Войната за застрояването в "Младост" – до президента

Инвеститорът Изабела Сярова обикаля институциите, търсейки решение
Обновена: 22 мар 2017 12:22 | 22 мар 2017 11:30, Анисия Иванова
101

Скандалите заради застрояването в столичния квартал "Младост" стигнаха до президента Румен Радев.

Инвеститорът Изабела Сярова, която обяви гладна стачка заради спрян строеж, търси помощ при държавния глава като му изпраща писмо преди месец.

Пред Bulgaria ON AIR тя се оплака, че решение по казуса все още няма и всеки ден е пред различна институция, за да се намери такова.

"Очаквам най-накрая някоя от инстутициите да започне да работи", настоя Сярова и обяви, че са й предлагали прокурорските й преписки да бъдат обработени по-бързо срещу заплащане.

Междувременно стана ясно, че е забранен достъпът на Изабела Сярова до строежа й в "Младост".

"Иванчева ми е забранила достъп до собствения ми обект и собствената ми земя. Там имам неща за 60-70 хил. лева, как да ги оставя безстопанствено?! Сключвайки договори за наем въпросните хора ще искат да им върна парите в двоен размер", сподели инвеститорът.

Сярова смята, че това е целенасочено и се подкрепя от различни партии. По думите й кметът на София Йорданка Фандъкова не иска да се спази законността, а президентът и премиерът чакат да минат парламентарните избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16И как точно стигна до извода че е незаконно? Защото ти си беден некадърник ли?
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нейно място щях да съдя държавата.
14
10
 
16
 
! Отговори
Айде преди 7 години
Откога на незаконно забогателите взехте да им казвате инвеститори!
13
6
 
11
 
! Отговори
До до 7 преди 7 години
Аз не съм този когото реплекираш, но искам да ти кажа: - Да ти пикам на инвеститорите!!!!!
12
18
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Ало анонимния, отиди си на село и си гледай градинките. Мласост не е вилна зона а е урбанизирана територия и там където закона позволява трябва да се строи. Аман от тези сиви и грозни панели. Много млади образовани хора искат да си купят жилища и строителите трябва да им ги предоставят. Града трябва да се развива с нови и красиви сгради. Аман от *** и лузери които си търсят начин да се изявят с криворазбрани каузи. Всеки трябва да ими възможност да си оползотворява имота и да печели.
11
11
 
10
 
! Отговори
ГОСТ преди 7 години
Градинките са си градинки - те, разбира се, че трябва да останат зелени!!! Но Вие лично вече си седите на тераската на Вашия нов блок, застроен в съседство и изведнъж решавате да спретнете едно протестче, та съседният Ви парцел да стане зелен?! Хора, я се осъзнайте. София от 2007 г. има Общ устройствен план (ОУП) - той трябва да се спазва. По ОУП има предвидените градинки, но там където е за жилищно строителство се оказва, че инвеститорът не може да разчита на институциите да спрат произвола!
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди много години в Млд 1а си беше супер,зимата си карахме мини ски на Билата,а лятото си плувахме до 145-то в голямата локва.Бяха хубави години,а сега е някакъв кошмар с това шивано строителство.Спрете и се изнасяйте.......
9
4
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Изабела, ти ли си?
8
4
 
19
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
В розовите приказки на брокерите Младост е Лас Вегас че дори и повече.Горчивата реалност обаче е......пълна трагедия.В момента в който един квартал в София започне да се нарича предпочитан бягайте надалеч от него.
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този инвеститор протестира защото някой от е решил да връща земи където му падне или където му посочат така наречените инвеститори.Трябва да се накажат тези които са позволили и са допуснали инветиторите сега да се оплакват и да размахват разрешителни! Това безобразно и безконтролно връщане на земи трябва да спре!!!!!!!Никой вече не спазва никакви планове и норми ако ще двата блока да са на метър разтояние изобщо не им пука.Важното е да се продаде! Ненормалници!!!!
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бърза да изпере едни пари! Прокурор!!
5
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат да я проверят тая 25 години назад да видим тая " инвеститорка" откъде си е докарала тези пари!От такива хора сме на това дередже, парите ни са в тях, и няма кой да ги провери и да им ги отнеме!!!!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само бетон стана да ви е честито
3
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Младост 1а от 86г,и това което се случва там,като строежи и престрояване с блокчета е престъпно.Аре спрете се бе,кой ще живее толкова в тия жилища???Писна ми да идват сел@.ндури и да ми миекат и вият!!!!!!!
2
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разиграването на тази жена е пълно безобразие. Една фризьорка, която се изживява за районен кмет, погазва всички закони и наредби по поръка на БСП. Този произвол трябва да се прекрати незабавно!
1
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе, не останаха градинки в Младост. Аман от такива застроителки.Дай да не остане градинка в Младост. Абсурд.