Поредна порция напрежение от застрояването в "Младост"

Жителите на квартала настояват за референдум
Обновена: 6 апр 2017 11:33 | 6 апр 2017 11:30, Анисия Иванова
51
Поредна порция напрежение от застрояването в "Младост"
Снимка: Bulgaria On Air

 

Поредна порция напрежение сред жителите на столичния квартал "Младост" след отказа на ресорните комисии към Столичната община да се проведе референдум срещу презастрояването на квартала.

Според общинарите въвеждането на местно допитване не е законосъобразно. Това изкара гражданите на протест, още в понеделник те се събраха пред районната община. Днес преди заседанието на Столичния общински съвет, жителите на "Младост" се събраха пред сградата на общината на "Московска" 33.

Още по темата

Според протестиращите няма причина общината да приема въвеждането на референдум за незаконосъобразно. Те искат сами да могат да решават бъдещето на квартала си.

Искането на референдум бе провокирано от посягането върху и застрояването на детски площадки и зелени площи.

Заместник-кметът на кв. "Младост" Биляна Петрова също подкрепя инициативата за въвеждането на общо допитване. Тя заяви, че София страда от мръсния си въздух и че трябва да се опазват зелените площи.

"Може и да не е положителен резултатът от референдума. Хората може и да искат да има презастрояване. Но трябва да бъдат попитани", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
11
 
! Отговори
а бе преди 7 години
Където стъпи мафията всичко загива, в бавна и мъчителна агония! Фандъкова, според всякакви класации София е най-гадната столица в Европа, да ти го напомня все пак!
15
4
 
12
 
! Отговори
а бе преди 7 години
А тези, които строят, живеят в "луксозните" квартали и не им дреме в какъв бърдак се превръща заради тях града! Сега насред Младост някви турци ще вдигат небостъргач! На Околоврстното до Младост 4 вдигат също някакъв многоетажен бърдак и на тези безумия от бетон общината им вика "инвестиция"?? Разберете, мафията НИКОГА ама НИКОГА не дава КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ! Мафията трупа печалби за сметка на балъците и с помощта на *** във властта!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не протестираха докато беше Борисов на власт. Или и те като КЕВР, както услужливо увеличиха цените преди Тиквата да встъпи във власт, по същия начин протестират, защото сега е удобно. После ще се окаже политически некоректно, а ако пък са много настоятелни в протестите си могат и бой да поизядат.
13
4
 
11
 
! Отговори
а бе преди 7 години
Простите българи продадоха на всякакви китайци и араби нивите на дедите си, за да си вземат бетон в Софето. Строи се на поразия защото всякакви неграмотници напират да идват тук и купуват всякакъв ***, стига да има парапет от ковано желязо и асЕнсИор с плъзгащи се врати! Пред блока "паркингът" прилича на танков полигон, когато вали новите "софиянци" буксуват в кал, през лятото всичко тъне в прах ама нали сме У СОФИЯ! Ей така града стана на ***!
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега аз нямам нищо против тези, които искат да не се строи повече. И аз не искам на съседния парцел комшиите да си строят кооперация, ама на...тяхно си е мястото и имат одобрена виза, план и т.н.Вместо да протестират, да вземе всеки от тях да се бръкне с по няколко десеки или стотици хиляди лева, да плати на собственика на мястото и после да го остави гола поляна.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че трябва мораториум за строителството в цяла София. Изключенията трябва да са само строителство на пътища, паркинги и оформянето на зелени площи. Добре знам каква беше Младост преди мафията в общината да разреши безразборното строителство и каква е Младост сега. Лошото е, че малко по-малко цяла София се презастроява като първият видим резултат е появата на дефицит от места за паркиране и задръстване на движението, което мафията на фандъкова "лекува" със забрани.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно пък в Младост седнали да се бунтуват срещу новодшлите. Та нали те са същите селяни, само че дошли няколко години по-рано. В тази посока, границите на София са до Полиграфическия комбинат. Нагоре - всичко е дошло от село.
9
3
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Споко бе, не се вълнувай толкова - Тиквето знае че при овчия народ всичко минава.Няма други такива мазохисти, три пъти подред да се спъват в една и съща Тиква.Затова нека всичко се увеличи 100%. Обзалагам се че стадото пак ще гласува за Банкянския овчар.Толкова заблуден и *** народ няма дори и в Занзибар.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая лелка с очилцата умна и красива ли е или само умна ?
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да застрояват около северната скоростна тангента и северните райони - толкова място има там, тръгнали да се бутат в най-голямата лудница
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кого му пука за 20 платени протестъра. Тоя филм вече сме го гледали.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мораториум на строителството в София. Това е решението.
4
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Мутрето ще смачка протестиращ ли, ОК. Добре, но първият пребит или ранен ще предизвика хиляди да излязат, защото не стига лъжите, корупцията, унижението към българите, бедността и мизерията, а от утре и новите цени, Тиквара ще подава поредната оставка. Като се знае колко е страхлив, алчен и подъл, може и да избяга в Турция, при своя близък приятел, Ердо - откачалката.
3
9
 
13
 
! Отговори
bb преди 7 години
Младост е вече презастроена, какъв "баланс" между инвеститори и граждани. Я вижте Манастирски ливади. Навсякъде ще е стане така! Подкрепа за Десислава Иванчева, Затвор за мафията, олигархията и бюрократите!
2
4
 
18
 
! Отговори
презастроен преди 7 години
А защо само в Младост се протестира срещу презастрояването ? В половината квартали вече е презастроено. А управата не спира да дава нови разрешителни за строежи ...
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протежетата на Мутрата пак искат да свалят правителството. Ми потрайте още 2 седмици и тогава излезте да стачкувате. Ама май не ви стиска. Щото мутрата ще прати милиционерите и ще ви размажат.