Нямаш парно, имаш сметка! Може – от "Топлофикация София"

Подправили подписа на собственик, съдят се с дружество
Обновена: 13 мар 2017 09:09 | 13 мар 2017 09:00,
92

Поредният случай на гражданин срещу когото е заведено дело от "Топлофикация" е свързан с известния преводач Недялка Чакалова.

70-годишната жена е собственик на апартамент в София и на офис в същата сграда, разказва Bulgaria ON AIR.

Твърди, че там никога не е имало каквото и да било топлоподаване. Въпреки това от много години тя редовно получава сметки за парно. От февруари тази година вече е и ответник по дело, което "Топлофикация" завежда срещу нея.

Жената е категорична, че някой е подправил подписа й в молбата за топлоподаване, която е подадена от нейно име.

"Не е трябвало да приема нещата с насмешка, а да се обърне незабавно към нас. Офисът й е част от по-голям офис, който е предвиден за отопление. По силата на нормативната уредба тя се задължава да плаща сградна инсталация", обясни Елизабет Павлова, говорител на дружеството.

Тя уточни, че след констативния протокол вече й се начислява единствено такса за сградна инсталация. Говорителят на "Топлофикация-София" отбеляза, че за миналата година са заведени около 15 хил. дела срещу некоректни клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
С 500 лв ко плащам преди 5 години
Как ще оцелея аз парно ли ще ям. Проблема е трабите ако резна трабите другите горе над мен няма да имат парно. Защо трабите са сложени в стаите ми. Сега имам 1000лв парно как с 500лв ще го изплатя като трябва ток , вода и храна , лекарства да купувам с тез умрели пари. То човек не може сам да живее. 500лв заплата и разход от 2000лв е гати живота. Заради топлофикация бая самотни хора ще останат на улицата. Спирайте ги тези.
87
0
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
До Анонимен 90Съгласно закона, могат да те осъдят и за 1 ст. Кога - след като излязат изравнителните сметки и мине срока за плащането им.Понеже в момента ми тече дело с "толофикация", та съветвам всички потърпевши:1.Проверете доколко е изряден изборът на топлинен счетоводител. В документите има огромни пропуски и това може да е спасителната сламка2.Проверете в годишните сметки какъв процент сградна инсталация ви начислява топлинния счетоводител. При избрани 10% на нас ни начисляват 47%!!!
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При колко дълг и след какъв период Топлофикация започва да си търси парите по съдебен ред???
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация е поредният монополист и понеже е партиина касичка няма да се вземат никакви мерки и ще продължават да си ни лъжат както монополите със горивата,храните и скъпият ток.Гражданска воина ни трябва няма управия иначе.
84
0
 
5
 
! Отговори
До Истината 82 преди 7 години
Все пак хоризонталната инсталация решава част от проблемите. Вярно е, че всяко едно техническо средство може да се манипулира. Въпрос на мотив, технически и финансови възможности. Но не за това иде реч. При хоризонталната система, поне тези които съм виждал в някои сгради, ако не плащаш или не искаш парно, част от тръбата на хоризонталната разводка е премахната и това е на видимо и достъпно за всички място. Това гарантира, че няма да има злоупотреби по отношение на ползването.
83
0
 
6
 
! Отговори
До 86 преди 7 години
Топлофикация не ти начислява такса сградна инсталация. Тази такса ти я начислява топлинния счетоводител, който ти си си избрал, по начина, по който ти си избрал. Въпросът е, че като отидеш при топлинния счетоводител и кажеш, че еди-кой си е манипулирал уредите си и те не отчитат ползваното парно, ти отговарят: плати такса в размер на ХХ лева и осигури достъп до чуждото жилище за проверката за определена дата и час, т.е. хем не ти отказват, хем искат от теб нещо, което ти не можеш да направиш.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато имаш съмнение че във входа някой ползва незаконно парно и искаш от Топлофикация да направи проверка ти отговарят че те са до абонатната станция и нататък не ги интересува. За какво тогава ми начисляват сградна инсталация? - няма такъв ПАРАДОКС ,те тотално си противоречат.
81
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че най-евтиният начин за отопление на дърва и въглища, трябва да се забрани в София и по-големите градове, като силно замърсяващ въздуха. Официални данни за замърсяването няма, но на базата на разни данни, които са приблизително точни, бих казал, че 80-90% от замърсяването в София през декември 2016 и януари 2017 с фини прахови частици, беше в резултат на битовото отопление с твърдо гориво, около 3-6% заради двигателите на МПС, около 6-13% заради неизмити улици и 1% по други причини
80
7
 
7
 
! Отговори
Koks преди 7 години
Въпреки всичко отоплението на ТЕЦ излиза най-евтино от всички останали варианти.....
79
8
 
15
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че всеки който се бута да живее в блок с парно, иска да се отоплява с парно, въпреки че често твърдят, че не искали парно. Който не иска парно, да живее в блок без парно, както е навсякъде по света и както навсякъде по света, живеещите в блок с парно си плащат за него и никой не казва, че не го иска. Само в България е обратното - искат парно, а казват, че не го искат.
78
5
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Ясно е, че парното е без конкуренция в София, като най-евтин и приложим начин за отопление и за топла вода. Това, което не е решено е проблемът с междусъседските кражби, които може да надуят сметките на коректните съседи няколко пъти. Хоризонталната инсталация не решава проблема, а и при нея водомерите за топла вода се слагат по стария начин и са манипулируеми, както досега. Климатиците в София са добри за лятото, а за отопление малко преди да пуснат парното и малко след като го спрат, ако се на
77
6
 
17
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
До sante_dog : Един нормален коментар от нормално мислещ човек! Ще плащам щото съседа ми имал парно и ме топлил видиш ли ти... Ами да ми плащат тогава 50% от фактурата за тока щото и аз ги топля! Ай сиктир вече от глупости! За мен Топлофикация е една мафия която си прави каквото си иска, понеже държавата я няма за да контролира! Плащайте си такса инсталация и си стойте мирно вкъщи!
76
2
 
6
 
! Отговори
До 78 Мирослава преди 7 години
Ти точно това искаш - съседите да плащат част от твоята сметка. Ако още не си го разбрал, си прави сам изводите.
75
5
 
4
 
! Отговори
До 56 Мирослава преди 7 години
Я пак! Ти лично имаш договор с Топлофикация?! Да не живееш в самостоятелна къща със собствена абонатна станция? Договор с Топлофикация се сключва от всички, които са към една абонатна станция и отказването от Топлофикация е по същия начин - когато вие от блока/къщата решите да се откажете. Даже и договора ви с фирмата за дялово разпределение, която ВИЕ сте си избрали пак е общ за всички, а не индивидуален. В този договор е и начина, по който тази фирма да разпределя сумата за плащане между вас.
74
6
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Като гледам коментарите, мисля че всички заслужавате да си плащате не парното, не сградната инсталация, ми направо и сметката на съседите... плащайте си щом така ви е угодно!
73
12
 
5
 
! Отговори
До 75 Писна ми преди 7 години
И на мен ми писна от такива като теб ...Пълно е с хора, които не включват радиаторите си изобщо, но понеже са в сграда с парно, горе-долу им е топло - около 18-19 градуса. За тях сградната инсталация (това е неточно понятие) е не 50% от цената на отопление на апартамента им, а е безкрайност - нещо си върху нула колко е? Според мен от общата сума за плащане между 50 и 100% трябва да се за сградна инсталация. 100% заради граничния случай - според индив.измерители никой няма потребление, а то има.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре е да дойда да ви плащам ас, както беше до 1989 година.
71
6
 
16
 
! Отговори
Писна ми. преди 7 години
Разбирам 10 лв. да плетиш за сградна. Но не е нормално да плащаме 50% от цената на отопляване на цял апартамент. Плащам 50 лв. сградна инсталация, а не ползвам парно. Като ползвам 100 лв. Народът отдавна трубваше да им фърля камъни по прозорците.Наглеци мръсни!!!
70
2
 
11
 
! Отговори
Топлофикация преди 7 години
До sante_dogИма такава възможност да не плащате НИЩО, но трябва да разполагате с документ от останалите собственици, че те са съгласни с това- на тях да им разпределят вашата сметка. Както се досещате, те няма да са съгласни. Все пак, опитайте!
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мирослав 70Проблемът е в това, че заради общата уйдурма, наречена "етажна собственост" в комбинация с недосмислицата "сградна инсталация", твоите неплатени разходи ще се преразпределят върху коректно плащащите. и тъй като институциите и монополистът нямат никакъв интерес от разрешаването на казуса, гражданЯта са оставени на самотек да разрешават въпроса помежду си. Спор, в които андрешковците тарикатски избягват по един или друг начин да се издължат, а останалите плащат.