Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!

Когато боят измества думите или една история от вагонче към Летището
29 мар 2017 11:00,
275
Юмрук или два в метрото! Пълно мълчание! Добро утро, София!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Млад мъж, висок, добре облечен, с кожено яке и големи бели слушалки раздаде един, може би дори два юмрука в метрото тази сутрин. Някъде между станция "Мусагеница" и станция "Младост" 1 в посока Летище "София".

В началото никой не разбра какво се случва. Млада жена извика силно, попита какво става. Мъж на средна възраст се наведе да си вземе очилата. От удара бяха паднали на земята.

Пълно мълчание. Никакво движение. Като на забавен каданс.

Жената започна да трепери, хвана се за главата, болеше я. "Никой ли нищо не видя?", попита тя. Пълно мълчание. "Наистина ли никой нищо не видя?". Пак мълчание, поглед забит в земята.

Това е история, на която, по някаква случайност, станах свидетел. По някаква случайност не бях аз на мястото на жената. По някаква случайност се случи да съм там, да съм журналист и да мога да я разкажа на повече хора.

Затова ще продължа от първо лице.

Станах на жената. Мъжът от дясно гледаше безпристрастно, жената от ляво – също.

"Някои хора имат в повече тестостерон", обясни мъжът с падналите очила. И продължи: "Този отзад беше. Искаше да удари мен, но жената го отнесе".

Отзад беше младият пич. Висок, напет и с каменно изражение под големите слушалки. В ръката си държеше връзка ключове. Имаше ли бокс, с тях ли е ударил, само с юмрук ли? Нямам идея.

Тръгнах към него, за да го попитам какъв му е проблемът. Не че съм толкова смела, даже напротив, но във вагона продължаваше да цари пълно мълчание и ми се стори адски нередно да се правим, че нищо не се бе случило.

Както в тъпите екшъни обаче дойде спирката, побойникът се шмугна през вратата и изчезна.

След това, след известни подканяния да каже какво става, мъжът с очилата, обясни, че на готиния със слушалките явно му било тясно в претъпканото вагонче и си мислел, че трябва да му се освободи повече място...  И понеже явно думите не са силната му страна, а юмрукът,  решил да изполва него...

Чудех се дали изобщо да давам гласност на тая история. Един-два юмрука, шок за една млада жена, малко екшън за пътниците. Когато разказах на колегите, се оказа, че те са ставали свидетели на далеч по страшни неща – бухалки в колата, брадви на пътя, оръжие...

Но го написах, защото зная, че в интернет можеш да създадеш обществено мнение. Защото тук сме много по-морални и смели. Защото лайкваме, гневим се, плачем лесно и бързо и винаги - в името на доброто и истината. Защото може в метрото да мълчим, но тук сигурно ще кажем нещо.

И защото не искам юмруците да изместват думите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: метропобойюмрукСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За младите... да са живи и здрави.
213
4
 
1
 
! Отговори
serdica преди 7 години
а защо сте сложили снимка от метростанция Сердика, при условие, че екшънът се е разигравал между Мусагеница и Младост 1? За една минута търсене в гугъл можете да намерите снимка от метростанция Мусагениця и от Младост 1
212
1
 
2
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
В наше село нямаме метро-- ни към гората, ни към реката. Возим се на магарешки каручки-- който има, естествено. Останахме само "трета възраст". Не се бием. Знаем се на пръсти - кои сме , какви сме. На партийна основа понякога се попържаме....... Много рядко ---от избори, на избори....
211
0
 
6
 
! Отговори
vagabonti преди 7 години
Не е попаднал на когото трябва. Да удари жена и да го гледат...
210
0
 
3
 
! Отговори
Рачндил преди 7 години
Е днеска той бута жена, утре някой него бута пред влака ...
209
2
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
Тоя щом не е успял да уцели чичка с очила и е избягал като мишка ясно ква шматка е.
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?Записите се прегледаха от служителите на метрополиция. Разговарях с тях. Колкото до опита за обвинение в лъжа... Ако наистина си заинтересуван/а нямаше да го правиш. Разговорът приключи.
207
0
 
1
 
! Отговори
? преди 7 години
До НевенаАко наистина си онази млада жена, не прочете ли колко хора повдигат въпроса за камерите и настояват записите да бъдат прегледани?Ако пък лъжеш, че си прочела коментарите, а не си ги чела, значи не е вярно и това, че ти си онази млада жена от метрото, за която се пише по-горе в статията.
206
2
 
9
 
! Отговори
Невена преди 7 години
Ами аз съм въпросната млада жена, чета направените коментари и изглежда някои от идиотиъе писали тук са същите като тези в метрото около мен. Кратката статия е абсолютно точна и вярна
205
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измислици големи са това,а, че в метрото има и хора,които си мислят,че като са много над "нещата" си го получават.Предимно са един типаж хора.
204
6
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
Ако авторът на статията е журналист и се опитва да пресъздаде неприятна ситуация, значи хич не се е помучило.
203
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е измислена история! Журналистка която пише само и единствено за политика, изведнъж става борец за правда, а цялото останало население не! Да бееее!
202
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време направих забележка на млад ***, който закачаше грубо и вулгарно едно момиче в автобуса, което не му обръщаше внимание. Познайте какво стана! Никой не се намеси, а грубиянинът, окуражен, се нахвърли върху мен- не се ли виждам колко съм стара, грозна и т.н. Отново мълчание.
201
6
 
10
 
! Отговори
No comment преди 7 години
Много зле сте представил/а ситуацията. Стремейки се да представите историята по уж интересен начин, Вие сте написал една абсолютно неясна картина. Това не са приказки или вицове, а новини. Да Ви имам и журналистическите умения. 😂
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да няма някъв нов модел полицаи, бе?Дето реагират на оплакванията на обикновените хора?Не, че другите са необикновени, ама така се казва.А?
199
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, ама сигнал в полицията подадохте ли? Метрото е пълно с камери, при желание ще се намери веднага.
198
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то в метрото и най-нормалния може да полудее и да убие човек като са те притиснали и не можеш да дишаш. Нищо не е наред в нашия живот а София вече условията са нечовешки. Да ще кажете в китай и хонг конг е по-пренаселено и т.н ама все пак не сме станали още роботи, така че човешката реакция на силен дискомфорт е непредвидима
197
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте луди бе какъв интернет ?Справка при задължително гласуване 40 % гласували .После защо ме управляват мутри ,защо пенсията ми е малка ,защо *** бият ...Нека бъдете бити и ееебании !Това заслужавате непукисти и жалки подобия на хора .
196
5
 
25
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
И аз мисля че този ще да е луд. Но ако някой му беше отвъртял един шамар може би щеше поне временно да се освести.
195
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2233Преди години този "пич" вече да се е напикал в районното и поне 6 месеца щеше да чисти градските тоалетнида, но ако не е син на местния голям другар.