СОС отряза местния референдум в "Младост"

Мотивите: Незаконосъобразност на поставените въпроси
6 апр 2017 16:52, Петя Славова
12
СОС отряза местния референдум в "Младост"
Снимка: архив, Булфото

Столичният общински съвет отхвърли предложението за провеждане на местен референдум в район "Младост", иницииран от инициативен комитет "За зелен Младост". Референдумът е за забрана на строителството в района.

Още по темата

Аргументите за отхвърлянето на референдума са незаконосъобразност на поставените въпроси, както и тяхната неяснота, каза пред журналисти в СОС Силвия Христова, председател на Комисията по устройство на територията.

По думите й първият въпрос съдържа промяна на общия устройствен план, но Министерският съвет приема този план, а не СОС. Няма как въпросът да бъде преформулиран така, че да бъде законосъобразен.

В него има термини като "съществуващи зелени площи", "междублокови пространства", "погранични територии на паркове", които не са ясни.

"Не можем да бъдем сигурни, ако преформулираме въпроса, че всички 8 822 граждани, които са се подписали под този въпрос ще бъдат съгласни с такова преформулиране", каза Христова.

По думите й вторият въпрос е противоконституционен, той не може да бъде редактиран, защото така ще се промени смисълът и гражданите ще бъдат подведени. Във въпроса има термини, които не са ясни като "междублоково пространство", посочи Христова.

"Съществуват механизми, по които съвсем отговорно да бъдат решени проблемите на "Младост". Районният кмет трябва да дефинира проблемните терени и СОС да вземе решение по конкретните проблеми", посочи Силвия Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не пита всички граждани на София:Всички ли са съгласни да платим за последствията които биха последвали след евентуален мораториум за желанието на десетина хиляди ***?
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно е със згради които са празни, защо първо не населят тях, а после да строят, ако има нужда, егати прането на пари пада :)))
9
1
 
12
 
! Отговори
художника преди 7 години
...има термини, които не са ясни като "междублоково пространство"...-------------------------------------Какво не ви е ясно бе мушмороци? Какъв термин да се използва според вас? "Околоблоково пространство" или "сервитутно блоково пространство" или "градинско блоково пространство" !!! Всичко това е едно и също и вие много добре го знаете IDI0TI !!!
8
1
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
Веднага Младост в Натура 2000 :)
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тя и Картофелия дойде навремето от самоковските села с едно старо сакче и с едни изтъркани дънки, ама сега строи трета кооперация в Манасатирските ливади. Имам предвид собствена. Нe говоря за 3 или 6 апартамента като Цветанов, а за цели три кооперации, общо с около 180 апартамента. И никой не я преследва, защото е Послушницата на Главния мафиот, който стадато пак върна на власт.
6
1
 
17
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
оставка на дана и цялата софийска сволочьВЕДНАГА!!!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никви паркинги, само блокове и бизнес сградиза зелени площи, междублокови пространства и тн и дума да не ставате от СОС отдавна са забравили значението на тези думи, както сами заявяват.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя е Картофка , и кой е мъжът и ?
3
1
 
17
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Къде остана глас народен глас божи??-мафиоти всички сте за трепане!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са блоковете в София, повечко трябва.Повечко паркинги, по-малко зелени площи. Какви са тия глезотии?
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои от "честните" служители на СО са взели пари в аванс. Как да гласуват за референдум, трябва да се връщат пари или някой ще осъмне в канафката. Толкова корумпирани у/роди на едно място има само в НС. И начело на крадливите общинари е Картофка, честната Картофка, която си купи апартамент за над 200 000 евро, построи два блока в Малинова долина, а на Мъжлето си за 30 милиона клиника.