Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина

Такива случаи има и в "Младост", "Павлово", "Бъкстон"
Обновена: 10 мар 2017 09:48 | 10 мар 2017 09:37,
140
Бързодействаща отрова мори кучета в Борисовата градина
Снимка: архив, Reuters

С отровни примамки убиват кучета в "Борисовата градина", съобщава Bulgaria ON AIR.

Юлия Гачева оставя бележки из целия парк, с които предупреждава за разхвърлените отровни примамки. Тя предприема тези действия, след като намира куче, което е опитало от опасните наградки.

Още по темата
"Собственичка на друг домашен любимец ме извика, за да ми каже, че под пейка лежи едно куче. То не мърдаше, само главичката си повдигаше леко", разказва Юлия. "Виждах, че нещо става, обадих се на управителя на общинската ветеринарна клиника "Връбница" и оттам веднага проявиха съпричастност".

Гачева разказва, че докато е чакала да дойде кола от ветеринарната клиника, е гледала как кучето си отива.

"Моментът, в който вдигахме кучето, за да го качим в колата, то почина", каза тя.

След направена аутопсия лекарите са разбрали, че е използвана бързо действаща отрова, с която за първи път се сблъскват. Но са забелязали, че никой от органите не е бил разяден.

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" информира, че подобни случаи има в целия квартал "Младост", "Павлово" и "Бъкстон".

"Всяка година напролет започват, а най-лошото е, че хората имат свободен достъп до такива отрови", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
3
 
! Отговори
До 43 за панелката преди 7 години
Това си е лично твое погрешно мнение. Имал съм преди доста година куче и знам как стоят нещата, за разлика от теб.
44
7
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Едва ли,както и мнозина не знаят, че всяка година чрез комарите маларията убива поне 3 млн души в света.Предполагам, че и не всички родители ежесекундно внимават малките им деца да не слагат в уста всичко каквото намерят на земята, а понякога и миенето на ръце след игра навън има избирателно-препоръчителен характер.Трябва ли да почнем да трепем наред хората разхождащи се из парковете, щото там са комарите, а и хепатит А се разпространява чрез неизмити ръце?
43
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че за кучетата трябва да има място където да тичат отвързани, но точно там *** слагат отрови.
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завирате в панелка , в която няма място и за вас , куче голямо колкото магаре.Мъчите животното по този начин , но важното е да сте в крак с модата и още по-важно - софиянци!
41
1
 
20
 
! Отговори
Вълнаро преди 7 години
Не вярвам повечето, които отправят призив да се тровят кучетата, да са виждали на живо как умира животно от отрова, гледката е брутална. Не е лапне отровата, пририта два пъти и умре, а е мъчителна агония. Бездомните кучета трябва да бъдат събрани, предложени за осиновяване, ако не- има безболезнени начини за умъртвяване, не сопа или антифриз. Няма място за безпризорни кучета по улиците, нито в града, нито на село. Всичко извън частен имот на каишка и с намордник. Хората са го измислили отдавна.
40
7
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
А защо си мислиш, че в гората кучето ти може да е без повод и намордник?! На полето или в гората такива кучета се считат за скитащи и се застрелват. Който е писал закона изобщо не е съобразил, че кучето трябва да тича, а това няма как да стане ако е на повод. Затова повечето собственици на кучета "не са чували" че кучето им трябва да е на повод.
39
7
 
13
 
! Отговори
Тия преди 7 години
които си гледат животни у тях,както и да е!Но има едни дето много ги обичат обаче любовта се изчерпва с хвърляне на хранителни отпадъци от терасите и завъждането на N на брой песове и котки около и във входовете.След като няма действащ механизъм за справяне със ситуацията,хората вземат нещата в свои ръце!Толкоз!
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, сега разбрах защо населението намалява.Не ми е било от политиците, а то кучетата разкъсвали старци и деца.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с вашите деца.Първо ги научете да пишат и уважават учителите.Защото и отношението към учителите същото като към кучета.Ходите заплашвате ги като направят забележка на вашето чудо.Айде бръч в *** .Стига с тези деца.Най необразованите в Европа, шампиони в пушенето и алкохола.
36
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, добро начинание. Най-после нещо наистина реално за доброто на хората, а не празни приказки, както правят политиците.
35
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си разхождат кучетата с намордници нямат никакви ядове. Заради прости кучкари намразих животинките. Безсрамно разхождат кучетата си в градинките които са място за игра на деца и най-нахално не си събират *** които оставят животинките. Хора които не се съобразяват със здравето на децата са по голями *** от кучетата. Ясно е, че животното не е виновно, но стопаните сами докарват негативизма към тях.
34
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кучетата има защитници. За ромите има защитници. А за нормалните хора няма защита. Тях могат да го обират, бият и хапят. И единственото му задължение е да плаща данъци.
33
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В закона пише - кучето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се води на повод. Половината кучкари дори не са чували за това. А и не искат да чуят. Много правилно. И аз обичам животните и като съм поел отговорност за животно - ще се грижа за него. Като искам животното ми да тича - ще отида в гората. Не може да застрашавате живота на другите хора и да очаквате да ви понасме всичките наглости. Куче без повод - имаш право да го застреляш. А защо не и собственика му.
32
10
 
22
 
! Отговори
от мен преди 7 години
Бихте ли споделили рецептата на тази отрова! Моля!
31
1
 
5
 
! Отговори
И явно преди 7 години
предпочита да му даде ябълка като на Снежанка
30
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте се в огледалото, и тогава ми говорете за хигиена.Тлъсти,разплути седалища седнали да раздават правосъди е на по слабите.Освен че сте жалки и смешни, сте и страхливи.На силните се подмазвате, на богатите се навеждате.
29
9
 
25
 
! Отговори
до софиянец преди 7 години
Явно в София женските кучета са ви раждали. Щом се прехласвате на тези пумияри.
28
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ сте, просто племе! Не става въпрос за зоофили или хора мразещи всичко, включително и себе си. "Саморазправата" не е решение, решение е да се махнат ония 240 парламентарни пиявици, които прибират парите за всичко, вкл. и за бездомните кучета. Що не тровите тях, хората, които трябва да вземат отношение, а само ядат и пият на наш гръб?! И ако някой ми отрови кучето, за което си плащам и се грижа - кой ще ме обезщети?
27
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви деца, бе? Коя свястна майка ще остави детето си без наблюдение да яде нещо от земята? Бездомни кучета не трябва да има по населените места, а който си има домашен любимец, да му слага намордник, като го извежда, за да не лапне нещо! Хайде стига глупости, на кучешкия въпрос трябва да се сложи край и ако това е начинът, добре!!
26
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заявка и от мен когато могат да наминат към Разсадника! Почнаха да се заформят едни глутници дето хапят вечр наред. Имам чувството че организации уж за "защита на животните" нарочно ги развъждат за да получават субсидии!