Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина

Такива случаи има и в "Младост", "Павлово", "Бъкстон"
Обновена: 10 мар 2017 09:48 | 10 мар 2017 09:37,
140
Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина
Снимка: архив, Reuters

С отровни примамки убиват кучета в "Борисовата градина", съобщава Bulgaria ON AIR.

Юлия Гачева оставя бележки из целия парк, с които предупреждава за разхвърлените отровни примамки. Тя предприема тези действия, след като намира куче, което е опитало от опасните наградки.

Още по темата
"Собственичка на друг домашен любимец ме извика, за да ми каже, че под пейка лежи едно куче. То не мърдаше, само главичката си повдигаше леко", разказва Юлия. "Виждах, че нещо става, обадих се на управителя на общинската ветеринарна клиника "Връбница" и оттам веднага проявиха съпричастност".

Гачева разказва, че докато е чакала да дойде кола от ветеринарната клиника, е гледала как кучето си отива.

"Моментът, в който вдигахме кучето, за да го качим в колата, то почина", каза тя.

След направена аутопсия лекарите са разбрали, че е използвана бързо действаща отрова, с която за първи път се сблъскват. Но са забелязали, че никой от органите не е бил разяден.

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" информира, че подобни случаи има в целия квартал "Младост", "Павлово" и "Бъкстон".

"Всяка година напролет започват, а най-лошото е, че хората имат свободен достъп до такива отрови", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мария,всеки собственик има нужда от малко сиво,но навреме.Злобата от хората идва именно заради такива стопани.Те,вместо да се заканват как ще убиват поредния,отровил животното им,е редно самите те да правят забележки на нередовните,защото от тях идва всичко и заради тях патят свестните.Да се кастрират всички кучета с неизяснен произход,а не всеки кучкар да развъжда всякаква РАЗНОПОРОДНА,без произход,смрад и после-защо има кучета на улицата.Тези кучета няма да дойдат от мен,който няма такова.
124
2
 
14
 
! Отговори
гост преди 7 години
ЗА да се съдят отровителите тогава,когато има адекватни закони за бездомните кучета,както и за безотговорните и прости кучкари,които погазват закона по всякакъв начин.Що се отнася до хващането на злосторниците,не ги мислете!Те се пазят доста добре.Така,че разковничето е първо в чистене на всички бездомни кучета,санкции за стопаните.Майките всяка секунда да си наблюдават копелетата какви лна пипат,а не да пият кафе,да си пушат цигари и да цъкат по телефоните.Не е нужно да спекулирате с децата.
123
5
 
17
 
! Отговори
гост преди 7 години
Какви са тези призиви да дойдат и във вашия квартал,***?Вие ръце нямате ли?Това е черта на бг ***-все някой да му върши работата.Покрай всички коментари мога да добавя само едно.Кучетата са само резултат от действията на самите кучкари.Те ги развъждат,продават,изхвърлят.Същите се изживяват като великите спасители на тези ненужни твари,като ги хранят с миризлива манджа през терасите,без да ги прибират.Същите псенца нападат хора,които не ги хранят.Затова,полека с наглите коментари!
122
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супееееееер!!! Омръзна ми да треперя за децата ми, които си играят в градинките и току някой огромен домашен пес, без каишка, се спусне към тях. Ако може гадните кучкари да изтровят ще е най-добре!
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да поканим няколкостотин корееца тука...
120
2
 
16
 
! Отговори
Александров преди 7 години
Оставете тортите настрани. А глутниците на които се събират защо не повдигат този въпрос от организация лапи, чорапи и незнам си какво още. Онзи ден си вървя между блоковете и на 50м от мен пет помияра за 5 секунди ме наобиколиха да ме хапят. Пак добре че не се чистят и междублоковите пространства та може да си намери човек някоя тояга. Разминах се без инцидент, но се замислих ако на мое място беше синът ми или някое друго дете какви щяха да са последиците....
119
2
 
21
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Хора, хора, хора защо е цялата тази злоба? Хайде да помислим кой е виновен за тортичките из целия град- кучето или стопанина? Всеки собственик има определени отговорности като такъв, а именно да почисти след кучето си, да го кастрира /ако няма възможност да гледа поколение/, да го обезпаразити и ваксинира и т.н. Закони и правила има, но няма ко йда ги спазва. Решението е в стриктните проверки и солените глоби и наказания, тогава всички стопани ще се научим, че освен радостта имаме и отговорности
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ветеринарите да вземат мерки преди, а не след. Като имате пари да гледате кучета а не хора, приберете ги
117
3
 
17
 
! Отговори
М преди 7 години
Като няма контрол от общината върху кучетата е естествено някои да вземат нещата в свои ръце. Да сте видяли глобен някой собственик на куче?! Цяла София е *** ! Общината е основния виновник!
116
4
 
25
 
! Отговори
Влах преди 7 години
До Анонимен118Спомням си случая и едно огромно заглавие във вестника:"Кметът на Букурещ изби уличните кучета за една нощ. Казал - Обичам кучетата, но хората обичам повече"
115
11
 
10
 
! Отговори
До 114 преди 7 години
Като ще се пожелава лошо, да караме наред и да не подминаваме никого. Така ще е по-честно и справедливо.Влизал ли си скоро по подлезите около Централна гара и автогара? Да не би кучетата да са ги *** и опикали, та вони още отвън пред стъпалата, дори и пред тези на метрото? Онзи ден привечер един поля храстите в градинката пред банята за радост на група чужденци, които си го снимаха за спомен.Ще свършат кучетата и кой ще е наред? Котките, гълъбите, различните, колоездачите, пешеходците...?
114
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучкари, преди да се грижите, че в парковете играят деца, колко от вас събират кучешките торти? Честно, има ли поне 5%? Няма. Тогава се сърдете на себе си. В седния вход една *** глед голямо куче, ротвайлер. Всяка сутрин пред входа до кашпите има по една тлъста торта. Един път не е почистила, поне един път. Позасъхне и на другата сутрин подобна. Община, зам.кметица която уж беше много отговорна, промяна няма. Тогава ще има отрова като няма действие.
113
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сведение на кучелюбите мига само да припомня, в Булурещ беше страшно от кучета. Кмета издаде заповед и всички ловни дружинки за три дни изтрепаха всички помия--ри по улиците. Явно е разбрал човека, че разни организации като 5 лапи, 3 рога и 6 копита крадат от бюджета. Наш'та крадлива кметичка си трае защото една част от парите отиват в нейния джоб. И така колко години вече, много. И се стига до крайности да се хвърля отрова. На хората им писва и взимат мерки. Това резултата от краденето.
112
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в центъра. Тротоарите са осеяни с кучешки ***.За последните три години само веднъж видях преди двамесеца как едно момиче почисти след като кученцето й се изака. Преди три години видях как една възрастна г-жа почисти след пинчера си. Преди това не си спомням да съм виждала друг да чисти след любимеца си. За това до всяко колче на тротоара задължително има купчинка. Иначе по форумите всички твърдят, че чистят. Кажете ми къде сте да дойда да вии видя като чистите.
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, сега ще им секнат мъните за няколко липсващи кучета на ония от Еко равновесие.Хайде, преместили са се кучетата на едно по-хубаво място, вместо да се ръфат в снега в приютите.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРозов антифриз и старо хлебче.Те не ядат хляб, оядоха се. Със салам действа ли?:))
109
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всяка година напролет започват, а най-лошото е, че хората имат свободен достъп до такива отрови", каза той.___Най-лошото е, че:1) никой не контролира собствениците на кучета да спазват закона;2) парковете и всички тревни площи са се превърнали в кучевки тоалетни;3) агресивни кучета (повечето домашни) се разхождат свободно по улицата;4) първото, което виждам сутрин щом отвор входната врата са кучешки лаiна.....
108
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко лесно се решава проблема с песовете, технологиите напреднаха. Розов антифриз и старо хлебче. Топиш и разхвърлял. Ликвидира се проблема, няма краваи по улицата, няма уплашени и ухапани хора, няма кучешка тения. Ние сме на първо място в Европа по кучешка тения. На всички Кучелюбци пожелавам децата им да се разболеят от тения за да видят какво причиняват "милите" животинки. Друга песен ще запеете. И още нещо, около 2 ТОНА КУЧЕШКИ *** изсъхват в София което се диша от ВСИЧКИ!!!
107
1
 
19
 
! Отговори
един от Надежда преди 7 години
До ДЕНИЦА ПЕТРОВА КОЛАРКоларка ли си, каруцарка ли си, товари си *** и си ги гледай вкъщи. Аз не искам да хапят детето ми по улиците и да му се-рат в пясъчника, ферщензи?
106
16
 
2
 
! Отговори
ДЕНИЦА ПЕТРОВА КОЛАР преди 7 години
До ... 106 коментар - анонименКой какво да премести към Надежда? Отровата ли? Може да ми дадете адреса си и аз ще се погрижа лично да Ви доставя безотказно действаща отрова, само в случай, че я опитате, за да проверим дали е ефикасна. На хората, които я продават, не може да се вярва. Очевидно и на кучетата не вярвате. И ето, че Вие се оказвате най-подходящият кандидат да я пробва преди да я въведете в експлоатация. Е, кога и къде ще Ви бъде удобно да дойда?