За зелена София: Нови дървета на 70 улици и булеварди

Засадиха 100 явора до реката в село Железница
5 апр 2017 14:15,
18

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Тази година предстои да бъдат засадени нови дървета на 70 улици и булеварди в София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на пролетното залесяване в село Железница.

Още по темата

"Ежегодно залесяваме на територията на Столичната община на общински горски терени между 50 и 100 декара. Тази година се предвижда 53 декара да бъдат залесени", обясни Фандъкова и допълни, че продължават усилията София да бъде зелен град.

Според нея голямото богатство на Столичната община са терените, в които има много и красиви дървета. А засаждането на дърво е едно от най-смислените начинания, каза кметът, цитирана от "Фокус".

Фандъкова коментира и засилените мерки за сигурност в София след атаката в метрото в Санкт Петербург.

"Веднага след атентата засилихме мерките за сигурност в метрото, увеличено беше полицейското присъствие. Има видеонаблюдение на всички станции на метрото", отбеляза Фандъкова и допълни, че никой не е застрахован от тероризма и това се доказва на много места в Европа.

В близост до реката в Железница бяха засадени 100 явора по повод Седмицата на гората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Негър Скиор преди 7 години
Юрданка обича да осчетоводява разни идеи, без да свърши никаква работа. Но си прибира парите де. Комунистите са щедри на обещания: Много лъжат и много крадат в очакване на светлото бъдеще. Но нищо; Тя е болна и се нуждае от пари, но да си ги иска от Електората който се вози гратис в Градския транспорт.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да има дървета по улиците и площадите на София, а не горички извън София, както мазно ни лъже Фандъкова.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изсечените дървета по улици и булеварди няма ли да се подменят с нови? Примерно по сегашната пешеходна зона на бул. Витоша преди години имаше две редици дървета. Сега са останали много малко, за да има място за "заведенията" на мутрите. Няма ли да се появи малко сянка там, че през лятото е ад в жегата? Така е и на много други места. Примерно На ул. Искър и ул. Г.С.Раковски някакви безнаказано отсякоха 3 стари хубави дървета.
10
0
 
4
 
! Отговори
дръвчето преди 7 години
някой компетентен може ли да ми каже съвет по въпроса - до блока ми има доста празно място бих могла да засадя ниски декоративни дръвчета и храсти , трябва ли ми разрешение от някъде и откъде или ?
9
2
 
10
 
! Отговори
Един преди 7 години
Фандъкова,толкова си популярна,че нема кой да те коментира даже.Смешна си вече.Нищо,че си супербогата.Ще ги носиш на оня свят.Вместо да копаш по планината вземи малко да измиеш улиците,че се изтровихме от прахта.Няма как да знаеш,че по времето на бай тошо се миеше всеки ден,щото ти тогава до София не си идвала даже.Оня селянин от Хераково-Банкя те взе щото си по-голяма селянки и педофилка и от него.
8
2
 
9
 
! Отговори
Фандъкова преди 7 години
колкото и да си правиш ПиАр, ще ти кажа нещо - кръстовищата на Семинарията и Горубляне - кражби и глупост за 40 милиона. Същото готвиш на Гешов и България. "Умните" светофари, които са по-глупави и от теб - щета за милион и нещо. Кърпежите по улиците от които яко крадеш. Метрото от което яко крадеш. Това че допусна лафките на Дебелия и махна малките будки на хората- крадеш яко. Ще има да плащаш на тоя или оня свят.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и в западния парк преди десетилетия засаждахме дръвчета и какво стана сега? Голяма грешка е това, което ни внушава фандъкова - да няма дръвчета по улиците, а някакви групи дръвчета (горички), което е нещо съвсем друго - също е нужно, но по-важните са дърветата по улиците, които в последните 25 години масово се изсичат.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетиха се да озеленяват, това е най-елементарна мярка за по-добър въздух - но работи само през лятото. След като окапят листата - не помага.Затова пък остро се критикува кметицата на Младост, която не позволява да продължи презастрояването. Това е истинска мярка за по-добър въздух.
5
0
 
15
 
! Отговори
турист преди 7 години
Ако някой не го мързи, нека слезе от с.Железница надолу, по течението на реката. Там, с километри ще се наслади на огромно сметище, което водата носи и разхвърля край бреговете си. Неописуема мръсотия и тонове битови отпадъци, изхвърлени вероятно от населението на въпросното село. Но неуморните общинари не биха си направили труда да се разходят няколко метра от посоченото им място. Всичко е една огромна лъжа и пропаганда!
4
1
 
10
 
! Отговори
зелен гущер преди 7 години
по възможност тополи та да ръсят семена напролет или рошкови да падат по главите
3
2
 
7
 
! Отговори
tz92 преди 7 години
До АнонименКак да не става? Не виждаш ли колко умело краде??
2
2
 
10
 
! Отговори
tz92 преди 7 години
Фандъка трябва да си върне парите, които раздаде на ***
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова, ОСТАВКА, неставаш за нищо.