Нямаш парно, имаш сметка! Може – от "Топлофикация София"

Подправили подписа на собственик, съдят се с дружество
Обновена: 13 мар 2017 09:09 | 13 мар 2017 09:00,
92

Поредният случай на гражданин срещу когото е заведено дело от "Топлофикация" е свързан с известния преводач Недялка Чакалова.

70-годишната жена е собственик на апартамент в София и на офис в същата сграда, разказва Bulgaria ON AIR.

Твърди, че там никога не е имало каквото и да било топлоподаване. Въпреки това от много години тя редовно получава сметки за парно. От февруари тази година вече е и ответник по дело, което "Топлофикация" завежда срещу нея.

Жената е категорична, че някой е подправил подписа й в молбата за топлоподаване, която е подадена от нейно име.

"Не е трябвало да приема нещата с насмешка, а да се обърне незабавно към нас. Офисът й е част от по-голям офис, който е предвиден за отопление. По силата на нормативната уредба тя се задължава да плаща сградна инсталация", обясни Елизабет Павлова, говорител на дружеството.

Тя уточни, че след констативния протокол вече й се начислява единствено такса за сградна инсталация. Говорителят на "Топлофикация-София" отбеляза, че за миналата година са заведени около 15 хил. дела срещу некоректни клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Реално ако се откажеш от услугата трябва да не заплащаш НИЩО. Друг е въпроса че наредбите и законите сега са така написани че да са в услуга на монополиста. А логиката че комшията ме топли и затова трябва да му плащам част от сметката е несъстоятелна, защотот аз също се отоплявам (на газ, ток, дърва и т.н.), но комшията не ми плаща част от това което ползвам. А това да плащаш че тръбите минават през жилището ти и те топлят, е като да ми плащат че димът минава през комина и топли тези отгоре...
67
3
 
5
 
! Отговори
Топлофикация преди 7 години
До Анонимен 66Нямате личен договор с никой. Това, че получавате фактури и имате абонатен номер не означава, че сте подписали договор, а означава, че ползвате услуга от Колективен договор.
66
4
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Стойте си и си плащайте тогава на мафията Топлофикация! Аз отдавна не ползвам услугите им поради изброените по-долу причини от мен. Не мисля, че е редно да плащам за нещо което не ползвам реално. Ако си спра крановете вкъщи ще стане студено, но фактурата ще дойде пак нали? По-добре на ток! Плащам колкото ползвам! Всичко в тази държава в сбъркано! Законите бачкат в услуга на мафията, а не на гражданите!
65
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 7 години
ЕВТИНИТЕ климатици стават за охлаждане през лятото и за отопление през зимата при външна температура до минус 3 градуса. Качествените климатици са от 1000 лв нагоре, без таксата за монтаж.И пак казвам- изключително значение има, как е топлоизолирано жилището, дали са отопляеми съседните помещения и т.н.
64
3
 
4
 
! Отговори
Do 64 преди 7 години
И аз почти като теб през януари 2017. През нощта и през деня спирах парното, докато съм на работа. Температурата не падаше под 18-19 градуса и вече като се върнех вечер от работа пусках радиаторите на максимум за няколко часа и почти веднага вдигах 22-24 градуса. Даже не ми се налагаше да достоплям с климатиците.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МирославМоже да мислиш правилно или себе си за прав, но за добро или лошо обществените взаимоотношения между обитаващите територията се регулират чрез установените закони, наредби и правила.Освен това, от голямо значение е и начинът, по който е прекарана инсталацията от абонатната до дома. Ако тя е вертикална, си абониран за едни филми, както повечето от нас независимо от това дали имаш и ползваш индивидуални топломери. Ако е хоризонтална, тогава кеф ти плащаш или спираш услугата.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахаха, топлофикация имала договор с етажната собственост, а аз съм имал договор с фирма за топлинно счетоводство. Които видиш ли ми вършат някаква услуга, за да ме дерат допълнително и те. Ахахахаххаха...колкото и да го мажеш, полумай.муно, толкова по-*** става :)))
61
1
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
На българския пазар има най-малко един модел качествен климатик !Търсете и ще намерите.
60
7
 
9
 
! Отговори
Do 59 преди 7 години
От няколко години съм с климатици. Този януари не ги изключих и за секунда именно за да не замръзнат. Не си позволявах по-висока от 20 градуса температура да вдигна, но нямах никакъв проблем за поредна година.Ток - 66 лева, сградна инсталация парно - 47 лева. Сам смятай.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НякойДа, както има и ред за отказването й. Ако се надяваш някой друг да ти свърши работата, има да чакаш...
58
3
 
5
 
! Отговори
Топлофикация преди 7 години
До Мирослав- Вие нямате договор с Топлофикация. Договор има Етажната собственост, на която вие сте член. Дали да има парно във вашата сграда решава Общото събрание и то сключва договор с Топлофикация и с някоя от Счетоводните му фирми.Общото събрание може да да прекрати договора.
57
2
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Ти даже не знаеш кой ти начислява сметките и как става това. Я вземи се поинтересувай и ще разбереш, че всичко опира до твоя избор.
56
1
 
5
 
! Отговори
До Мирослав преди 7 години
Там е работата, че Топлофикация не я интересува как ти си направил парното да достига до теб, а не обратното, както си мислиш. Давам ти *** пример - ти си си прокарал тръбите за парното да минават през апартамента ти така, че да не минават през измерителя ти, а да минават като подово отопление. Инсталацията за парното не я прави Топлофикация, а я правиш ти, както на теб ти се иска. затова Топлофикация си мери там, където доставя реално услугата и резонно си иска парите, които ти не искаш да пл
55
2
 
4
 
! Отговори
Жо до № 47 и № 51 преди 7 години
МНОГО Е ВАЖНА топлоизолацията на жилището, което е 73 кв.м. Обитава се постоянно. Както казах- има климатик и вградено лъчисто отопление.Климатици за минус 25 градуса няма или ако продават такива- лъжат наивници. За да торли климатик при минус 25 градуса, външното тяло трябва са се охлади до минус 55 градуса. При тази температура топлообменникът му ще се покрие с лед и само ща харчи ток без ефект. Ще премине на режим размразяване- замразяване и така до безкрай.
54
2
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
А бе как така хем не може да отговаря, хем начислява сметки за това? Аман от полума.ймуни.
53
4
 
3
 
! Отговори
Сами си решавате преди 7 години
Ясно е, че Топлофикация не може да отговаря за това какво става след абонатната станция, т.е. как са направени отоплителната инсталация и инсталацията за топлата вода, които са собственост на хората от блока и са направени по начин, за който тези хора от блока са отговорни. Въпросът винаги опира до разпределението на сумите за плащане, което политиците са се опитали да го определят със закон, защото никога не се достига до приемливо от всички решение. Забравили са само междусъседските кражби на
52
5
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Защо ми говорите все за законите, а не мислите реално ? Парното може да е колективна услуга, но в случая аз сключвам договор лично с Топлофикация. Слагат ми топломер. Този топломер показва дали парното ми е било на 6 или на 1 през изминалия месец. Това как стига парното до мен не ме интересува! Ако искат с кофи да наливат долу, важното е аз колко ползвам! Това е естествен монопол! Услугата трябва да е достъпна за всички независимо къде живеят и дали доставката до дома ми струва скъпо или не!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
Говорителят на "Топлофикация-София" отбеляза, че за миналата година са заведени около 15 хил. дела срещу некоректни клиенти. АЗ НЕ РАЗБРАХ С КОЕ Е НЕКОРЕКТНА ГОСПОЖАТА КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖоСкоро тока яко ще поскъпне и тогава 104 лева ще са приятен спомен
49
0
 
3
 
! Отговори
от 50 преди 7 години
Точно обратното е, неграмотнико. Законите са изцяло в полза на топлофикация, защото тя разпределя някакви суми за доставка до имотите, които не са нейна работа. И така клиентите на топлофикация получават по-евтина услуга за сметка на тези, които не искат да имат нищо общо с тези кожодери.