Свличаща се улица изкара "Факултета" на протест

Жителите на квартала блокираха жп линията за Перник
16 мар 2017 12:07,
31

Жители на столичния квартал "Факултета" блокираха жп линията за Перник, в близост до свличаща се земна маса.

Проблемът в квартала е от близо две години. Живущите там искат да се изгради подпорна стена, за да спре свличането на улица, непосредствено до жп линията, тъй като е опасно както за живущите, така и за преминаващите с влак пътници. Те се оплакаха, че проблемът със свличането на земната маса ги е оставил без ток и вода.

През януари е внесен проект във ведомствената комисия за изграждането на подпорна стена, но все още се чака решението ѝ, за да се отпуснат пари за изграждането на подпорната стена.

"През последните няколко години "Железопътна инфраструктура" инвестира във въпросния участък 2 670 000 лв. Причината за свличането е канализация, която тече по откоса. При подходящи метеорологични условия след няколко дни ще започнем работа по изграждане на временни подпори", сподели инженер Парван Рахталиев от "Железопътна инфраструктура".

Живущите в кв. "Факултета" казаха пред Bulgaria ON AIR, че за сега няма да блокират железопътната линия, но ако веднага не се почне работа по решаване на проблема, ще възобновят протеста си.

В предаването "България сутрин" Петко Асенов от Национален център за развитие на ромите също коментира темата. Той каза, че исканията към държавните институции, е да се задвижи процедурата по изграждането на подпорната стена.

"Проектът е готов преди още няколко месеца. Чакаме да дойдат парите отнякъде", обясни той.

Друг проблем за свличането е струпването на боклук в близост до жп линията. Асенов се обяви против блокадата на линията на живущите в близост до свлачището.

"Не може няколко човека да вземат решение и да блокират участъка. Не може няколко човека да създават такова напрежение", настоя Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oshte prez 2007 - 2008, kato minavah s vlaka, gledkata beshe potres, planini ot ***, minaha godini, nikoi nishto, bravooooo!!!!!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези много нагли! *** който се вижда нахвърлян на склона да не е мой?! Външните клозети да не са наши? Първо да си почистят, да си узаконят къщите, партидите за ток и вода, и да започнат да плащат данъци. И когато са 5 години съвестни платци, ще могат да имат искания. И тогава да им се даде право да гласуват.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко данъци са платили въпросните, та държат да им бъде изградена инфраструктура? Къщите им законни ли са? Защо си изхвърлят битовите отпадъци до линията, а после правят протест, че е мръсно? Не са паднали от космоса тия замърсявания. Тока, без който са останали, че и водата, плащани ли са или просто свлачището им пречи да си крадат на воля?
21
0
 
8
 
! Отговори
румен преди 7 години
Гледах клипче за проблемния участък. Не видях нищо, което да прилича на нещо, което да струва над 2000000 лв, уж инвестирани от БДЖ. Като си строих вилата /32 кв.м./ събирах безброй разрешения, а за септичния канал само от правителството не ме проверяваха. И пак си мисля, че ако някой реши ще намери пропуски и може да ми бутнат къщичката. Но аз не съм *** и това е големия ми проблем.
20
0
 
9
 
! Отговори
tolerast преди 7 години
Точно под това свлачище минава и незаконния водопровод който са си прокарали шведите,даже го показаха по телевизията.Не се съмнявам откъде си берат и тока.Та така,вече се възприема за нормално един етнос в България да ползва ток и вода безплатно.Няма лошо,щом търпим и го позволяваме,на края на месеца като дойде сметката ще им плащаме масрафа.
19
0
 
13
 
! Отговори
Решението е просто преди 7 години
Който е създал проблем, той го решава за своя сметка!Преди това обаче търпи яка санкция заради нарушаването на официални правила и норми!Вместо това, у нас една етническа група не само изнудва държавата да им решава проблемите, които те сами са създали, но даже си и позволяват да действат чрез терор - блокират ж.п. линия!Всичко това се решава много лесно, ако има УПРАВЛЕНСКА ВОЛЯ. Тогава ще станат по-ниски от тревата и по-тихи от водата.Е, при това положение, кой е истинският виновник?
18
0
 
12
 
! Отговори
?!?!?!?!?! преди 7 години
КОЙ Е ПОСТРОИЛ ТАМ НЕЗАКОННИ ЖИЛИЩА ??? Още през социализма е поставян въпросът, че такава "опасна близост на жилища до ж.п. линия" никъде не е разрешена!КОЙ СТРУПВА *** по наклона до самата ж.п. линия?!"Причината за свличането е канализацията, която тече по откоса" - КОЙ СИ Е НАПРАВИЛ ВЪНШНИТЕ КЛОЗЕТИ НА САМИЯ РЪБ НА НАКЛОНА ?! Някои от тях са буквално надвиснали над ж.п. линията!Докога тези ще създават проблеми и ще чакат държавата да ги решава, като за целта вади пари от нашия джоб?!
17
0
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
Супер! Докато чакат опорна стена - целия квартал да вземе да изчисти *** дето натрупа до линия. С това ще покажат че искат да бъдат дъбросъвестни стопани на този участък - ако не - всички къщи под багера. Сигурна съм че са незаконни
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета комнтарите и не виждам нито един минус, явно всички тук са на едно мнение, нека да направим нещо по въпроса преди * да ни завземат!!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Не стават преди 7 години
Дайте !!! А те какво дават на България освен да я мърлят и унас и в чужбина. Спрете с този морал към ,,гласоподавателите"
14
0
 
21
 
! Отговори
еди кой си преди 7 години
От къде на къде те предявават искания? В незаконни постройки, с безплатен ток (а може би и вода), необезпокоявани в градския транспорт.....
13
0
 
14
 
! Отговори
Стига преди 7 години
Ех няма ли в днешно време някой като Арлин Антонов. Протест ли ? Бой докато се научат да си плащат ток ,вода и данъци.Ида спрат да правят сметище точно там. Толкова ли е трудно да се провери ,проконтролира и да се ,,извърши нужното"за ,,некоректните".Ако бял човек закъснее с плащане му начисляват лихви и глоби,няма ,,правата на човека",а за тях -права без задължения.Това е заобикаляне на проблема и все по лошо ще става.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако не ви ги построят - няма да гласувате ли?
11
0
 
22
 
! Отговори
питанката преди 7 години
ТЕ искат!!! Нагла *ч, която само иска и веднага трябва държавата да им уреди исканията. Една седмица преди изборите стават още по-нагли и агресивни. Защо първо не се провери законността на построените покрай жп линията къщи, бараки и всякаква гадост, която е разрушила канализацията. А кога ще си изчистят *** или пак с нашите пари ще им изчистят и подредят?
10
0
 
28
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 7 години
Решението - багери и почват наред и така, докато не стане равна поляна. Просто решение, а колко много проблеми ще се решат!
9
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименПреместване е възможно само с цената на дълъг тунел - наоколо е застроено и релефа е хълмист.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметичката дали знае дали са законни къщурките имЩе стане като във Варна
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква държаваВсичко е от данъци, които не плащатЖивеят си царски при тоя режим
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи вечно чакат да дойдат пари "отнякъде". Строи се незаконно на рискови участъци, залива се с *** и после да дойдат парите и някой да им оправят поразийте! Не съм съгласна парите ми да отиват за това, че и жп линията блокират!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това е много хубаво, да я оставят да им се свлече!!!