"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"

Общината обеща проверки след поредицата сигнали в района
15 мар 2017 08:37,
211
"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"
Снимка: архив, Булфото

Сигнал за  примамки с антифриз стресна жителите на столичния квартал "Младост" след поредицата случаи на разпръсната отрова, която погуби домашни и безпризорни животни в района.

Смъртоносната течност за домашните любимци е била разлята в оживен парк на "Младост" 2, твърдят очевидци пред "Труд".

По думите им там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има и училище, и детска градина.

Още по темата

Междувременно от общината приеха сигнала и обещаха да направят проверка на мястото, което е поредният парк в квартала с разпръсната отрова.

Само дни по-рано бързодействаща отрова бе разпръсната и в други зелени площи.

Както Dnes.bg писа хора от "Младост 3" станаха свидетели на измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени четириноги и в парковете на "Младост 1А".

Паркът зад "Патиланци" дори бе отцепен от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

Въпреки това над 10 кучета загинаха, а МВР продължава да издирва извършителите, разпръснали веществото.

Директорът на столичното дружество "Екоравновесие" Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
45
 
! Отговори
анти фриз преди 7 години
Аз не мразя всички кучета.Само тези, които са агресивни без по никакъв начин да ги провокирам и изобщо да съм им обръщала внимание.Нападат - факт.И по единично (заобикаляйки ме тихомълком в гръб) и на глутници-обграждащи ме като плячка. Случвало ми се е многократно.Налагало ми се е да заобикалям половин квартал,защото не мога да се прибера заради кучета.Както и половин час да не мога да мръдна ни напред, ни назад.Само това ми липсва на фона на всичко.Предпочитам да си спестя незаслужения стрес
33
5
 
44
 
! Отговори
орк преди 7 години
До Анонимен 70 не само "кучезащитниците" са пропуснали тези неща. Масово в градинките майките си седят от страни пушат си цигарки, пият бира, а децата им ядат пясък и кой знае какви други неща от земята... Честно казано съм срещала по- добре "възпитани" кучета
32
4
 
45
 
! Отговори
ХотДог преди 7 години
Общината вместо да се занимава с глупости да направи проверки дали собствениците на кучета спазват закона и дали почистват изпражненията на любимците си.
31
5
 
42
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До Solar PowerНе коментираш моя пост. Реално мислим едно и също. Само че ми писна разни болни психари да ми обясняват, че трябва да си водя внучето на каишка. за да не безпокои домашните им любимци, които безчинстват в градинката под благосклонните им погледи
30
2
 
40
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Подлеци! Подбиват бизнеса на Екоравновесие.. затова няма дребен бизнес и средна класа в Бг-то. Ето, хората намерили една пазарна ниша да се грижат за кучетата, харчат там едни милиони, а тея нехранимайковци да вземат че да ги изтровят.. Аааа, сетих се! Това е активно мероприятие на Путин и КГБ за да злепоставят държавата и възпрепятстват влизането ни в Шенген и Еврозоната!
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не смятам, че правилното решение на проблема е саморазправа. Изключително опасно е това с разхвърлянето на отрова, да не говорим за територия на паркове и градинки, където играят малки деца. Решението е просто, но разни фондации имат интерес да усвояват едни пари. Иначе- кастрация на текущите кучета и приют, всеки който иска да разноможава-плаща такса, ако не -длъжен е да кастрира домашното си куче/котка или се глобява.
28
5
 
48
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Dinosaurus"Че се мразите взаимо е ясно, но щом и животните мразите, няма спасение!"Не мразя животните. Искам когато вървя по улицата да не идва никой да ме души да лае зад мен, да ме преследват настървени песове. Както аз си вървя тихо и не закачам и викам по никой така искам и кучетата да правят същото.
27
1
 
52
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Анонимен"На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята."Кучето винаги трябва да е на повод, с намордник и акото да се събира от собственика с найлоново пликче. В някой общини има заградени площи където е позволено да се пускат домашните любимци без повод, но само в заградената зона, където няма деца и хора които не обичат тези любимци.
26
6
 
54
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До всички кучеапологети: четете Астрид Линдгрен, "Остров Черноглава чайка", един от шедьоврите на световната класика за деца. Там собственикът на санбернарско куче, което е заподозряно, че е нападнало овца, беше на път да го застреля собственоръчно; трите му деца тъгуваха, но не оспорваха, защото такъв е законът в Швеция и той се спазва - при агресия и непослушание, сам си убиваш любимеца, защото не си го дресирал правилно.Дали, аджеба, в Европа са "***"? И дали кучетата са с привилегии?
25
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелел като ви чета комантарите и настръхвам. Че се мразите взаимо е ясно, но щом и животните мразите, няма спасение! Отвратително място се превръща България и не политиците са виновни! Положителното е, че вече чувството носталгия е абсолютно неоправдано.
24
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безпризорните кучета и котки са плод на глупави хора, които си развъждат животните и ги хвърлят на улицата или направо изритват своите от домовете си. Обичам животните, но те нямат работа по улиците нито котки, нито кучета. А това с умишленото тровене е типичен сел*ки манталитет, а е и доказано, че агресията спрямо животни е с по-дълбоки психологически корени. Всички агресори спрямо хора, са започнали с агресия и мъчения на животни, вие си правете сметката, какви хора сте и какви хора познавате!
23
5
 
60
 
! Отговори
Толерастия преди 7 години
Не е само в София проблема. От Велико Търново съм. Писна ми навсякъде да виждам кучешки гуйна след като се стопи снега. Паркове, улици, тротоари... Дори англичанина, дето ми е съсед си пуска уличната превъзходна да тропа, където намери за добре. Дали обаче в Англия щеше така да прави и не дава ли поведението му отговор на въпроса защо?
22
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой пишат, че в нормална държава това се наказва. Да, така е, но там се спазват и наредбите. А те са, че домашните любимци на повод с намордник и на определени места. Всяка община има наредба с тези места. А не кучкарите са се събрали на сбор в новата беседка при "Слона" (Борисовата), а кучетата тичат свободно около децата.Преди години, когато синът ми беше на 1-2г.и ритахме топка в района между "Слона" и "Лилите", един такъв "любимец" изскочи зад мен и събори сина ми...кучкарят не се показа
21
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил съм в много държави по света, дори в мизерна Индия. Никъде не съм видял да се разхождат безпризорни кучета.
20
2
 
60
 
! Отговори
Хм преди 7 години
По улиците въобще не трябва да има кучета!Очевидно е,че "компетентните" органи никак не си вършат работата!Иначе парите се усвояват,дума да няма....
19
1
 
42
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Мале колега за кв.Христо Ботев трябва неутронна бомба
18
2
 
65
 
! Отговори
п преди 7 години
имам колега от полша; там всяко улично куче се хваща и ако до 5 дни никой не го осинови -евтаназия ;ако хванат че някой не си събира фашкийте на кучето -глоба ,ако не плати запор на заплатата за едни 50 кинта,ако си изгубиш/пуснеш кучето - глоба ,ако не платиш запор на заплатата; и знам поне 15 страни в които е така - решението е елементарно въпроса е до кога ще тършим екоравновесие да точи милиони за измами с кучета
17
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем домашни, хем безпризорни , плюс детски площадки !!Кой е по-важен, децата или кучетата ?София, столица на скитащите безпризорни кучета от третия свят
16
3
 
62
 
! Отговори
??? преди 7 години
Кучкарите да спрат да водят кучетата си по детски площадки и да си почистват ***
15
5
 
35
 
! Отговори
ДО 38 преди 7 години
Тези от Екоравновесие не са се погрижили и за извънземните. Оставили са ги да прелитата насам-натм. Не ги е срам.Колко ли ти е сивото вещество се чудя?