9700 ще са кандидат-гимназистите в столицата

Балът ще се формира по 7 начина, всяко училище ще си го избира
24 мар 2017 18:14, Анисия Иванова
4
9700 ще са кандидат-гимназистите в столицата
Архив: Булфото

9700 ще са кандидатите след 7 клас в столицата тази година, а местата - със 100 по-малко. Софийските училища ще могат да формират бала на кандидат-гимназистите по седем начина. Това съобщи Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

До 30 март училищата ще решат и оповестят кой начин ще изберат, посочи Кастрева пред БНР.

Кой от начините ще избере училището е въпрос, който се решава на ниво училище. Това е новото през тази учебна  година. Профилът може да се нарича "Предприемачески", но реално погледнато училището може да си формира бала по различен начин от съседното училище, което също има същия профил.

Ваня Кастрева съобщи и новите специалности, които ще предлагат гимназиите - банкова охрана и инкасова дейност, физическа охрана на обекти, спедиция, транспортна и складова логистика, ремонт на летателни апарати.

Изпитите на седмокласниците са на 19 и на 22 май, съответно - по български език и литература и по математика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да се кандидатства. Кандидатства за ясла, кандидатства за предучилищна, кандидатства за първи клас, кандидатства за гимназия, кандидтства за студент. Изцяло притиснат от системата, която държи ножа и хляба първите 12 години. После разправяли, че подготвяли мислещи кадри. Реално подготвят подчинение.
3
0
 
3
 
! Отговори
ХВАЛА! преди 7 години
На всички български управници, които ни докараха до такъв хал че столица с население близо 2 милиона, а може и повече да произвежда има няма 9000 гимназиста!!!!!! ХВАЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Терминал 1+2 не му мислете много преди да е станало късно)
2
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Смешен брой за град с население 1,3 млн. души. То Тирана с население 700 000 ще има повече гимназисти, да не говорим за град с 500 000 души от Африка. Друг въпрос е дали ще учат, но ще ги има като набор.
1
1
 
3
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Мм, да! И после се чудите защо децата ни масово бягат в чужбина!Моете дете е 5 тиклас, цяла година учим по нова програма със стари учебници. И догодина също. Учим география и история за 7 клас, природни науки за 6. Всеки ден сменят правилата за матури, за изпити. Миналата година ББ обеща че умните и надарени деца ще могат да кандидатстват след 4 клас в езиковите гимназии, едно етническо лоби скочи и всичко приключи. Резултатът ли? Ами, виждаме го - бой в училище, смъртни случаи. Но, важна е печ