"Пирогов" с дълг от ?25 млн., базата – амортизирана

Състоянието на болницата е тежко, но е разбираемо
7 мар 2017 09:37,
4

Спешният център "Пирогов" има сериозен дълг от 25 млн. евро. Това обяви в "България сутрин" новият зам.-директор на болницата професор Николай Габровски.
Още по темата

"В момента се извършва един одит. Болницата има сериозен дълг от 25 млн. лева. Има едно текучество на кадрите, което през последните години ни е лишило от водещи специалисти. Съществува една амортизация на базата, която е повече от разбираема, тъй като за един уикенд минават 2000 души през лечебното заведение - разбирате какво е натоварването", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Габровски призна, че състоянието на болницата е тежко и съществува напрежение, но той е готов да поеме наследството на работата си.

"Реших да приема това предизвикателство", категоричен бе новият зам.-директор.

Той коментира и оставката на предшественика си, като каза, че не разбира как някой може да бъде несъгласен с политиката на друг, който е управлявал два дни.

Проф. Николай Габровски даде информация за състоянието на 8-годишното момиче, което пострада в "Боровец", като каза, че новините са добри, тъй като детето е стабилизирано.

"Имаме основания да смятаме, че този инцидент ще завърши благополучно", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
борис преди 7 години
Парите не стигат,защото огромни суми отиват в джоба на лекарите. БГ журналята се правят на много отворени, преразказват идиотиите на политиците, но да направят едно свястно журналистическо разследване немогат.Ако някой се добере до истинските заплати на лекарите,с всички начисления-това което взимат бруто, косите ще ви настръхнат.Взимат заплати по 20-30 хил. на месец,някои по 50,отделно от бордове,втори договори и пр. и пр.Отделно комисиони от лекарства, консумативи,апаратура,рушвет,рекет..
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е разбираема амортизацията на базата, много сори.Как пък в локалната ми спешна клиника в Англия, където минават много повече от 2 хиляди души, всичко е модерно, чисто и неотвратително?