Био и фермерски пазари радват столичани на 1, 2 и 8 април

Началото е педвидено за утре на пазара на Графа
31 мар 2017 19:35, Красимир Ангелов
5
Био и фермерски пазари радват столичани на 1, 2 и 8 април
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Натурални хранителни продукти ще се предлагат на 1, 2 и 8 април на пазара на ул. "Граф Игнатиев" и на пазара в "Красна поляна" в София. Инициативата е на общинското дружество "Пазари Запад" ЕАД, съобщават от Столичната община.

Предвидена е и културна програма с участието на Столичния център за работа с деца - филиал "Ботунец" и от учениците на 92 ОУ "Димитър Талев", район "Красна поляна".

Пазарът на ул. "Граф Игнатиев" е утре, от 11.00 часа. Ще се предлагат здравословни сладки и солени изкушения от натурални и био продукти, без добавена захар и други рафинирани суровини; краве кисело мляко, кашкавал, сирене, масло и други млечни и местни продукти от краве мляко.

Ще бъдат изложени още лечебни и профилактични натурални билкови продукти, приготвени по уникални авторски рецепти със сертифицирани билки от региона на Родопите; сурово сушени местни деликатеси - суджуци, луканки и др.; бутикови хранителни продукти - биволски сирена, лютеница, конфитюри и др; екологично чист пчелен мед и пчелни продукти от пчелина им в село Сираково до Борован.

Натурални продукти ще се предлагат и на 2 април (неделя), от 12.00 ч., на пазар "Красна поляна". Последният ден на инициативата е 8 април, когато пазарът ще бъде отново на ул. "Граф Игнатиев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхИма нещо вярно, а и не се знае как точно са приготвяни. Бих препоръчал, който иска да купува подобни неща, да си направи личен контакт на село и да купува на място. Аз плащам да ми гледат прасе и пуйки, но изпада и др. месе-някой от селото заколи теле, агне, заешко,10л. мляко-кило сирене. За заленчуците е лесно-понякога изкарват моите хора толкова, че не смогват да ги обработят. Е, и аз не се излагам с парите, гледам все по нещо отгоре да дам, но излиза по-евтино от подобни пазарища.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, изложба, точно :DПък аз като чуя "био", "еко" или "органично", бегам по-далеч от такива измамници.
3
1
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 7 години
моите извинения , "софиянци" отдавна не познават истинският натурален български продукт ,назобени вече със западен *** , трудно ще оцени българското качество . Намерете начин да си закупите храни от "затънтени селца " далече от "динамиката " на съвременната мoда , желая Ви здравословен живот и мъдар избор на хранене .
2
0
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе пазар хората има да разглеждат и да цъкат като им видят цените та по добре го наречете изложба, а не пазар.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари ще раздават ли?