"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"

Общината обеща проверки след поредицата сигнали в района
15 мар 2017 08:37,
211
"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"
Снимка: архив, Булфото

Сигнал за  примамки с антифриз стресна жителите на столичния квартал "Младост" след поредицата случаи на разпръсната отрова, която погуби домашни и безпризорни животни в района.

Смъртоносната течност за домашните любимци е била разлята в оживен парк на "Младост" 2, твърдят очевидци пред "Труд".

По думите им там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има и училище, и детска градина.

Още по темата

Междувременно от общината приеха сигнала и обещаха да направят проверка на мястото, което е поредният парк в квартала с разпръсната отрова.

Само дни по-рано бързодействаща отрова бе разпръсната и в други зелени площи.

Както Dnes.bg писа хора от "Младост 3" станаха свидетели на измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени четириноги и в парковете на "Младост 1А".

Паркът зад "Патиланци" дори бе отцепен от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

Въпреки това над 10 кучета загинаха, а МВР продължава да издирва извършителите, разпръснали веществото.

Директорът на столичното дружество "Екоравновесие" Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
21
 
41
 
! Отговори
без преди 7 години
Народът толкова е изпростял, че му се вижда нормално да отнеме нечий живот, за да му е по-комфортно. Утре дали някой от тези няма да се отърве и от вашето дете, защото му пречи? 70% от децата са на наркотици и се чудят как да те оберат, защото това е моделът който виждат от родителите си П-Р-О-С-Т-О-Т-И-ЯВ нормалните държавитова се наказва със ефективни присъди в затвора. В *** обаче, витае тежка простотия.
13
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като от Екоравновесие не си вършат работата, така ще е.Все на някой му писва от лаещи и валящи се навсякъде безпризорни псeта и взема нещата в свои ръце.Не го одобрявам по принцип, но разбирам и тази логика.
12
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знаете ли че мъдрите от екоравновесие, улавят определена бройка кучета, вписват ги в документацията на даден приют, започват да получават пари за тях и няколко седмици по-късно, ги пускат в планината около Ковачевци.
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гледайза безпаричие и некадърност не става дума, а за чалнатост в главата
10
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е опасно за децата, дано някое не пострада! Онзи ден една леличка беше събрала три котки около себе си, отиде под една тераса и им пръсна суха храна. От такива, като нея ми е писнало, ръсят храни, правят мазни петна на всякъде около блоковете. Тя си мисли, че им прави добро, но не е така! Да си ги прибере в тях, като много ги обича. за мен специално котките са по-голям и дразнещ проблем, защото безразборно се размножават и не ги ловят. Докато кучета вече има малко и маркирани!
9
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна забрана на всеки без лиценз да продава кучета, а всяко куче задължително да е чипирано и ваксинирано преди продан, а купувача да се регистрирва за да се знае чее е бездомното куче. Данъчните да дебнат такива дето продават кучета из интернет и да им повдигат обвинения за укриване на доходи. Популацията от бездомни кучета ще намалле с минимум 50% без да се налага каквато и да е насилствена смърт
8
2
 
64
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Не е само в Младост обаче!! В крайна сметка ,бройката на песовете трябва да бъде контролирана .Щом съответните институции не вършат тази работа , хората сами ще ги убиваме
7
4
 
67
 
! Отговори
Край преди 7 години
Кучетата не заслужават такава мъчителна смърт. Виновни са извратените кучелюби и държавата която им служи. Кучетата трябва да се прибират в кучкарник и след месец ако не са потърсени да се приспиват хуманно.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Няма нужда да правя каквото и да е. Има си органи за тази работа.
5
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно си мислех тези дни, че екоравновесие са почнали да вършат работа и бях доволен след месеци подаване на сигнали ,но явно народа трябва сам да се справя, а N 1 да има късмета да е кучкар с куче без каишка и да е в парк забранен за кучета ( като този в младост2) и в който си разхождам децата ,тогава да видим кой в каква крачка ще е хванат
4
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9ще си държиш кучето на повод, когато не е на специални места за кучета и ще си го възпиташ да не яде всичко което намери. Това че ти си некадърен стопанин си е твой личен проблем
3
5
 
62
 
! Отговори
До номер 5 преди 7 години
Благодаря колега, почвам ги в центъра че тука е като зоопарк
2
4
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1а ако едно от тези кучета хване детето ти? Не ми харесва тровенето на кучета, но след като държавата е напълно абдикирала от финциите си, хората вземат самоинициатива. В момента в продавалника се продават над 1000 малки кучета. Половината от тях няма да се окажат "чистокръвни" и ще свършат на улицата. Защо държавата седи безучатно и позволява всеки втори да търгува с кучета?
1
6
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги извеждате на разходка, намордници слагате ли им? Колко регистрирани домашни любимци са дали "фира"? А за уличните кучета - няма кой да се грижи да не ядат каквото им попадне. Или на далаверите с животинските приюти им секва кранчето?