Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!

Когато боят измества думите или една история от вагонче към Летището
29 мар 2017 11:00,
275
Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин. Някъде между станция "Мусагеница" и станция "Младост" 1 в посока Летище "София".

В началото никой не разбра какво се случва. Млада жена извика силно, попита какво става. Мъж на средна възраст се наведе да си вземе очилата. От удара бяха паднали на земята.

Пълно мълчание. Никакво движение. Като на забавен каданс.

Жената започна да трепери, хвана се за главата, болеше я. "Никой ли нищо не видя?", попита тя. Пълно мълчание. "Наистина ли никой нищо не видя?". Пак мълчание, поглед забит в земята.

Това е история, на която, по някаква случайност, станах свидетел. По някаква случайност не бях аз на мястото на жената. По някаква случайност се случи да съм там, да съм журналист и да мога да я разкажа на повече хора.

Затова ще продължа от първо лице.

Станах на жената. Мъжът от дясно гледаше безпристрастно, жената от ляво – също.

"Някои хора имат в повече тестостерон", обясни мъжът с падналите очила. И продължи: "Този отзад беше. Искаше да удари мен, но жената го отнесе".

Отзад беше младият пич. Висок, напет и с каменно изражение под големите слушалки. В ръката си държеше връзка ключове. Имаше ли бокс, с тях ли е ударил, само с юмрук ли? Нямам идея.

Тръгнах към него, за да го попитам какъв му е проблемът. Не че съм толкова смела, даже напротив, но във вагона продължаваше да цари пълно мълчание и ми се стори адски нередно да се правим, че нищо не се бе случило.

Както в тъпите екшъни обаче дойде спирката, побойникът се шмугна през вратата и изчезна.

След това, след известни подканяния да каже какво става, мъжът с очилата, обясни, че на готиния със слушалките явно му било тясно в претъпканото вагонче и си мислел, че трябва да му се освободи повече място...  И понеже явно думите не са силната му страна, а юмрукът,  решил да изполва него...

Чудех се дали изобщо да давам гласност на тая история. Един-два юмрука, шок за една млада жена, малко екшън за пътниците. Когато разказах на колегите, се оказа, че те са ставали свидетели на далеч по страшни неща – бухалки в колата, брадви на пътя, оръжие...

Но го написах, защото зная, че в интернет можеш да създадеш обществено мнение. Защото тук сме много по-морални и смели. Защото лайкваме, гневим се, плачем лесно и бързо и винаги - в името на доброто и истината. Защото може в метрото да мълчим, но тук сигурно ще кажем нещо.

И защото не искам юмруците да изместват думите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: метропобойюмрукСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MMда бе, премиера ти е крив, щото обичаш да слушаш чалгаря.
193
18
 
37
 
! Отговори
MM преди 7 години
КОГАТО ТЪРПИМ 8 ГОДИНИ ПРЕМИЕР МУТРА ....НЯМА КАК ДА Е ИНАЧЕ!
192
0
 
40
 
! Отговори
jj преди 7 години
Метрото се охранява с камери и полиция. Поздравления за реакцията..., но довършете започнатото. Това си е хулиганска проява - да се прегледат записите, да се установи човека и ... така нататък.
191
2
 
39
 
! Отговори
Свиреп до 223 преди 7 години
Така, така ... плащаме безумни пари за полиция. Ама наистина безумни. Оставете бюджета им от милиард и половина. За ранните им пенсии и 20к при пенсиониране, сумата е ДВА МИЛИАРДА И ПОЛОВИНА ГОДИШНО! За тези пари можем са си наемем частна армия, която да вкара в ред държавата ни за 10 дни!
190
0
 
48
 
! Отговори
123 преди 7 години
Преди няколко години в тролей 11 хванах около 45 - 50 год. мъж да опипва момиченце на не повече от 10 - 11 г. След като се развиках и го залепих на стъклото, последва гробна тишина в тролейя - никой не искаше да гледа, никой не предприе нищо. Най-жалкото беше, че имаше и полицай, който стоеше и гледаше най-безучастно. Изхвърлих го на следващата спирка, полицаят слезе и той, но си продължи най-спокойно. Нито му поиска документи, дори не попита какво е станало и защо го изхвърлих...
189
1
 
13
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 7 години
Планира се флаш моб в метрото. Ще се напием с млека и рахлабителни, влизаме в метрото, свършваме работата и излизаме. Всички с маски. До скоро.. Ухание ;)
188
3
 
8
 
! Отговори
нн преди 7 години
Звучи странно. Предполагам, че този е психично болен. Както знаем в Бг те свободно се разхождат по улиците.
187
0
 
14
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Тъжно. Трагично.
186
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност мутрите са продукт на социализма.На комунистите като не им харесва някой, го наричат мутра.Не че си вярват, защото те ги създадоха, а за да създадат впечатление че те не са мутри. По деянията им ще ги познаеш.
185
6
 
4
 
! Отговори
случва се преди 7 години
В Подмосковье утром 29 марта произошло ЧП. Житель поселка Малаховка Люберецкого района Московской области ударил на улице 13-летнего подростка ножом. Инцидент произошел из-за шума школьников.
184
16
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Когато начело на държавата е мутра . . .Дай сега да си изберем *** или Болен Сдеров защото те не са мутри.Истината е че в БГ медиите се лансира много насилие.Този със слушалките вероятно е един от хилядите млади привърженици на БСП.
183
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Всекидневно сме свидетели на емоционално лабилни индивиди, които отприщват тонове агресия за дреболии - някой го побутнал, натиснал.. А как да е, като има час пик в метрото/рейса. Такива типове да ходят пеша! Дори и шофирането е противопоказно за тях! Постоянно ще създават ПТП.
182
1
 
28
 
! Отговори
Замислен преди 7 години
Странна дописка. Защо не се намесил никой. Те го обясниха в предните коментари. Пропуснатият въпрос е: защо изхранваме 70 000 полицая?! За сравнение - в 14-милионен Ню Йорк са 33 000! Защо не се задават тези въпроси?! За пиещите вода и пушещите цигари?! Ако полицията ни изчезне като с магическа пръчка от утре - гарантирам, че до месец престъпността ще клони към нула! Точно толкова им трябва на хората да се самоорганизират и без страх от полиция да започнат да се защитават!
181
6
 
17
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Преди години този "пич" вече да се е напикал в районното и поне 6 месеца щеше да чисти градските тоалетни.И то , ако му е за първи път. Ако не е за първи път ,щеше да се качи в метрото след 10 години. Сега е тиквено базвремие и всеки *** може да си прави безнаказано каквото иска....Но пък има банани навсякъде.
180
2
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Когато начело на държавата е мутра , и то за трети път ,тези неща са обичайни.В държавата с най-многобройната полиция ,престъпността е най-висока.Сега пожарния генерал щял да назначи още 6000 полицаи с пари от нашия джоб.Защо бе, хора? Защо си го причинявате?
179
2
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 7 години
Аз смятам че руснаците са виновни!!!!"Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин".- Точно, той е руснак!
178
2
 
2
 
! Отговори
има такъв филм преди 7 години
Операция Ы и другие приключения Шурика
177
8
 
10
 
! Отговори
При демокрацията преди 7 години
всеки е свободен да си прави каквото иска. Това е основополагаща концепция. Яжте си боя и се радвайте, че комунизмът свърши и има банани.
176
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един такъв удари майка ми - При по-рязко спиране тя го настъпи без да иска. Разбира се веднага му се извини, дори два-три пъти. Онзи изведнъж я удари със все сила през лицето. Явно си мислеше че е сама. Леле като го видях това ми стана едно черно. Нямаше място достатъчно иначе щях да му шутирам тъпата физиономия. Но иначе с ръка такъв му отвъртях, че онзи се замая и седна. Седи и ме гледа тъпо. Само си мислех дано не каже нещо, че няма да се въздържа и ще го наритам здраво.
175
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този голям отворко бил. Ударил жена и старец. И то с ключове. И най-лошото по-главата. Ами ако получат кръвоизливи, пак ще четем като бавно развиващи се по новините за поредния герой пуснат условно? Ама се чудя защо не се пробва да удари някой като него? Току виж глътнал слушалките. Леле чак ме хвана яд че не съм бил там. Принципно не съм скандалджия, ама при такава случка този щеше да го прибере полицията ако трябва ще го влача до рпу-то