"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"

Общината обеща проверки след поредицата сигнали в района
15 мар 2017 08:37,
211
"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"
Снимка: архив, Булфото

Сигнал за  примамки с антифриз стресна жителите на столичния квартал "Младост" след поредицата случаи на разпръсната отрова, която погуби домашни и безпризорни животни в района.

Смъртоносната течност за домашните любимци е била разлята в оживен парк на "Младост" 2, твърдят очевидци пред "Труд".

По думите им там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има и училище, и детска градина.

Още по темата

Междувременно от общината приеха сигнала и обещаха да направят проверка на мястото, което е поредният парк в квартала с разпръсната отрова.

Само дни по-рано бързодействаща отрова бе разпръсната и в други зелени площи.

Както Dnes.bg писа хора от "Младост 3" станаха свидетели на измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени четириноги и в парковете на "Младост 1А".

Паркът зад "Патиланци" дори бе отцепен от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

Въпреки това над 10 кучета загинаха, а МВР продължава да издирва извършителите, разпръснали веществото.

Директорът на столичното дружество "Екоравновесие" Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
12
 
34
 
! Отговори
Ива преди 7 години
До АнонименТи явно пак не успяваш да проумееш - няма нужда никого да убеждаваш, че не трябва да има бездомни животни. Никой нормален човек не иска това, най-малко тези, които обичат животните. Така че този спор е само в твоята глава.Въпросът е не дали, а как бездомните кучета да се махнат от улиците. И начинът със сигурност не е този! Като толкова те вълнува проблема вземи се ограмоти малко, решението отдавна е намерено и се прилага успешно в други държави.
73
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно съм съгласен, че кучетата нападат инстинктивно бягащи хора. Сработва инстинктът за преследване. Ноооооо..... преди месец в едно свищовско село кучета разкъсаха на парчета и разнасяха части от тялото на стара бабичка. Жена на 90 години, едва ходи, да не говорим за тичане.
72
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ива, ами аз на китайски ли да ти напиша, че мой приятел всеки ден тича в парка и всеки ден го нападат кучета. Отделно деца играят там сред озверели кучета. Някой те беше питал дали би си пуснала детето сред песове, а ти не отговори. Антифриза не е толкова опасен, защото надали някое дете ще яде от земята. Особено ако родителя го наблюдава.
71
3
 
32
 
! Отговори
до 161 преди 7 години
Добър опит за провокация. Как разбрах ли? Абсурд да има толкова вдлъбнати хора, които наистина да го мислят това.
70
9
 
36
 
! Отговори
Ива преди 7 години
До до 158Пич, на какъв език да ти го напиша, че да го проумееш - от тези *** и престъпни действия са застрашени ХОРАТА! И пак - хората са застрашени, капиш?
69
4
 
40
 
! Отговори
до 158 преди 7 години
Като те затапихме, го обърна на ирония в стремежа си да прикриеш липсата на аргументи. Е, не ти се получи. Зададох ти сериозен въпрос, очаквайки сериозен отговор, но такъв не получих.За мен си оставаш тип "не знам как е, ама не е така". Разбирам, че ти е жал за животните, но когато хората, които трябва да решат проблема, си правят бизнес от страданието на гражданите, просто е нормално в един момент да им писне и от страх за живота си да правят такива грозни неща. Колкото и да го въртим, това е
68
4
 
43
 
! Отговори
до истината преди 7 години
Истината е, че кучета нападат по инстинкт. Примерно кучето инстинктивно напада тичащи хора. Бягащият може да е дете, може да е спортуващ и т.н. Може да е и твоето дете или твой близък.Искрено се надявам да не го мислиш това, което си написал, а само да провокираш. Защото нито има логика, нито е вярно. Ако наистина го мислиш, ти препоръчвам специалист психиатър. Казвам го съвсем приятелски и от загриженост, не се заяждам.
67
2
 
44
 
! Отговори
до 154 преди 7 години
За мен безопасността и живота на близките ми е по-важен от закона, който и самата община не спазва, абдикирайки от задълженията си.
66
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да не пострадат деца от тази отрова. най-добре е МВР да не пуска никой да мианва там, докато не стане безопасно.
65
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че разпръскването на тази отрова е престъпление. Въпросът тук стои така - искаме ли закона да не се спазва, да има престъпници и те да не се наказват или искаме да се спазва закона. Който защитава този или тези отровители, иска закона да не се спазва.
64
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът кучетата или децата, може да зададе само болен мозък. Обикновено хората, които обичат децата, обичат и животните, вкл. и кучетата, както и обратното, хората страхуващи се и мразещи животните, вкл. кучетата обикновено мразят и хората. Това са фактите.
63
21
 
36
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че кучетата разпознават страхливите и лошите хора и затова тук е пълно с такива "пострадали" от кучета. Защо мен не ме нападат тези ваш сюрии от кучета, а нито аз им обръщам внимание, нито те на мен? нали се сещате защо? Ако не се сещате, прочетете първото изречение! Реално хората, които убиват така животни са опасни за живота на нас и на децата ни.
62
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
149, децата ни не ядат от земята. А институциите вече почти 30 г. ги караме да работят и това не помага особено. Ако имаш идея как да ги накараме, целият съм в слух. Пробвахме с протести, пробвахме с жалби, съм самозапалвания, нищо не помогна. Освен да започнем да ги причакваме един по един в някой ъгъл и да ги "съветваме" да не крадат чак толкова. Ама тогава пък ще ревеш, че им нарушаваме човешките права и че това не е начина. Чакам идея от теб. ИНаче става "не знам как е, ама не е така"
61
2
 
40
 
! Отговори
до 146 преди 7 години
ДОбре, ти какво предлагаш при неработещи институции? Просто да не излизаме или да излизаме с риск да бъдем разкъсани?
60
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 143Ти сигурен ли си, че си прочел какво съм написала? Какви са тези "като мен", заради които съществува този проблем? И как реши, че някой иска да има бездомни кучета по улиците?
59
4
 
42
 
! Отговори
до 140 Ива преди 7 години
А според теб свободно разхождащи се гладни кучета са по-безопасни от антифриз на земята, така ли?
58
12
 
37
 
! Отговори
Ива преди 7 години
Тези, които са разхвърляли отровата, трябва да бъдат съдени за опит за убийство!По градинките, освен кучета, ходят също хора и ДЕЦА. Това са безмозъчни ***!Не знам полицията къде блее...
57
2
 
43
 
! Отговори
до 137 преди 7 години
Аз не мисля, че им харесва, просто на хората им писна от вечно абдикиращи и алчни институции и нямат избор. Просто езикът им е малко просташки, но по същество са прави.
56
3
 
41
 
! Отговори
DOGG преди 7 години
Нека МВР да съдейства на инспектори от Общината да съберат глобите (които са по закон) от всички кучкари, които 1. не са си вързали кучето на каишка или 2. не са почистили след изхождане или 3. не си носят документите. 99% ще има 1 или две нарушения на калпак (кучкаар). Така няма нормалните хора да се дразнят от нагли кучкари и да изперкват до такава степен, че да слагат отрови.
55
3
 
36
 
! Отговори
130 до 133 преди 7 години
Разбирам те и имаш право. Това са проблеми които в една нормална страна се решават.Което истински ме дразни е как хората реагират към тези проблеми. Трябва да се решат и е така, но да ти прави удоволствие да умира едно животно, да се радваш на такова нещо, да пишеш коментари по форумите, подкрепяйки начина по които ги убиват, не може да си нормален човек. Никой не може да му убеди че един човек на които това му харесва, е нормален.