Д-р Кателиева с два договора, надвишила работните часове

Била близка с предишния шеф на "Пирогов", но нямало реваншизъм
9
Д-р Кателиева с два договора, надвишила работните часове
Снимка: Bulgaria On Air

След като синдикалната шефка на спешните медици д-р Десислава Кателиева обвини ръководството на "Пирогов" в реваншизъм, от болницата обявиха, че тя е била освободена, защото имала договор с друго лечебно заведение.

Още по темата

"Д-р Кателиева е била назначена преди една година на допълнителен трудов договор в УМБАЛСМ "Пирогов", като основният й е с Националната кардиологична болница, с което влиза в нарушение на трудовото законодателство, надвишавайки разрешения брой работни часове", обясниха от пресцентъра на спешния институт.

Допълнителният й договор бе прекратен в съответствие с българското законодателство.

Тя пък се оплака тази сутрин в ефира на Bulgaria ON AIR, че не е получила предизвестие, а до развръзката се стигнало, след като дала гласност на наболелия въпрос в здравеопазването за  политиката на реваншизъм и разчистване на сметки.

От "Пирогов" пък твърдят, че протестите на д-р Кателиева са започнали веднага след смяната на предишния директор, благодарение на когото е получила възможност за допълнителна работа в спешния център.

"Категорично заявяваме, че няма "масови чистки", дейността на болницата протича нормално и без напрежение. Нещо повече – презентираната от д-р Кателиева Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ в България няма представителни функции за гилдията на спешните лекари", отвръщат на удара от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има ли лекар у нас ,които да не е на повече от едно работно място?
4
11
 
7
 
! Отговори
До Анонимника преди 7 години
Абсолютно доброволната и работа не е свързана с работните и места, но това за човек като теб е непонятно. Ти не можеш явно да си представиш, че някой може да влага усилия в полза на обществото извън работата си и за това да не получава пари. Добре е първо да се запознаеш с това какво е направил този човек за да го съдиш просташки. Неусведомен си и затова правиш грешни изводи.
3
9
 
9
 
! Отговори
Ера преди 7 години
Ама то всеки труд се заплаща. Ако мислиш пък че да бачкаш в Пирогов с техните заплати е някаква голяма изгода, значи си в грешка. Тоя дето *** камъни на кариерата като е на трудов договор сигурно му е голяма изгодата. Тя да не стои с ръцете в джобовете бе човек? С удоволствие ще я вземат на работа във всяка частна болница. Пирогов губи от уволнението и.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На договор не е ли някакъв вид лична изгода? Едва ли стои там без пари!
1
9
 
8
 
! Отговори
Ера преди 7 години
Ми занимават се, щото въпросната жена е една от малкото, които на абсолютно доброволни начала и без никаква лична изгода се опитва да развие по някакъв начин системата на спешната помощ в България. Да я развие до ниво, което ще осигури навременна и адекватна бърза помощ примерно на твой близък или познат, вместо спешните медици да ходят с линейките да преглеждат ***, които просто искат някой да им измери кръвното. Неусигуреният *** му е най-лесно да се обади на спешна помощ и получава