София – мръсна и пренаселена или пък удобна за живеене?

Метрото ни не е надраскано като в Лондон и Париж, даде пример Румен Драганов
Обновена: 22 мар 2017 20:07 | 22 мар 2017 20:06,
117

Години наред София беше най-добрият град за живеене в страната. Според престижна международна класация обаче е на последно място сред столиците в Европейския съюз.

"В столицата ни се наблюдава драстична разлика в увеличаването на броя на жителите. Като цяло има концентрация на население в големите градове. В по-малките населени места възнаграждението за един и същи труд е съвсем различно и това предизвиква хората да се изселват от тях", коментира президентът на БК "Левски" Тити Папазов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той посочи, че с пускането на метрото трябваше да бъде ограничен трафикът, но повечето от нас сме свикнали с колите си и нямаме манталитета и мисленето как да направим по-лесен и полезен живота в София.

Според Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма София е един прекрасен чист град.

"В София няма задръствания. Да стигнеш за 20 минути до летището в столица - няма такъв град", подчерта Драганов.

Той допълни, че никъде у нас стъклата на мотрисите в метрото не са издраскани с пръстени, нито пък са напръскани със спрей, както е в Лондон и Париж например.

Фотографът Велислава Ножарова, която пребивава между София и Пловдив, посочи, че когато през 1991 година е дошла да живее в столицата не мислила, че идва в по-хубав или по-лош град. Според нея въпрос на гледна точка е как се събуждаш.

"Аз се събуждам и виждам хубавите неща", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лилаи все пак звучиш като човек, който не се чувства добре на мястото, на което се намира в момента. Можеби не е зле да го смениш все пак!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60и все пак звучиш като човек, който не се чувства добре на мястото, на което се намира в момента. Можеби не е зле да го смениш все пак!
53
1
 
1
 
! Отговори
лила преди 7 години
До Анонимен Не на мен са ми нужни съвети, ако имаш полезни идеи, дай ги на управата на София - те имат административната власт да ги приложат /ако са стойностни, разбира се/. А къде са те - най-добре го е написал 56. Това са те и те са тук. А аз съм си на мястото.
52
1
 
4
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До До Петър-38Да, имам две две и те въобще не се ползват с абсолютно никакви предимства при записване в детска градина и училище, напротив. Когато записвах дъщеря си в детската градина, директорката ме посрещна с думите "офф, и вие ли по настоящ адрес". И кола имам, но не я паркирам пред вас защото паркирам в гараж, за който чинно си плащам наем. Не разбирам какво искаш да ми кажеш с това, дали ще ми е удобно ако у нас дойдат да живеят 10 души, аз не съм дошъл у вас!
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София си е един много добър град. Дори прииждащите *** които го плюят не могат да го развалят. Разбира се без тях щеше да е още по добър, но няма пълно щастие.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе на мен са ми нужни съвети, ако имаш полезни идеи, дай ги на управата на София - те имат административната власт да ги приложат /ако са стойностни, разбира се/. А къде са те - най-добре го е написал 56. Това са те и те са тук. А аз съм си на мястото.
49
0
 
10
 
! Отговори
край преди 7 години
Няма град в Европа с мащаба на София с безплатно паркиране. София е затрупана с коли. Най-хубавите ни площади, тротоари, градинки, детски площадки са заринати със скрап от Европа - нов внос.
48
1
 
6
 
! Отговори
1236 преди 7 години
До Пантата!И като отидем, какво да видим - половин България тук, в София, дошла. Това е ненормалното! Причини - всякакви! Стигна се до там - млади момчета, които са програмисти, бягат през глава от родния си град /София/, наемат къщи по селата, прибират там и семействата си и работят на спокойствие. Май всички от София ще побегнем, защото тук стана непоносимо!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лилакъде при теб са сега? Важно е да знам, за да мога да ти дам полезен съвет!
46
3
 
7
 
! Отговори
До Петър-38 преди 7 години
Петре ти имаш ли деца.С предимсво са в детски градини и училища Имате ли кола,всяка трета спряла пред нас е с несофийски номера.За нас няма място да паркираме.В службата дойдоха хора от най различни градчета,които ни обясняват че ,,софианци не сме били амбициозни" и показват своята,, амбициозност" и мурафети Ако в дома ти дойдат да живеят още10 души по удобно ли ще ти е или ще ти е същото.
45
1
 
5
 
! Отговори
лила преди 7 години
До АнонименНееееее, те дойдоха тук, не отидох аз при тях! Това е проблемът!
44
7
 
6
 
! Отговори
Пантата! преди 7 години
София е град в който никой нормален Българин би искал да живее!И за да не съм голословен- отидете и вижте сами! Разговорите после!
43
0
 
9
 
! Отговори
скънка преди 7 години
Който не живее в столицата, нека да организира екскурзия с децата до сф през Великден, гарантирано ще се диша, децата няма да се натоварват с излишен трафик, принуждавайки ги да прекарат около час по улиците. Ще бъде нормално.
42
3
 
12
 
! Отговори
ДА преди 7 години
..."Да стигнеш за 20 минути до летището в столица - няма такъв град", подчерта Драганов."Така е-няма друга столица,на която летището да е в града!!!Всички летища са на доста километри извън!!
41
2
 
2
 
! Отговори
скънка преди 7 години
права си, ЛилаХип хопът ми, е мнооу по - добуър, от хийп хьопа ти уааа, айлиек
40
6
 
11
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
абе и кво като метрото не е надраскано като вървиш по улиците зъбите ти скърцат от прахта. Стига с това метро- това просто е един начин да се гепят европари.Белград и без метро е доста по-космополитен
39
6
 
12
 
! Отговори
лила преди 7 години
Хора, не знам вие как сте, но мен това миекане направо ме подлудява - по улиците, в транспорта, в учрежденията, въобще, където отидеш, все ти миекат! Какво да направя, чувствителен човек съм!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЧовекът има предвид, че заради ордите от провинцията София не е това, което беше. А че всичко тече и се променя, това го знаем, но се отнася за други неща!
37
1
 
9
 
! Отговори
skunka преди 7 години
Идваш от провинцията. Свикнал си да станеш в 7, 7;30 си в колата, 4;40 най - късно си на работа.Няма работа.Идваш в София.На работа си от 8. Ставаш в 7, тръгваш 7:20, 8:20 си на 10 минути от работата. След един месец вече се ядосваш неописуемо, започваш да се биеш по пътищата и да свиркаш.;)
36
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е София виждаме всички. Пренаселена е (причини много). София трябва да си е не повече от 500 000 човека.Бих искал да се въведе отново софийското (варненското, бургаското, пловдивското и т.н.) жителство и всеки да гради, където е роден. Да не се мешаме излишно. Аман вече от миграции и емиграции. Камъкът си тежи на мястото. Моля Ви, стойте си по родните места!