Над 100 хил. с обезщетение за аварията, спряла топлото

Те са отразени във февруарските сметки, съобщиха от "Топлофикация"
16 мар 2017 20:37,
8
Над 100 хил. с обезщетение за аварията, спряла топлото
Снимка: Архив, Булфото

104 224 клиенти на "Топлофикация София", засегнати от аварията през февруари в топлорайон "София Изток", получават обезщетение, които са отразени във февруарските сметки. Сметките за парно и топла вода за февруари са достъпни онлайн и в Центровете за обслужване на клиенти, съобщават от дружеството.

Още по темата

Още в края на миналия месец служители на "Топлофикация София" разлепиха във входовете на засегнатите сгради съобщения, в които бяха посочени количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение, изчислени за всяка отделна абонатна станция, съобразно броя дни без топлоподаване или с влошено такова.

Според данните на изчислителния център на "Топлофикация София" през февруари средната месечна температура е била плюс 3,1 градуса, докато през същия месец на 2016 г. средната месечна температура е била плюс 7,5 градуса.

Предвид по-студеното време през февруари тази година клиентите са потребили 418 452 МВтч топлинна енергия, докато през февруари в предходната година са отчетени 343 456 МВтч.

Методиката за изчисление на обезщетенията е осъществена в няколко стъпки, отбелязани в месечните съобщения, които клиентите ще получат и клиентите могат да ги проследят в месечните съобщения, които ще им бъдат доставени в следващите дни. Обезщетения ще получат само потребителите от кварталите, засегнати от аварията в топлорайон "София Изток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
18
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Точно тая по телевизията с трите лева като и видях вградената кухня и индукционната печка и духалката АДАкс. Най не ми е жал за такива, дал си хиляди за готварска печка, за която 80% от хората не смеят да си помисля. Обзавеждането (което показаха по ТВ) е за десетки хиляди...и изведнъж и се досвидяли 120лв за сметка за парно на младсотката се.лянка. Българите сме царе на това, да караме коли за 100 бона с газово, да имаме Айфони за 1к. лв и в същото време да ревем за сметките си.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тодоре, добър пример си гледал оп ТВ, но извода е грешен. Ако жената има потребление за месеца 0,00 ,а прогнозна 1,00 лв. на ден , горката софиянка ще е на печалба от ТОПЛОФИКАЦИЯ 3 лв. Тези милиони няма да плащат потребителите, а са използвали енергия по уредите си .
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако, софиянецо, по топломер си изразходвал за 100 лв., а платиш 99 , значи левчето ти е бонус ! Все е малко за вас !
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като Топлофикация е държавна , кой ще плати загубата? . Загубата ще се плати и от тия, които нямат парно. КАТО ИМ СЕ ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА
4
1
 
27
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
най-големите измамници
3
1
 
32
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Така. Буквално преди десет мин. гледах по телевизията една от засегнатите клиентки и какво мислите й е обезщетението - 3 лв. за три дни. Тоест, на какви мисли ни навежда това - че парното на ден е по 3 лева., тоест месечните сметки трябва да са по 30 лв. И сега ми къжете какво да правим след поредното унижение от страна на топлоофикация????
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като топлофикация е на загува, кой ще плати обезщетенията!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна лъжа!