София – мръсна и пренаселена или пък удобна за живеене?

Метрото ни не е надраскано като в Лондон и Париж, даде пример Румен Драганов
Обновена: 22 мар 2017 20:07 | 22 мар 2017 20:06,
117

Години наред София беше най-добрият град за живеене в страната. Според престижна международна класация обаче е на последно място сред столиците в Европейския съюз.

"В столицата ни се наблюдава драстична разлика в увеличаването на броя на жителите. Като цяло има концентрация на население в големите градове. В по-малките населени места възнаграждението за един и същи труд е съвсем различно и това предизвиква хората да се изселват от тях", коментира президентът на БК "Левски" Тити Папазов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той посочи, че с пускането на метрото трябваше да бъде ограничен трафикът, но повечето от нас сме свикнали с колите си и нямаме манталитета и мисленето как да направим по-лесен и полезен живота в София.

Според Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма София е един прекрасен чист град.

"В София няма задръствания. Да стигнеш за 20 минути до летището в столица - няма такъв град", подчерта Драганов.

Той допълни, че никъде у нас стъклата на мотрисите в метрото не са издраскани с пръстени, нито пък са напръскани със спрей, както е в Лондон и Париж например.

Фотографът Велислава Ножарова, която пребивава между София и Пловдив, посочи, че когато през 1991 година е дошла да живее в столицата не мислила, че идва в по-хубав или по-лош град. Според нея въпрос на гледна точка е как се събуждаш.

"Аз се събуждам и виждам хубавите неща", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четвърто поколение съм Софиянец и мога да кажа че София стана бу.нище. Никога през 40 годишният ми живот не съм я виждал толкова мръ.сна и га.дна. Нищо против нямам за хората които дойдоха от провинцията да търсят препитание но трябва да изхвърлят провинциялният си манталитет. Неможе да дойдеш от село и да продължаваш със селските си навици. Трябва да се съобразяват с живота на останалите. София от 350 000 вече надмина 1 500 000 човека просто вече не се диша от автомобили.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bezdomni kucheta, hrastalaci, kal, po trotoarite dupki, lipsvat lampi, rajdqsali ogradi...da prodaljavam li s opisanieto?
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може всичко ама няма толкова много африканци и араби колкото в други европейски столици.Айде няма нужда фанатизирани диваци да палят огньове, да крещят "алах акбар" буквално да си ловуват на улицата жени и момичета да заплашват обикновените граждани а полиция и армия да им бягат като страхливи момиченца в предучилищна възраст като ги подгонят.Пуснете си клипчета от Англия,Испания,Германия,Италия,Швеция и Франция.Тва не са европейски градове.Това са афро-арабски дупки с останки от европейци.
12
1
 
18
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Година и половина съм живял в Лондон.Едно надраскано стъкло не видях.......
11
0
 
11
 
! Отговори
преди 7 години
Аз в София ходя само до летището и до един ресторант който много ми харесва , а тъй я избягвам ,тъй че не я знам много .До #8
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Метрото ни ново, но претъпкано, имаме си умни светофари, но с най тъпите, а трафика е убииствен.
9
1
 
15
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД , ЧЕ 90% СМЕ ОТ СЕЛО
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиганинE, и тука е така. Кеф ти подлезите и входовете на метрото покрай гарата и автогарата, кеф ти около централна баня, че и на много други места - входове, кьошета, градинки...
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София е най-лошата за живеене европейска столица.Според Евростат,според мен-също.Центъра е пълен със сгради от след,а може и преди освобождението,някой всеки момент може да рухнат.На други балконите им могат да се сринат и да не дава господ да минавате под тях в такъв момент.А няма сграда ненадраскана от самозвани художници.За малките улички,тротоарите и прхоляка въобще не говорим.Но тези неща не впечатляват кметицата.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червейче пита баща си: Тате, я какво е хубаво навън, пък ние сме се мушнали в тези л****. -Какво да правим сине, това е столицата!
5
0
 
16
 
! Отговори
Няма значение преди 7 години
Нали сме стабилни!
4
4
 
29
 
! Отговори
Радославов преди 7 години
***, пренаселена с пришълци от всички региони на страната (обикновено това са хора отритнати от тамошната социална общност) . Пълно с подивели ***, алчни провинциалисти, нагли тарикати , които гледат на града като на "чуждо място" и *** и цапат на всякъде. Грозен живот на отчаяни несретници. Кореняците са се затворили в своите малки общности и някак си оцеляват. Но вече нямат радост от живота, само борба за оцеляване. Като сравнявам със София от 80-те години - сега е джунгла !
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да увъртате истината е че София се пренасели последните 7-8 години и то основно със селяни, които правят каквото си искат и паркират където си искат.Но това беше направено целенасочено от ГЕРБ - това са избирателите им. Никой истински софиянец няма да избере кмет от Банкя или от село Белчин баня.
2
7
 
8
 
! Отговори
преди 7 години
В Лондон не съм ходил ,но в Париж -да , но не обърнах внимание да са пръскани със спрей .А ИНАЧЕ НЕ СЪМ СЕ ЗАГЛЕЖДАЛ дали са надраскани,но сигурно -не ,щом не съм обърнал внимание . В Париж на много места и то в централната част мирише на урина .
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
населението е емигрирал останали са бабички дядовци кой да драска