Кметът на "Младост": Ще има пряка демокрация!

Десислава Иванчева обеща, че няма да се откаже
6 апр 2017 19:06, Петя Славова
16
Кметът на "Младост": Ще има пряка демокрация!
Десислава Иванчева. Снимка: архив, Булфото

"Младост" няма да се откаже, ще има пряка демокрация, заяви пред журналисти в Столичния общински съвет кметът на район "Младост" Десислава Иванчева. По-рано днес СОС отхвърли предложението за местен референдум в "Младост" за забрана на строителството там.

Още по темата

Иванчева каза, че ще обжалва в съда решението на СОС. Ще бъде заведено дело и относно броя на хората, подкрепили подписката за референдум.

Районният кмет съобщи, че гражданите отново ще събират подписи за нов референдум. При всички случаи ще има референдум, дали аз ще го инициирам като кмет, или гражданите, не знам още, но ще има пряка демокрация в "Младост", каза Иванчева, цитирана от БТА.

Според нея застрояването в "Младост" е пагубно за живота и здравето на жителите на района. Районният кмет обяви, че "1541 жители на "Младост" ще починат до края на годината от белодробни и сърдечни заболявания в следствие на мръсния въздух".

Иванчева каза, че има математик в екипа си - районен заместник-кмет. Врабчетата също изчезнаха, допълни тя и каза, че България е страната с най-голямо замърсяване на въздуха.

"По-скъпо ще бъде НЗОК да ни лекува, а по-евтино ще е да запазим зелените площи", посочи Иванчева.

Тя обяви, че има нови шест случая на откраднати земи в "Младост", където "вилнеят 2-3 имотни мафии". Трябва да бъдат създадени комисии, които да разследват тези кражби.

Десислава Иванчева каза още, че в "Младост" няма "нищо важно, което да се строи - освен довършването на една детска градина, което да наруши обществения интерес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Искам да кажа на плюещите по кметицата на Младост , когато ви застроят блок или друга сграда. на 30см. от прозорците ви тогава ще се усетите кой е прав, но ще бъде късно. Точно за това сега протестираме за да има къде децата на всички да играят на спокойствие, иначе след време няма да има площадки и зелени площи...
11
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да сравняваш референдумите в Швейцария с "Пряката демокрация" на тази госпожа относно градинките и междублоковите пространства в един от 100-те квартала на София... ще ви спестя коментара си!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фризьорката много се пали, да видим още колко време ще се напряга, да не й излезе някой *** от толкова напрягане само
9
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Коментиращите са много чуствителни, ДС не ни да имат нещо общо с прегладнелите пишман инвеститори. Очевидно е че не е нормално да се строи така така че довиждане. Парцелите си ги заврете там дето слънце не огрява.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Швейцария има форма на пряка демокрация и мисля се справят добре. Не виждам какъв ви е проблема на долу-коментиралите?
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванчева е пример за некомпетентен човек без правна култура.
6
18
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
За по-тъпо решение не бях чувал много отдавна. Такава глупост може да съчини единствено човек - не без никакво хуманитарно образование - а направо без никаква обща култура в областта. "Пряката демокрация" е единственият доказан начин за пълен провал.
5
19
 
11
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 7 години
Кметицата Деси - протестиращо недоразумение, протеже на "независимия" Кадиев, от когото нищо не зависи...
4
22
 
9
 
! Отговори
Пако преди 7 години
"Пряка демокрация", а? Кой я е ползвал най- много тази така наречената "пряка демокрация"? Хитлер! Така е подпалил света. И всички долнопробни типове като него все за нея говорят. Пресен пример за това е учиндолското лайненце.
3
23
 
16
 
! Отговори
nqmam dumi преди 7 години
eeeeee, тази бие по рекорд на тъпотия и радев и останалите му дружки.....
2
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тази жена. Единствената, която има смелостта да се опълчи на крадливата герберастка Столична мафия, начело с усмихнатата самоковска *** с перуката.
1
30
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Тази не е добре психически. *** си я избраха за кмет.