Опасна и незаконна: Въртележка в парк застрашава децата ни!

Дете пострада, родителите подадоха сигнал
25 мар 2017 16:23, Петя Славова
9
Опасна и незаконна: Въртележка в парк застрашава децата ни!
Снимка: Кадър, Нова тв

5 години след като е обявена за незаконна, известната като "въртележката на леля Таня" в столичния парк "Заимов" продължава да работи. Или поне до преди няколко дни, когато става и поредният инцидент.

Всеки, който е посещавал парка, през последните 24 години, ако не се е возил, то поне е виждал тази въртележка, която е в парка от 1993 година. От 2012 година съоръжението е незаконно.

Въпреки това обаче и до днес въртележката е на същото място. И е без ток от година. Но срещу левче на дете колелата се завъртат, съобщава Нова тв.

Но преди дни 3-годишно дете пада от въртележката, а родителите решават да подадат сигнал в общината. Оказва се, че не са първите потърпевши. Затова пък до този момент оплакванията на хората са оставали без резултат, до последния случай. В момента въртежката не работи от няколко дни.

От общината обясняват, че повече от година се събира подписка за премахване на съоръжението. Кметът твърди, че едва сега е на път да се пребори с въртележката, макар отдавна да има съдебно решение за премахването й.

Очаква се опасното съоръжение да се махне до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: парквъртележкадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Трифон Георгиев преди 7 години
Преди 4 години висях през нощта да премахна въпросната леля Таня със спонсорска техника със заповед за премахване и съдебно решение за премахване! По заповед / устна/ на Директора на Столичен инспекторат Веска Георгиева беше оставена! По думите на директорката така е разпоредила госпожа Фандъкова!
8
0
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
След решение на съд, което не е било неоходимо, чакат 5! Години за поръчка, която не е необходима! В нормалните страни ако изобщо има такива "играчки" ги измитат с 1 инспектор и 3 човека с флексове.
7
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Ми да я бяха изринали като е незаконна. Аз ако съм сега на родителите ше съдя и лелката и общината
6
1
 
3
 
! Отговори
Един от бизнеспарко преди 7 години
Всички знаем леля Таня-уникален човек и семейство и какво реално е съгрешила-нея не й позволяват да е легална!!!това е истината.тя създава детска радост но от общината друго мислят-театър щяли да правят нз си какво..затова и дребния човек в тази клоа.ка е обречен..
5
2
 
9
 
! Отговори
Мамка ви преди 7 години
Някой да ви кара да качвате децата си на опасното съоръжение?! А, да ...вие сте любящи родителки и когато малкото ви лайненце писне, че "ИСКА!" , вие просто не можете да му откажете... Чакайте да видите, какво ще ви се случи занапред!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при самоковската учителка.Някой изненадан има ли?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка на КМЕТИЦАТА, не може да си върши задълженията и е некомпетентна по никакви въпроси.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касичката на леля Таня. Касичка се не пипа.
1
0
 
31
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Съдебно решение за премахване на нещо ,което е в общински имот и не може да бъде премахнато !!! Абсурдистан !!!