400 000 лв. дават на спортните клубове в столицата

В "София-Европейска столица на спорта" са предвидени 47 събития
28 мар 2017 17:45, Анисия Иванова
0
400 000 лв. дават на спортните клубове в столицата
Архив: Булфото

Четиристотин хиляди лева са предвидени за развитие на спортните клубове и развитието на детско-юношески школи в столицата през тази година. Средствата са осигурени от Фондация "София - Европейска столица на спорта" съобщи днес в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет и на фондацията.

В бюджета си за тази година Столичната община отделя 2,380 млн.лв. за спортни дейности, ремонти и изграждане на спортна инфраструктура.

Герджиков представи инициативата "София - Европейска столица на спорта", в която през миналата година са се включили повече от 150 хил. души. През тази година са предвидени 47 основни спортни събития и още толкова допълнителни, посочи Герджиков.

"Инициативата е насочена към масовия спорт, не към спорта за върхови постижения, а към спорта за всички хора“, обясни той и допълни, че "София-Европейска столица на спорта“ е насочена към работещите, живеещите и учещите в големия град.

"Стартирахме през 2015 г. с идеята да кандидатстваме и да се наредим в списъка със столици, които са спечелили титлата столица на спорта и са поставили спорта като приоритет“, припомни председателят на СОС.

Ректорът проф. Анастас Герджиков подкрепи инициативата и прикани студентите активно да се включат в спортните прояви на "София Европейска столица на спорта".

София бе определена за Европейска столица на спорта през 2018 г. Решението бе обявено през ноември 2014 г. от Оценителната комисия на организацията ACES Europa с мотивите, че "градът е добър пример за спорт за всички, като инструмент за подобряване на здравословния начин на живот, интеграцията и образованието, които са в основата на инициативата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари