Лютив спрей обгазил софийската опера?

Засега МВР няма заподозрян за обгазяването
Обновена: 19 мар 2017 19:32 | 19 мар 2017 19:32, Веселина Йорданова
6
Лютив спрей обгазил софийската опера?
Снимка: БулФото

Полицията работи по нова версия за обгазяването на софийската опера – изпръскан е цял флакон лютив спрей. 

Ситуацията в момента е спокойна, а в сградата днес имаше няколко представления и всичко беше нормално. Засега МВР няма заподозрян за обгазяването.
Още по темата
 
Разследващите изключват категорично, че става дума за опит за атентат, тъй като няма пострадали. Проверява се обаче кой снощи е бил в сградата, предаде bTV.
 
Подозренията са, че може вътрешен човек да е изпръскал цял флакон лютив спрей в операта. Подобни спрейове се продават свободно на пазара, а ако вдишате от този газ, е възможно да изпитате парене на очите и дразнене на гърлото - все симптоми, които са усетили евакуираните хора. 
 
Стотици зрители отиват снощи в Софийската опера, за да гледат "Княз Игор".  Половин час след началото на представлението хората усещат задушлива миризма и започват да кашлят.
 
След сигнал за тревога веднага пристигнала пожарната. Актьорът Иво Аръков, който е бил сред зрителите в залата, твърди, че никой не е приел насериозно първите призиви за евакуация.
 
Той споделя, че хората не са послушали първия пожарникар, който е дошъл да помоли всички да напуснат. "Добре че беше вторият пожарникар, който да каже, че ситуацията не е шега", разказа Аръков.
 
Какво е задушливото вещество така и не е установено. МВР обаче отчете, че всичките 800 души са изведени за 9 минути. Такова нещо никога не ни се е случвало, но видяхме колко бързо можем да реагираме, посочи Вера Петрова - зам.-директор на операта.
 
Днес благодарен, но анонимен зрител занесе подаръци на персонала за бързата реакция.
 
Случаят се разследва сериозно, но засега не е установена връзка между обгазяването на операта и на Халите. Преди десетина дни заради задушлива миризма и там имаше евакуация. От МВР обаче обясниха, че там вероятно става дума за миризма от почистващи препарати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 7 години
Откачалки драскат,откачалки чупят,откачалки пръскат спрей а полицията дреме или ги гледа мила,засмяна...Дремете,дремете, утре някой *** може и бомба да гръмне някъде мислейки че това е забавно.Срамота,имаме най -много полиция в ЕС и полза никаква.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой яко се е изпърдял,пък вие пак на политика го обръщате
3
0
 
19
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Нищо случайно няма,преди седмица подобен инцидент стана и в централни хали!някой ни тества за нещо,недай боже.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва да се успокояваме. Защото следващият път може да е газ зарин.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е Бойкотой на опера не ходи