Еврокомисар Булц: Впечатляващо е колко хора пътуват с метро!

Европарите в България се използват добре, определи тя
24 мар 2017 21:52, Анисия Иванова
45
Еврокомисар Булц: Впечатляващо е колко хора пътуват с метро!
Снимка: БТА

Удовлетоврена съм от това, че европейските пари се използват добре, впечатляващо е колко много хора пътуват с метрото. Това заяви еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, която разгледа втората линия на метрото заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на транспорта Христо Алексиев и директора на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Булц е на двудневно посещение в столицата и участва в регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспорта в София, организирана от Представителството на ЕК у нас.

Еврокомисарят разгледа метростанция "Европейски съюз" и получи подарък умален модел на статуята на еврото, която се намира на перона в метрото. Виолета Булц пътува до станция "Сердика", където посети археологическия комплекс "Сердика" и получи подарък от кмета Фандъкова двуезичната книга-албум "България. Природа, човек, цивилизации".

Тя определи като окуражаващи статистиките, които показват растежа на БВП у нас и прилагането на европейското законодателство, особено в областта на транспорта. По отношение на инвестиционните предизвикателства се опитваме да завършим европейските коридори, посочи Булц.

Насърчаваме държавите-членки да ускорят подготовката и изпълнението на проектите, защото това е предварително условие за функционирането на Единия пазар, каза още Виолета Булц.

Кметът Фандъкова отбеляза, че и в този програмен период, както и в предишния, метрото се оценява изключително високо от ЕК. Показахме на еврокомисаря втората линия на метрото, за да се убеди като представител на ЕК в ефективното използване на европейските средства и да поговорим за бъдещето, отбеляза столичният кмет, пише БТА.

Тя припомни, че вече се строи третата линия на метрото, изграждат се осем метростанции от нея, подадена е апликационната форма за следващите четири станции от "Овча купел" до "Горна баня". Има избран изпълнител и пълна готовност за начало на строителството да края на април. Очакваме МС да вземе решение, за да може да бъде подписан договорът с управляващия орган, допълни кметът Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Тая май е изненадана че в България все още се мотат някакви хора.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само у нас метростанции се строят с цел обслужване на бизнес интереси, като тази в мола на "Черни връх" и бъдещите станции при "Арена армеец" и "София тех парк" (на Цариградско шосе), всичките сторени по инициатива на една партия...
24
0
 
4
 
! Отговори
Белата златка преди 7 години
Ау...а зимата водата замръзвала у вас!???! Ау....
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Метро, като метро. Поне да бяха го направили с мисъл. На колко метростанции можете да смените посоката, без да излизате на повърхността и да платите за това? Неподдържани подлези, бързи пътеки, екскаватори, ронеща се подова настилка, сталактити от лед и навят сняг в метростанциите през зимата....
22
2
 
6
 
! Отговори
смЕх до Тц преди 7 години
По-зле от изгубените пари са откраднатите или безсмислено пропилените пари на края пак ти спират кранчето ,но джобовете на нЕкои вече са пълни.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как няма да е изненадващо, като си на хранилка вероятно ти е за първи път на градския транспорт.
20
1
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 33 ТцНе че нещо ,ама ще ми обясниш за какво им е на бабите зала за балет на село или се правиш на луд???
19
8
 
23
 
! Отговори
Гергана преди 7 години
Впечатляващо е, че дойде някакъв еврокомисар, та кметицата и някои министри да ползват метрото вместо служебните коли.
18
10
 
18
 
! Отговори
none преди 7 години
Припомнете си как изглеждаше София през 2006 и се разходете сега ...
17
4
 
23
 
! Отговори
хъма преди 7 години
Особено впечатляващо е колко много живи са останали наоколо,дето говорят български.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е вярно! В Люлин и Младост ползват делтапланери! Всяка сутрин скачат от покривите и направо кацат на работното място! До няколко седмици се очаква да се включи цялата страна в мероприятието с изключение на Варна и Бургас заради силните крайморски ветрове! Шведите ни завиждат и присмиват даже си позволяват да ни обиждат с прякора "Карлсон който живее на покрива"!
15
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ако Булц знаеше колко пари е откраднала сополивата кметичка и колко е дала на БиБитко , никога нямаше да говори така прибързано!
14
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом някаква евро-брънтия е дошла да ЛИЦЕМЕРНИЧИ в полза на Цецо-Крадецо и Боко-Лакомото значи този ЕС е СВЪРШЕН!!!Намразих ги ЗАВИНАГИ,
13
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булц щеше да се впечатли още повече ако и кажат , че от европарите намаза и Русия. Със старите вагони, които им платиха два пъти.
12
6
 
13
 
! Отговори
Мухамед свинаря! преди 7 години
Да, краде се добре! :))))))
11
10
 
6
 
! Отговори
гергана преди 7 години
До бай х много странно име имаш! коментарите изискват точни имена! анонимниците са страхливци!
10
2
 
12
 
! Отговори
mitrofan преди 7 години
някъде пишеше ,че на братойката къща му построили от 2ра линия
9
6
 
5
 
! Отговори
гергана преди 7 години
До Анониментой не е сляп-всичко вижда!
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръчвам на Булц разходка около НДК по време на дъжд. Може и в някоя метростанция...
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, покажете на Булц и "умните" светофари на които чакаш 5 минути да светне зеленото. Нищо, че последата кола мина преди 5 мин и бутонът си го натиснал преди тя да мине.