Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!

Когато боят измества думите или една история от вагонче към Летището
29 мар 2017 11:00,
275
Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин. Някъде между станция "Мусагеница" и станция "Младост" 1 в посока Летище "София".

В началото никой не разбра какво се случва. Млада жена извика силно, попита какво става. Мъж на средна възраст се наведе да си вземе очилата. От удара бяха паднали на земята.

Пълно мълчание. Никакво движение. Като на забавен каданс.

Жената започна да трепери, хвана се за главата, болеше я. "Никой ли нищо не видя?", попита тя. Пълно мълчание. "Наистина ли никой нищо не видя?". Пак мълчание, поглед забит в земята.

Това е история, на която, по някаква случайност, станах свидетел. По някаква случайност не бях аз на мястото на жената. По някаква случайност се случи да съм там, да съм журналист и да мога да я разкажа на повече хора.

Затова ще продължа от първо лице.

Станах на жената. Мъжът от дясно гледаше безпристрастно, жената от ляво – също.

"Някои хора имат в повече тестостерон", обясни мъжът с падналите очила. И продължи: "Този отзад беше. Искаше да удари мен, но жената го отнесе".

Отзад беше младият пич. Висок, напет и с каменно изражение под големите слушалки. В ръката си държеше връзка ключове. Имаше ли бокс, с тях ли е ударил, само с юмрук ли? Нямам идея.

Тръгнах към него, за да го попитам какъв му е проблемът. Не че съм толкова смела, даже напротив, но във вагона продължаваше да цари пълно мълчание и ми се стори адски нередно да се правим, че нищо не се бе случило.

Както в тъпите екшъни обаче дойде спирката, побойникът се шмугна през вратата и изчезна.

След това, след известни подканяния да каже какво става, мъжът с очилата, обясни, че на готиния със слушалките явно му било тясно в претъпканото вагонче и си мислел, че трябва да му се освободи повече място...  И понеже явно думите не са силната му страна, а юмрукът,  решил да изполва него...

Чудех се дали изобщо да давам гласност на тая история. Един-два юмрука, шок за една млада жена, малко екшън за пътниците. Когато разказах на колегите, се оказа, че те са ставали свидетели на далеч по страшни неща – бухалки в колата, брадви на пътя, оръжие...

Но го написах, защото зная, че в интернет можеш да създадеш обществено мнение. Защото тук сме много по-морални и смели. Защото лайкваме, гневим се, плачем лесно и бързо и винаги - в името на доброто и истината. Защото може в метрото да мълчим, но тук сигурно ще кажем нещо.

И защото не искам юмруците да изместват думите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: метропобойюмрукСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
11
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Защо се обиждате и нагрубявате помежду ви?Защо прехвърляте вината един - другиму?Нека просто си признаем - Обществото ни е Болно!!!Не защото сме носители на злото, а защото се превърнахме в бездушна и безразлична сива маса, скрита в крехката си черупка, мислейки си, че ние никога не ше попаднем в подобна ситуация !Уви! Никой от нас не е застрахован!Причините.... хм, причините са комплескни, натрупани в течение на четвърт век!Някои казват, че това са явления на Прехода.... Съмнявам се
173
5
 
13
 
! Отговори
Гастербайтер преди 7 години
Днес се наложи да попитам една жена с колело за един адрес, тя ми обясни и аз и благодарих! Но след около изминати 20 метра жена я видях да се връща с колелото и ми каза че ми е дала погрешно адреса и ми обясни повторно къде се намира! А в България само с юмруци и бухалки ти дават обеснения!
172
2
 
1
 
! Отговори
СофиянецЪ преди 7 години
Напълно те разбират софиянци, братко РусенецЪ.Не си мисли, че всички в София работят по колцентрове и министерства.А цените какви са- майно льо...
171
1
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Сега да те светна аз. Осъдих българската държава на 60 000 лева обещетение. Защото ми хлъснаха детето на зебра.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дивият капитализъм и либерализъм на това учат хората...Ама той и дивият комунизъм на това учи хората, бре ххх.
169
4
 
8
 
! Отговори
РусенецЪ до ODESSA преди 7 години
Дописката обяснява защо не са се намерили не 10, не 5, не 2-***, не един човек, който да подкрепи. Защото оскотели в територията в която живеем, някак ... впрочем, НЕ ЖИВЕЕМ, ОЦЕЛЯВАМЕ! Всеки оцелява. Затворен в себе си. Защото ако работи за 500 лева /колкото е заплащането в Русе и Шумен/, всяко разкарване до полициии , до съдилища, коства работно време, коства пари. А не можем да си го разрешим. Защото за провинцията и стотинката е важна. Софиянци едва ли го разбират.
168
7
 
17
 
! Отговори
xxx преди 7 години
Дивият капитализъм и либерализъм на това учат хората да бъдат безчувствени и безстрадателни, да мачкат и да газят по-слабия. Не се сърдете хора, искахте демократични ценности. Ето ви ги.
167
1
 
4
 
! Отговори
До Гост преди 7 години
Сега да те светна за да не изпадаш в заблуждение!Леката телесна повреда не се смята за престъпление от ОХ,и можеш само да си водиш гражданско дело!
166
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Пиша долното от позициите на човек, който звънна на 112, когато видя как един куп шофьори преминават на блокирал червен светофар на столичен булевард, карат се, почти стигат до бой с тези, които не преминават и стоят на пътя, защото не знаят какво да правят. Ако не бях звъннала съм убедена, че щеше да има ПТП или поне някоя и друга бухалка...). Помнете или си записвайте и номерата на шофьорите, които ни засичат по пешеходните пътеки, аз само за това съжалявам, че от смайване, не записвам.
165
0
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
До Русенецъ? А, ако сме 10 и те подкрепим? Шуменецъ?
164
3
 
6
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Звъннете на 112, дайте описание на мъжа, описание на случката и не пестете лични данни, въпреки, че е много по-лесно да си мислим, че "тоя е човек на...", в България уж всеки е човек на..., обаче после се оказва, че е обикновен побойник. Накарайте още поне двама души да звъннат на 112. В метро станциите има камери, те следят пътникопотока, описанието е валидно, ако го потвърдят още двама души поне. Иначе - да, не бива да си мълчим, но пък това си е криминално престъпление.
163
0
 
7
 
! Отговори
до РусенецЪ преди 7 години
Така е.Бай *** още трепа Алековците.Ама, ще одъртее и той.
162
0
 
21
 
! Отговори
до 189 преди 7 години
На познат пенсионер почти 80-годишен човек, преди време едни ромул му беше влязъл в къщата посред бял ден. Дядото го цапардосал с патерицата и оня побегнал. После дошла "полицията"- пишат-бришат, след 3 месеца го намерили кой е.Почнал процесът- ромулът 2 пъти не се явява в съда, дядото всеки път клеца дотам. Накрая казал, че повече няма да ходи. И съдът го заплаши с глоба!! Намериха една адвокатка да "преговаря" и май дядото в крайна сметка се отказа от всякакви претенции.На огъня всички каки.
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В град пълен с провинциалисти, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
160
3
 
23
 
! Отговори
РусенецЪ преди 7 години
Моментално обяснявам защо ще си мълча. Аргументирано. Защото живея в нелепа територия, а не в държава. Защото ако нокаутирам досадника, ще имам ужасяващи проблеми. Ще имам загуба на време, на нерви, на ПАРИ в крайна сметка. Защото няма да получа съдействие от нито една правоохранителна или правораздавателна институция. Защото, не дай си Боже нападателя след юмрука в муцуната му падне на глава и умре, гарантирано аз ще вляза в затвора. И като финал - защото по гореизброените причини съм оскотял.
159
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОФИЯ БИЛА НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕМлатят се по кръстовищата, псуват се като каруцари, убиват по права пладне, а сега и бой в метрото. Какво ли още ВИ ЧАКА.
158
5
 
3
 
! Отговори
мнение преди 7 години
а очилаткото, защо не е казал какво е станало??? дали не е посегнал към джоба на така наречения побойник, че си трае ????
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSA не се хвали много, че както горят колите в последно време, някой може да пробва и с Алфа-ромео-то ти.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не се обадихте в полицията на камерите ще се намери кой е. Всички си мълчат. Ударната също. Мъжът с очилата също. Няма ли последствия утре пак ще удари. Всички са кухненски революционери. Колко от вас отделила 5 мин. да напишат писмо до някъде за някакъв проблем, защо никой не снима този човек иначе си правите селфита на абсурдни места. Един, висок със слушалки слязъл в толкова часа на спирка Х, открит е веднага.
155
1
 
21
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
България 2017 -мутри,чалга ,кифли,простаци,гамени,Бойко премиер за трети път.Да му се доповръща на човек