Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина

Такива случаи има и в "Младост", "Павлово", "Бъкстон"
Обновена: 10 мар 2017 09:48 | 10 мар 2017 09:37,
140
Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина
Снимка: архив, Reuters

С отровни примамки убиват кучета в "Борисовата градина", съобщава Bulgaria ON AIR.

Юлия Гачева оставя бележки из целия парк, с които предупреждава за разхвърлените отровни примамки. Тя предприема тези действия, след като намира куче, което е опитало от опасните наградки.

Още по темата
"Собственичка на друг домашен любимец ме извика, за да ми каже, че под пейка лежи едно куче. То не мърдаше, само главичката си повдигаше леко", разказва Юлия. "Виждах, че нещо става, обадих се на управителя на общинската ветеринарна клиника "Връбница" и оттам веднага проявиха съпричастност".

Гачева разказва, че докато е чакала да дойде кола от ветеринарната клиника, е гледала как кучето си отива.

"Моментът, в който вдигахме кучето, за да го качим в колата, то почина", каза тя.

След направена аутопсия лекарите са разбрали, че е използвана бързо действаща отрова, с която за първи път се сблъскват. Но са забелязали, че никой от органите не е бил разяден.

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" информира, че подобни случаи има в целия квартал "Младост", "Павлово" и "Бъкстон".

"Всяка година напролет започват, а най-лошото е, че хората имат свободен достъп до такива отрови", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривай всички природолюбни фондации-четири лапи, копита и рога! Никаква полза от тях. Само лапат милиони, а кучетата се увеличават! Защото ги хващат и пускат отново, без да ги кастрират. Понеже ако няма кучета, няма да има и работа за тях. И един въпрос: Всички искаме като в Европа, но защо там няма кучета по улиците?
64
5
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
И ква стана ся работата - имаш куче , имаш проблем ; немаш куче , нема проблем. Некакви изводи да си направиха кучкарите ?
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че докато човек не отгледа поне едно куче и то не от най-дребните, в повечето случаи ще го е страх от кучетата и ще приказва и прави простотии в това отношение. Няма как човек без опит да знае как стоят нещата с кучетата, а незнанието води до страх и отрови.
62
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучетата в София не са опасни като кучетата на село, но селянина дошъл в София ще го разбере, само ако и той отгледа поне едно куче в София. Дотогава ще вие колко страшни били кучетата и ще бълва простотии.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си 53.Това са *** дошли в града.Манталитет и страх
60
3
 
2
 
! Отговори
До 60 nkavr... преди 7 години
Ти явно не си гледал куче, щом пишеш подобни нелепици.
59
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58 - Отлично го каза ! Интересно дали " селяните " от Търново , Пловдив и Копривщица така тровят кучета ? Аз не съм чувал за такива случаи.
58
3
 
14
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Кучетата не се гледат в апартаменти.Кучето е животно за навън в къща,иначее извратено,не може да ходи до тоалетна,не се движи и затлъстява
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 53Абсолютно точно!
56
7
 
16
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименСелският манталитет е най-присъщ на тези, които ти наричаш кореняк-софиянци. Преди 100 години центъра на софия е било едно прашно шопско село, което постепенно се разраства и поглъща околните села. Ceляндурите живеещи там не са били нищо повече от останалите, но пък са били много по-злобни, защото изведнъж стават столичани, обаче интелигенция няма - тя е в Търново, Копривщица, Пловдив, Карлово и тн.
55
10
 
8
 
! Отговори
отровителите да преди 7 години
изпитат същата болка и ужас, която изпитват животинките, макар и за един ден - не повече!
54
0
 
6
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Я гледам цели три шебека - Тончо , Дончо и Бонбончо. Досега не са апали никого.
53
4
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
За всички "любители" на кучета им препоръчвам за да видят както причиняват на домашния си любимец да опитат 1 седмица да са на неговия график - да ходят по 1 път на денонощие до тоалетна и да са цял ден затворени в апартамент. Така ще имат реална представа каква точно "любов" дават на животинката. И започнете да си чистите след кучетата, че софия е заприличала на гиганска тоалетна.
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е в селския манталитет и свързания с него страх от кучетата. Тма, на село, където е бил до вчера, кучетата трябва да пазят и ако не вършат тази работа, селянина ги трепе с лопатата и в същото време го е страх от кучетата на съседите. Е, как този изграждан с хилядолетия селски манталитет ще се промени,като дойдат в София и видят куче? Няма как да стане. Страхът неудържимо завладява вчерашният селянин и те надават вой, колко опасно било кучето и понеже са си страхливи по природа, с отров
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Тъй като въпросът ти е риторичен, по-вероятно е да получиш няколко отрицания по дефолт. За всеки случай.И можеш да си сигурен, че ще са от хора, никога не присъствали на агонията на отровено или сгазено животно, пък било то и куче.
50
9
 
14
 
! Отговори
любо преди 7 години
И от мен заявка. Адреса е в Люлин-3. Само уличните са около 20. Във входа имаме 5-6 лаещи денонощно. За тях давам бонус-премия.
49
12
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Има закони и трябва да се спазват. В този случай, МВР трябва да намери престъпниците-отровители и съда да ги осъди според закона. Това е. Всичко останало са призиви за нарушаване на закона.
48
6
 
14
 
! Отговори
До 46 преди 7 години
Куче се гледа , когато разполагаш с голямо пространство , напр. къща с двор , а не да ревете , че нямало къде да тичат кучетата ви. Откраднахте площи от парковете да ги заграждате , за да тичат там кучетата ви и намалихте по този начин площа на която да играят деца. Наистина сте нагли.
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападало ме е куче, но не бих тръгнал да го тровя. Не бих се превърнал в убиец на кучета защото някое ме е нападнало.По тази логика има и хора които нападат.Значи ли че трябва да ги нападам и убивам!?
46
9
 
12
 
! Отговори
шопендар преди 7 години
ето че няма нужда от референдум.от общината да прочетат внимателно коментарите и ще разберат какво мислят софиянци за проблема с кучетата.ако не го реши общината,ще го решат хората.грехота е при тази мизерия,да се хвърлят народни пари за безполезни твари,а деца да гладуват и да живеят в мизерия.