата в нашити приюти, но една доста голяма част от тях въобще не подават сигнал, а директно ги изоставят по улиците. Стремим се да обхванем всички крайградски райони на София, като най-потърпевш от тази практика е район Нови Искър", допълва Асенов.

Заради станалото задължително чипиране на кучетата от общинското предприятие предлагат безплатно поставяне на чип само срещу задължителна кастрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Така е, защото е ликвидирана една тежка и непривлекателна промишленост - кожарската!И не е нужно да се ровим в историята на Франция. В 1941 год, когато германските войски идват в България, биват унищожени почти всички кучета. От кожите им стават чудесни обувки !! И след войната около 1950-1953 г/ на места и по-късно/ следва масово изтребление на кучешката популация, поради две причини: болести /най-вече сред децата/ и нужда от кожи.Сега-демонокрация- и хора, и кучета ядат хора! Мерки - йок .....
16
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 7 години
Това е защото *** не мисли като си взима куче. Едно куче излиза около 100 лв на месец и мръшляците не могат да се грижат за тях. *** народ. Чалгари.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По мой наблюдения,като ,че ли кучето взема характера на стопанина си.Можеби е важнаи дресировката.
14
6
 
18
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Имам две кучета - Питбул ДжейДи и чихуахуа Тайсън!Питбула е на 7г. а чихуахата на 4г.!Познайте кой е Шефа! -)))В питбула ми няма никаква агресия, обича да обича!Тайсъна е малко красиво злобарче, което не слиза от ръцете ни и ако го игнорираш се изправя на двете си крачета и започва да.... танцува!Абе, като антидеприсанчета са!А, забравих за котарака Моджо - пълен непокист!Яде, спи и мърка!псЖивея в къща с дворче!
13
2
 
30
 
! Отговори
Далече от Юръп преди 7 години
И германците са кучкари, но за половин година не видях отвързано куче. Защо- манталитет, възпитание, отговорност, може би? Не- закони. Ако кучето ти ухапе човек- глобите са от порядъка на десетки хиляди евро. Действат те все едно, че ти си причинил телесната повреда. Въобще не ми говорете за кучешко възпитание и ала-бала. Трябват закони, които да се спазват. И понеже това няма да се случи в обозримо бъдеще ще продължаваме да четем за нахапани хора и прочие абсурди.
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да започне да изнася кучета ,в държави ,където е разрешена консумацията им,Корея,Виетнам,Лаос ,Китай и други.Ще бъдем добър износител и икономиката ще дръпне напред.
11
3
 
19
 
! Отговори
IDEA преди 7 години
Явно коментар номер 1 е бил интересен и затова е изтрит. Все пак се вижда, че кучкарите освен че са човеконенавистници и комплекссари, те са и кучененавистници и ги изоставят. Т.е. те си купуват лошо куче, за да се кефят как по улиците всички настръхват и ги заобикалят, иначе дори не ги забелязват, защото са облечени вехто. А нормалните хора искат чистота и да няма кучета. Просто и ясно прасе=куче и няма проблем да се заколи и да се изяде от лъва в зоопарка
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Асп. Какви животни убийци, бе? Всичко зависи от възпитанието, от това какъв човек го отглежда. Тези породи са силни и доминантни , но не и убийци. Вярно е, че искат твърда ръка,но кучето прилича на стопаните. Имам съседи с ротвайлер, социализиран, играе с други кучета, дори с котка живее. Имам и друг съсед, агресивен комплексар, който превърна немската си овчарка в звяр, защото така я възпитава.
9
6
 
9
 
! Отговори
кинолог преди 7 години
Спрете да разпространявате мита за изоставените питомни кучета ! Питомно куче не може да оцелее на улицата. Бездомните кучета са подвид на домашното куче, но със силна имунна система и инстинкт за оцеляване.
8
3
 
31
 
! Отговори
Асп. преди 7 години
Пълна забрана за животни-убийци. Това включва и ония лунатици с отровните змии. Всички домашни животни-регистрирани и паспортизирани. Второто е за имунизациите, не да ми разнасят всевъзможна флора и фауна. А относно уличните кучета- през 60-те в Париж същите достигнали до някаква невероятна бройка. Тогава Генерал дьо Гол мобилизирал неголеми военни единици и за има-няма една седмица се справили с проблема.
7
10
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ами патриотите са ги изоставили щото няма пари за манджа....далаверата не върви и така...това са предимно патриотичен тип кучета.....
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се вкарат за 1 година няколко хиляди виетнамеца и проблемът е решен.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е отсега. Навремето в София имаше нашумял инцидент с глутница кучета и пострадал човек, а в глутницата имаше дого аржентино. Хората, които изоставят потенциално опасни и силни животни като кучетата на улицата, са за много сериозен пердах, а не за парични санкции.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да имаш куче е отговорност. Комплексари и про-стаци взимат кучета от каприз, после им хрумва друго. Ако има строга регистрация на животните и контрол, бързо ще ги откриват и санкционират. Яка глоба.Ама много яка!
3
10
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 7 години
Дайте ги насам, ще падне пачка , а и кученцата ще се изкефят да правят това за което са създадени :)
2
2
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Щото още не съм ги отровил песовете е за тва Изобщо отглеждането на домашни любимци е сериозна отговорност.Не трябва всеки да има право да купува животни.Затворете развъдниците!!
1
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 1 преди 7 години
Иновативна...и правдива идея!Подкрепям!:-)