Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!

Когато боят измества думите или една история от вагонче към Летището
29 мар 2017 11:00,
275
Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин. Някъде между станция "Мусагеница" и станция "Младост" 1 в посока Летище "София".

В началото никой не разбра какво се случва. Млада жена извика силно, попита какво става. Мъж на средна възраст се наведе да си вземе очилата. От удара бяха паднали на земята.

Пълно мълчание. Никакво движение. Като на забавен каданс.

Жената започна да трепери, хвана се за главата, болеше я. "Никой ли нищо не видя?", попита тя. Пълно мълчание. "Наистина ли никой нищо не видя?". Пак мълчание, поглед забит в земята.

Това е история, на която, по някаква случайност, станах свидетел. По някаква случайност не бях аз на мястото на жената. По някаква случайност се случи да съм там, да съм журналист и да мога да я разкажа на повече хора.

Затова ще продължа от първо лице.

Станах на жената. Мъжът от дясно гледаше безпристрастно, жената от ляво – също.

"Някои хора имат в повече тестостерон", обясни мъжът с падналите очила. И продължи: "Този отзад беше. Искаше да удари мен, но жената го отнесе".

Отзад беше младият пич. Висок, напет и с каменно изражение под големите слушалки. В ръката си държеше връзка ключове. Имаше ли бокс, с тях ли е ударил, само с юмрук ли? Нямам идея.

Тръгнах към него, за да го попитам какъв му е проблемът. Не че съм толкова смела, даже напротив, но във вагона продължаваше да цари пълно мълчание и ми се стори адски нередно да се правим, че нищо не се бе случило.

Както в тъпите екшъни обаче дойде спирката, побойникът се шмугна през вратата и изчезна.

След това, след известни подканяния да каже какво става, мъжът с очилата, обясни, че на готиния със слушалките явно му било тясно в претъпканото вагонче и си мислел, че трябва да му се освободи повече място...  И понеже явно думите не са силната му страна, а юмрукът,  решил да изполва него...

Чудех се дали изобщо да давам гласност на тая история. Един-два юмрука, шок за една млада жена, малко екшън за пътниците. Когато разказах на колегите, се оказа, че те са ставали свидетели на далеч по страшни неща – бухалки в колата, брадви на пътя, оръжие...

Но го написах, защото зная, че в интернет можеш да създадеш обществено мнение. Защото тук сме много по-морални и смели. Защото лайкваме, гневим се, плачем лесно и бързо и винаги - в името на доброто и истината. Защото може в метрото да мълчим, но тук сигурно ще кажем нещо.

И защото не искам юмруците да изместват думите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: метропобойюмрукСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се, че купуват великите ни електрокари, за да претопяват веднага точно тази тяхна част, докато се произвеждала от висококачествена стомана. Тоест, купували са ги за скрап!!.....Частта беше противотежестта в задната част на мотокара и не беше от стомана, а от олово. Заради оловото ги купуваха. Когато започнахме да ги правим с противотежест от бетон спряха покупките
133
1
 
10
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
МЛАДИТЕ СЕ БЛЪСКАТ ЗА МЯСТО ,А ВЪЗРАСТНИТЕ СИ МЪЛЧАТ И ГЛЕДАТ В ЗЕМЯТА КАТО СТАНЕ НЕЩО/КАКТО СИ МЪЛЧАХА И ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА/.
132
8
 
8
 
! Отговори
до 158 преди 7 години
При бай Тошо имаше ябълки, круши и други неща, а банани нямаше защото преди 30 год бананите не се тъпчеха и пръскаха с всякакви химии и нитрати за трайност по простатата причина, че тия химии бяха измислени по-късно. Нима мислиш че Рено 5 е нещо по-добро от една Лада при съотношение при 2 към 1 при цените в полза на Ладата, ама нали Рено 5 е от запад защо да не се изръсиш няколко хилядарки повече и да спонсорираш западния капитализъм а получаваш същите екстри и дори още по-лоши
131
0
 
3
 
! Отговори
до Хм преди 7 години
Може да не ти звучи добре,може да не си съгласен,но ако ще държим на правилно писане е така!Посочих ти кой има публикации по въпроса.Струва ми се,че той знае по-добре от мен и теб!Кметица пък,се използва и за жена на кмет и за съответното длъжностно лице!За заместник,ако тази длъжност се изпълнява от жена,правилното е заместник-кметица!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до статията. Живота така е устроен, че каквото си взел връщаш двойно. И каквото си дал ти се връща един път. Пълна глупос е да се обадиш в тия времена на МВР. Ще ви отговорятТАКАВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА.Другия начин потърпевшия да си търси правата по същия начин, но при други обстоятелства. Сигурно ще има време и за това.
129
1
 
1
 
! Отговори
До151 преди 7 години
Ами то в кндр и Венецуела още е така.
128
2
 
3
 
! Отговори
?! преди 7 години
До до 131Електрокарите?!?!А помниш ли, когато отказаха да ги купуват, по причина, че определена тяхна част вече не се изработва от метал, за икономии. Оказа се, че купуват великите ни електрокари, за да претопяват веднага точно тази тяхна част, докато се произвеждала от висококачествена стомана. Тоест, купували са ги за скрап!!!Нулева престъпност?!Имай страх от Бога. живи сме и още не сме остарели и склерозирали, помним всичко! Престъпността не беше никак малка, но нищо не се съобщаваше!
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно,в метрото не е имало други мъже,щом не са реагирали.То,верно напоследък станаха кът,ама все пак толкова ли са отчайващо безгръбначни?!
126
7
 
7
 
! Отговори
Ц,ц,ц,ц преди 7 години
До до 131И всичко това безплатно. Колко готино беше да ивееш с убеждението, че бананите са зимен плод и да гледаш омърлушеният поглед на баща ти, който с връзки е успял да вземе само два банана. Колко невероятно беше да гледаш каталозите на Quelle или Neckermann и да въздишаш по това, което имата на запад. Колко хубаво беше да *** режим на тока. Колко хубаво беше всички да карате Лада или Жигула, за коят оси чакал 10 години. Ееех! Вече близо 30 години плащаме тези 'убавини.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нежен" падридиот ли е бил? Видял е старец и не се е стърпял да се "докаже".
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кво стана нали щяха да сложат предпазни огради ?НИщо
123
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунизма и при бай Тошо нямахме тоалетна хартия и банани, а днес ЕС и демокрацията ни донесоха тоалетна хартия и банани в изобилие, във всеки магазин има тоалетна хартия и банани.
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво, и в метрото ли вече да треперим? на шосето ? в домовете си ? мутрите станаха повече от хората !
121
0
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Царството на маймуните ... Еми не може така, счупи му носа на лекенцето, слушалките на парченца и в пазвата, само най-долните , араби и прочие не проявяват уважение към по-възрастните членове на обществото, явно че и ние сме на тяхното ниво.
120
1
 
11
 
! Отговори
Петкан преди 7 години
Аз от тази история нищо не разбрах
119
5
 
14
 
! Отговори
до 131 преди 7 години
При бай Тошо всичко работеше, продукцията имаше осигурени пазари и тъй нататък бяхме на 2-ро място по производство на електрокари в света, пред нас беше само Япония. Нулева престъпност, безплатно здравеопазване евтини цени и услуги във всяко село имаше библиотека и аптека и кино чакаше се 9 млн гражданин на републиката имаше 250 000 човека армия още да ти описвам ли. След училище имаше уроци по програмиране, авиомоделизъм можеш да идеш да караш картинг ако искаш, спортни клубове и още много.
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не народ, а.....знаете!
117
0
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Да. Аз съм средно голям мъж, със черни слушалки разкарващ се из хамбурското метро. Унтербан. Във всяко вагонче има видеонаблюдение.
116
7
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Не съм бил там, но в часовете 8-9:00 и 17-18:00 когато си натъпкан като *** и дори си плащаш за това е нормално да откачиш
115
1
 
19
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Ами каквито модели на поведение се наслагват в обществото такива се следват, наши модели са мутрите и мутресите, а героите на труда отидоха на бунището на историята.Но затова са виновни всички журналисти и медии като цяло нека си сърбат попарата.