Войната за застрояването в "Младост" – до президента

Инвеститорът Изабела Сярова обикаля институциите, търсейки решение
Обновена: 22 мар 2017 12:22 | 22 мар 2017 11:30, Анисия Иванова
101

Скандалите заради застрояването в столичния квартал "Младост" стигнаха до президента Румен Радев.

Инвеститорът Изабела Сярова, която обяви гладна стачка заради спрян строеж, търси помощ при държавния глава като му изпраща писмо преди месец.

Пред Bulgaria ON AIR тя се оплака, че решение по казуса все още няма и всеки ден е пред различна институция, за да се намери такова.

"Очаквам най-накрая някоя от инстутициите да започне да работи", настоя Сярова и обяви, че са й предлагали прокурорските й преписки да бъдат обработени по-бързо срещу заплащане.

Междувременно стана ясно, че е забранен достъпът на Изабела Сярова до строежа й в "Младост".

"Иванчева ми е забранила достъп до собствения ми обект и собствената ми земя. Там имам неща за 60-70 хил. лева, как да ги оставя безстопанствено?! Сключвайки договори за наем въпросните хора ще искат да им върна парите в двоен размер", сподели инвеститорът.

Сярова смята, че това е целенасочено и се подкрепя от различни партии. По думите й кметът на София Йорданка Фандъкова не иска да се спази законността, а президентът и премиерът чакат да минат парламентарните избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТоnyАко имаш претенции към паркчетата, си свободен да ги закупиш от собствениците им и да си стоиш там колко си пожелаеш.
55
3
 
18
 
! Отговори
Тоny преди 7 години
Има парк в Младост. От години се говори, че Въртопо трябва да се облагороди, но на корумпирание им е по-изгодно да се застрои. В Младост има останли малки паркчета, но има апетити и към тях. Който не е запознат по-добре да си замълчи.
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Строят в Младостите, защото има що годе изградена инфраструктура и им излиза по-евтино с малко стимулиране на подходящите чиновници да получат разрешение, но аз им се чудя на купувачите как изобщо дават такива пари за блок ограден от всякъде със стари и грозни панелки, а по троторите не може да се мине от паркирали автомобили. Отделно излизането и прибирането от Младостите е малък ад, скоро с новите два мегапроекта на казахстанците Garitage Park и турската Гаранти коза ще стане тотално блокиран.
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TonyКакви паркове и зелени площи ви гонят в Младост? Проскубаната площадка до блока с малко тревичка по нея и някое и друго кучешко аки не се води нито парк, нито градинка.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До asСтрои там, където закона е позволил. Оттам нататък на вас какво ви или не ви харесва, не си е лично ваша работа някакси нали.
51
6
 
16
 
! Отговори
Tony преди 7 години
Само строят. И то сгради с ателиета без гаражи. И накрая нито зелена градинка, нито детска площадка и само коли, паркирани на тротоара. Нито има как да вървиш, нито пък въздух да дишаш. И отглеждаш децата си сред бетонна джунгла и гниещи коли. За да печелят инвеститорите!!! Защо не кажат колко подкупи са дали, за да ги издействат тия разрешения за строителство в зелени площи или паркове. 90% от инвеститорите в България са измамници, затова вече инвеститор е *** дума.
50
4
 
8
 
! Отговори
as преди 7 години
проблема не е в това че строи, а къде строи ! да и заменят мястото с някое по настрани и да си строи спокойно.
49
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Градовете се зоват градове, 'щото в тях се ГРАДИ, сиреч се строи... Не разбирам хората, които са против строителството, откъде са се появили, къде са живели, кво са правили...на село има най-много място, защо не си отидат обратно там.
48
4
 
10
 
! Отговори
**** преди 7 години
Тази спазва гладната стачка,само пред медиите,я да я затворят някъде и да и дават само вода,тогава ще ревне,че срещу нея се ивършва геноцид,то такава гладна стачка като нейната,и аз мога да обявя.
47
4
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До 2010 година живеех в широкия център на София. После не издържах. Презастрояване, невъзможност да се паркира. Всеки селянин си купи таралясник за 3-5 хил. лева и се смята за велик. Града се превърна в едно огромно гето. Изнесох се в покрайнините, затворен комплекс, охрана, тенис кортове, басейн, фитнес, ресторант, подземен гараж. Излиза ми по-скъпо но живея като БЯЛ ЧОВЕК. Селяците надошли от всякъде нека живеят в комплексите и да се чувстват щастливи.
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е голям проблем, че разрешиха на всеки с парцелче да строи. Трябва да ги окрупнят и тогава да се дава разрешение, отделно броя на местата за автомобили и гаражи, които да има в/около сградата да бъде поне 1.2 пъти повече от броя на жилищата, така, че има достатъчно места за автомобили. Това би означавало да се намали сградата за сметка на околното пространство, но при нашите корумпирани служители и архитекти за жалост няма как да стане. И затова сме и ще бъдем в такова положение.
45
3
 
10
 
! Отговори
Адмиралъ преди 7 години
През комунизма не е имало такова нещо. Комплексите са се строяли с паркинги и градинки. Скоро Сф ще се превърне една обща кооперация. Хич не ми пука за тая сива дупка, аз си живея на село ;)
44
4
 
3
 
! Отговори
дфгдг преди 7 години
Ние българите макар и най-древен род и народ сме сите ***,който си мили че е дете на света и цвете пеперудка да пърха да погледне сутрин какви ги цопа и колко *** отделя само за ден.Какви частни собсвености Ви гонят всичко е на Боки хахахаха
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази преди говореше, че имала имота от 2001 година, и чак миналата година получила разрешение. Е, ако всичко й беше наред, едва ли ще я бавят толкова, явно при нея нещата не са много в ред. И сега новият кмет не й върви по свирката и се почва с истерията.
42
5
 
5
 
! Отговори
шфшрф преди 7 години
Паратаааа!Пара да пада!Аз да се облажа другите да го дуат!Те ви капитализъм ,те ви деморация.Плановата икономика е зле ,да ама не.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип в Младостите имаше доста места, които позволяваха застрояване, но при едно добро планиране на инфраструктура, канализация, разположение, реално измерване на натовареността на трафика и т.н. Получава се обаче, че на инвеститора му е много по-лесно и евтино да подкупи чиновниците и да строи, както си иска и където си иска, отколкото да премине честно през всички реални процедури и да спазва правилата за безопасност и замърсяване не само на табелките по оградите!
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера, точно до обекта на заградилата и тротоара г-жа Сярова, който се намира на малка улица точно до училище, поради образуващите се задръствания и липсата на паркоместа пожарна отиваща на сигнал не можа да премине над 20 минути. Отделно на Сахаров при новата естакада свързваща Младост 1 и Младост 2 от от 4 - ри платна са свободни само 2. Строителите вместо да си паркират камионите и личните автомобили в заграденият терен са решили да ги оставят на платното и автобусната спирка.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44Много правилно!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41Такива като теб са ми много забавни. Всички са лоши и всички крадът пък аз ще чакам държавата да ми реши проблемите и ако не го направи почвам да говоря колко беше хубаво едно време когато даваха заплати да си подпирам оная работа в цеха. Я елате малко я реалноста
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41 При мен няма заплата под 1000лева като осигуровките са на цялата сума какво искате вие да ви давам по 10 000 ли? Като не ти харесва намираш си друга работа. Просто е.