Един час на "Цариградско" и... над 25 000 лв. за каране в бус лента

Активисти с експеримент, заснеха близо 500 нарушители
29 мар 2017 13:07,
165


Само за един час само в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение – каране в бус лентата. Това става ясно от видео, заснето от неправителствената организация "Спаси София".

Близо 25 000 лв. са несъбраните глоби само от нарушителите, заснети от организацията, като на кадрите се вижда, че те е трябвало да излязат от джоба на собственици на абсолютно всякакви коли.

В един момент минава и полицейски автомобил, като съвсем наблизо зад него следва нова порция нарушители.

На този фон глобените за каране в бус лента за цялата 2015 г. са едва 700, през 2016 г. пък са налагани по най-много 80 глоби на ден – една шеста от възможното само на едно от местата в София, където традиционно някои шофьори се опитват да спестят време в трафика през бус лентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
До Анонимен Правилата са за да се спазват, ето това ни отличава от Запада. Чудесно е, че имате деца, повечето имаме, но те не са оправдание, а стимул да бъдете пример... Да не говорим, че е дна от причините за огромните задръствания са именно родителите, разкарващи децата си от единия край на София до другия, вместо въвеждането на транспорт от и към училищата и детските градини. Бъдете пример, не извинение!
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова е виновна. Увеличи цените на билетите за градския транспорт и принуди и малкото нормални хора, които го ползваха да се качат на колите си.Няма друга държава в света, където всеки сам да се вози в колата си. В София има семейства и с по 4 коли, познавам такива. Ами видя се какво става като излязат почти милион автомобили по улиците на града. За Центъра пък въобще не ми се коментира. Никъде по света не може да си паркираш безплатно в града и където си искаш - само в София.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ не съществува, ако ги имаше щяха да намалеят катастрофи и убиства по пътищата.КАТ само отчитат кой и какво е направил.
4
11
 
19
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ами ще ходиш с градския транспорт бе. Това е разликата между града и селото, че в града има градски транспорт. Ама дошлите от село с таралясниците си, няма как да го знаете.
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, похвална инициатива. Да се сложат камери навсякъде и да се глобяват селяните, каращи в Бус лентата. В Европа никой не може и да си помисли за подобно нещо.
2
39
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия великите с видеоматериала и изводите ми се ще да ги видя как стоят в задръстването с 2 деца, които трябва да закарат на детска градина и училище, а после да ходят и на работа без да закъснеят.Цариградско шосе никога не е било проектирано за бус ленти. Просто взеха една от лентите и казаха това е бус-лента.Това не е решение.На запад проблемите се решават, без да се създават нови, за тяхна сметка.
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а добро утро. Ако се отчитаха всички нарушения, сега КАТ щеше да е със средства и бюджет като в Дубай сигурно...