Топлофикация знае как: Лихви върху нулеви сметки!

Има случаи на лихви, десетки пъти по-големи от главницата
23 мар 2017 07:10, Александър Попов
40
Топлофикация знае как: Лихви върху нулеви сметки!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация-София" начислява лихви и за месеци с нулево потребление, разкри пред "Монитор" експертът от Федерацията на потребителите в България Евгени Недялков.

По думите му нито едно вещо лице досега не е обяснило как според Закона за счетоводството може да се начислява лихва върху сума, равна на нула. Той показа случай на потребител с висящи сметки, където в няколко от графите за начислени суми за консумирана енергия се мъдреха нули, но до тях в колоната за лихва имаше цифри, по-големи от нулата.

Експертът припомни и случаите с лихви, десетки пъти по-големи от дължимата главница.

Експертът каза още, че вещите лица по делата, свързани с "Топлофикация", много често отсъждат в полза на монополиста независимо дали дружеството е ищец или ответник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: топлофикациясметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
ЦВЕТИНА ЗОЙН преди 6 години
явно човек трябва да пострада или да умле в България и чак тогава някой да се заинтересува от това,което се е случило с него!Мече 5 месеца се опитвам и мая приятел Стоян да потърсим правдата и този кредец и бандит Николай Кювлиев да отиде в затвора - но пред нас стои грамадна стена - пазят го - ДОКОГА БАНДИТИТЕ В ТАЗИ СТРАНА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА, А ЩЕ ОСТАВАТ НЕНАКАЗАНИ!ЗА ТАКЪВ КАТО НЕГО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ И СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
ЦВЕТИНА ЗОЙН преди 6 години
Защо на този крадец и престъпник г-н Николай Кювлиев все му се разминаваХИНАНСИТС затвора - позволява си да прави каквото си иска и гони "непослушнитеѝ" работници от управляваната от него ОЦ "Земляне" - ТОЙ Е ФИНАНСИСТ - А ЕДИН ФИНАНСИСТ КАКВО МУ РАЗБИРА ГЛАВАТА ОТ ЕНЕРГЕТИКА???ДОКОГА ЩЕ СЕ ТОЧАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ТЕЗИ КОИТО ГО ПРАВЯТ ЩЕ СИ СТОЯТ БЕЗНАКАЗАНИ?????ДОЩОГА
34
0
 
0
 
! Отговори
грозен преди 7 години
До Някой ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА!!!!!!!ЗАСЕГНАТИЯ
33
0
 
0
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 7 години
До ТОПЛОФИКАЦИЯ ВЪН ОТ ДОМОВЕТЕ НИ!КОЙТО ИСКА ПАРНО ОТОПЛЕНИЕ ,ДА ПОДПИШЕ ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР С НЕЯ.!ДА СИ ВЗЕМАТ ТРЪБИТЕ ИЛИ ДА НИ ПЛАЩАТ НАЕМ,ЗАТОВА ,ЧЕ ВЗЕМАТ ЧАСТ ОТ ПРОСТРАНСТВОТО НИ.ДЯЛОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ-ОГРАБВАНЕ ДОППЪЛНИТЕЛНО ДОКУМЕНТИРАНО.
32
3
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
А сега добави към нулата си от този сезон и сумата от неизплатените сметки от предишния отоплителен сезон и пак прилагай твоята математика! В случая се прави от мухата слон. Има някой нещо да плаща от предишен сезон и нула от текущия, защо имало лихви? Ами ще има разбира се, парното е с пари, а не безплатно.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закона за счетоводството ли?????? Чисто математически нула умножена по което и да е число = 0 За справка - учебник по математика за втори клас
30
1
 
1
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Така се компенсират хората , които са стояли без парно зимата.
29
3
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Така ще е щом кметството се управлява от мафията,ще плащате дори,когато сте се отказали от Топлофикация,защото ако си се отказал от тях не ти трябва да им плащаш за топлото,а те трябва да ти плащат наем,че тръбите им минават през твоя ЧАСТЕН имот и ако един от вас не ги осъди ще продължават да ви доят...
28
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Топлофикация е "мафия в мафията"! Там където има държава, такова образование като топлофикациите в България е невъзможна да съществуват!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ви е проблема - след като банките начисляват отрицателна лихва и се говори за отрицателна доходност? При либерастията всико е възможно!
26
2
 
25
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Топлофикация е държава в държавата.И няма кой да я озапти.Може да ви осъди без да знаете за 20 стотинки или за 2 лв.В съдружие с "независимия" съд,който дори не си прави труда да провери дали техните искания са обосновани или не.Вие сте техни роби и нямате полезен ход.Не можете дори да се разведете с тях.Това е МАФИЯ!
25
1
 
6
 
! Отговори
До of преди 7 години
Много тъпо, но от друга страна, а и като се сетя къде съм, напълно възможно. Каква е гаранцията, че не се практикува? В най-лошия случай отивате да се съдите, а там изходът е зависим от вещите лица, скудоумните обяснения за работата на софтуера през годините и т.н.По-горе имаш цитиран случай за клиента с начислените лихви.Преди много време ми се наложи 3 поредни години да се обяснявам за окончателното изплащане на кредит. И на всяка от последните вносни бележки имах печат "изплатено".
24
3
 
19
 
! Отговори
Вальо преди 7 години
За това си има юридически термин и присъди - икономически терор се нарича
23
1
 
14
 
! Отговори
of преди 7 години
До АнонименКакви лихви бе душа, от 2014-та не се начисляват лихви на месечните сметки, а само на изравнението. По тая логика ако имаш да доплащаш да вземе да ти се начисли лихва със задна дата, как ти звучи?
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам защо е целият този вой. Ако сметката е нулева, лихвата върху нея също ще е нулева. Ама някои май не са ходили на уроците по математика в четвърти клас.
21
0
 
10
 
! Отговори
от провинцията преди 7 години
До НякойИстината не е обида.....
20
5
 
38
 
! Отговори
111 преди 7 години
вещите лица по делата работят за мафията топлофикация
19
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Анонимен20Може и да е вярно, но поне за разлика от Вас знаем че се пише СофиЯ а не софиа. Така че и ние си правим съответно някакви изводи за Вас. Относно епитетите които сте използвали - За тях отговор няма да получите.
18
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе всички плювате Топлофикация, ама като се каже нещо против Фандъкова, която де юре е Собственикът на Топлофикация (като кмет на София, а Топлофикация е общинско дружество), веднага скачате да слагате минуси.
17
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам коментарите се убеждавам , че в софиа са се събрали най простите и безмозъчни мекотели.