Жени излязоха на шествие в защита на правата си

Те настояват да се криминализира насилието
18

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

На днешния 8 март в София върви тематично шествие в защита на правата на жените.

Десетки дами се събраха, за да кажат, че държат на своите права и няма да се откажат от тях.

Те обясняват, че макар вече да имат равни права, все още има политици и в България, които мислят прекалено патриархално и правят крайно сексиски изказвания, дори от парламентарната трибуна.

Жените настояват да няма разлика в заплащането между двата пола, както и да се спре домашното насилие, като то се криминализира.

Още новини от България и света четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: шествиежени8 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 6 години съм с мюсюлманка. Е, направо се родих братче. Прибирам се - манджата сготвена, почистено, изпрано. Жената не кръшка, няма и как. Тук не е като в развратна България, я кръшне да му мисли. Бой и на улицата. Не като в любима България, изневерява и после даже ти взима къщата, колата, децата. Трябва да си мазохист да се хванеш с феминизирана ***. Съжалявам за острите думи.
11
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Като гледам коментарите на "мъжете" по-долу стоя и си мисля... То вярно, че в България останаха малко "истински" жени, но и мъжете сте останали стадо импотентни комплексари. Я вместо да разсъждавате за правата на жените, кажете на мама да ви налее по една ракия и да ви направи по една шопска и се скрийте обратно в бокса на бащината гарсониера да изгледате някой мач. Понеже от вас друго не става.
10
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Бъдещето не е на жените и на феминистките. Бъдещето където жените не си знаят мястото и са феминистки е след изригване на вулкан залял града.Последствията са ясни. За бедственото положение на България през 2017 година в по-голяма степен са виновни българките тотално загубили своята реална ориентация и място в социума-превърнали се в съвременни псевдо-про-стит-утки *** развратени *** нямаши майчини женски инстинкти и уважение към мъжа
9
5
 
6
 
! Отговори
Ханибал преди 7 години
Когато почнете да вършите всякаква работа наравно с мъжа колкото и каквото той работи и когато има жени работещи наравно с мъжете във всички професии,а не само да седите на бюрата и да мърморите, тогава можете да претендирате за равно заплащане скъпи женички, дотогава всяка жаба да си знае гьола. Аман от феминистки!
8
4
 
11
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Е що за простотия!?!..Кой ви нарушава правата?!?..Та жените в Бг са по добре от мъжете.Работещите жени са повече от мъжете,и вземат дъщите че и по големи заплати.Що за идиотщина?
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има отлив в световен мащаб от тия простотии, закъснели сте с 20 години. Не се напъвайте, в Европа това няма да хване почва, а на Балканите - хептен.
6
4
 
1
 
! Отговори
Bojidarov преди 7 години
Bravo na smelite bg jeni! - na vsichki plakati sa napisali na garba "iskame belgiiski i luksemburgski zaplati v bg"!I drugi plakati - "Boli, boli, boli, mnogo boli s bg zaplati 230 evro v bg" i vsichki bg jeni revat v hor bodra smiana...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То насилието си е криминализирано.Дефинициите за отделните видове насилие ми се струва , че умишлено са спестени.
4
3
 
11
 
! Отговори
жико преди 7 години
Запишете си час при кварталния, да ви пази по време на секс.
3
3
 
17
 
! Отговори
Феминист преди 7 години
Мен жена ми като ме бие аз какво да направя? На кого да се оплача, на арменския поп ли? След малко ще си дойде и като свали колана, и като ме почне, да не ви разправям. И така всяка вечер. Да си бях стоял ерген, сто пъти по-добре щях да съм си!
2
12
 
3
 
! Отговори
Комонис рософил преди 7 години
Трябва както в братска Русия побоя в семейството да се декриминализира и да се поощрява с цел възстановяване на традиционния православен морал и ценности. Напред с братска Русия!
1
3
 
15
 
! Отговори
Как така преди 7 години
Нали "ЕВРОПЕЙЦИТЕ" НЕ БИЯТ ЖЕНИТЕ СИ...ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ САМО КЪМ МЮСЮЛМАНИТЕ! ЛИГОТИИ...