Започват ударни ремонти на ключови булеварди в София

"Кърпенето" на етапи не било толкова ефективно
15
Започват ударни ремонти на ключови булеварди в София
Снимка: Bulgaria On Air

Тази година се очакват ремонти на няколко възлови булеварди в София.

Булевард "Дондуков" ще претърпи цялостна реконструкция. Ще се поправят тротоари, релсов път, контактната мрежа и ще се добави велоалея, това каза заместник-кметът на столицата Евгени Крусев.

Още по темата

"В рамките на месец ще се изготви пълният план за реконструкция на бул. "Дондуков" и ще бъде представен пред обществото", допълни Крусев.

Булевард "България" също се очаква да бъде реконструиран. Крусев посочи, че булевардът не е поправян цялостно откакто е построен.

"Има проект за ремонт на отсечката от бул. "Черни връх" до моста на река "Боянска". Този ремонт ще започне в края на това лято", обясни заместник-кметът на София.

Той изказа мнение, че "кърпенето" на асфалтовата настилка на етапи не е толкова ефективно, колкото цялостното реконструиране.

Относно дърветата, които се изсичат, той обясни, че само изсъхналите или непригодните се премахват.

"Премахваме тези, които не са в добро състояние, а за останалите полагаме максимални грижи", заяви Крусев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Жълтите павета остават там къде са си: "Те са символът на нашия град. Разбира се, че ще ги запазим", категоричен бе Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена защо си избирате такива кметове ? отивайте пред общината и надигайте глас да питате къде отиват данъците ви! ама ви е страх,защото се познавате всички,нали,и кметът е комшията.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е вие си избирате кметовете в провинцията, дето не ви правят ремонти, кой е виновен?А и тук идват всички и рушат, а данъците с които се плащат тези ремонти идват само от така черните ви софиянци. Не са от вашите пари, споко.
11
0
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Ми защо си ги избирате тия кметове !? Пък и по мое скромно мнение има градове, които се развиват доста по-добре от София - Бургас, Пловдив, Русе и т.н.
10
1
 
7
 
! Отговори
Дико преди 7 години
Този бая има да се учи от предшественика си Любчо Христов.Пример: търг за поддръжка за светофари , печели се от румънци - търгът е с единична цена от 40 000лв. за кръстовищеИ с тази схема се сменят сума ти светофари в София на обща стойност от 10 млн. евро. Найс, а ? Ебре курорте, евала за схемата
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехх, вие в София сте си супер, улици ви правят, поддържат ви чисто, подредено, ние тук в провинцията само работим като роби, плащаме данъци и тънем в мизерия, ни пътища, ни условия за нормален живот, докато кметовете карат чисто нови коли и си строят чисто нови къщи за по над 300 000 лв.
8
1
 
4
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
Крусев, нали щяхте да ремонтирате ремонтираното цариградско шосе ?Шо стана ?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванЗащото основата му е таванът на тунела на метрото, т.е. бетон. Няма как да се открадне от бетона, защото ще пропадне тунела...
6
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Защо след 18 години булевард Тодор Александров е в по добро състояние от булеварди на по 2 години?
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да попитам само за велоалеята.. Пак ли ще е намазана с боя на тротоара и ще прави 180-градусови завои покрай саксии и бутки за вестници като тази на НДК? :D
4
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Това с цялостното ремонтиране е супер, но проблемът е в контрола...В последните години видяхме достатъчно примери за "изцяло ремонтирани улици", които само няколко месеца след приключване на работата са отново за ремонт. Нямам проблем да изтърпя задръстванията, когато затварят цели улици за цялостна реконструкция, защото знам че е за добро, но ми идва в повече когато само няколко месеца отново ги затварят а ремонти...За жалост се доказа, че общината е напълно неефективна по отношение на контрола
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това хю// мне го монтираха тук за да изгори като бушон когато лъснат кражбите. А кражбите от ремонтите са тлъста плячка за Картофка и сие. Големи приказки и обещания но качество няма!!! Кой ремонт за милиони не беше повторен след една година? Няма такъв. Крадене му е майката в СО, разпределяне на парите, но плячката прибират от ГЕРБ, от там носят на Мутрьо и той ги закриля чрез Цацата. Толкова тъпотии направи СО, брой нямат. Така е, защото не ги изметем всичките заедно.
2
2
 
18
 
! Отговори
ник преди 7 години
След реконструкцията ще трябва ремонт. "Наште фирми" така работят. Иначе едни пари няма да се вземат. Ремонт ще трябва след 1-2 месеца по-късно.
1
1
 
21
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Старите булеварди не бяха пипани 30+ години. Новите след 6 месеца са с подобно състояние, елате да видите Ал. Малинов около Хит. 3 пъти правеха ремонт след ремонта. Пак е пропаднал но вече никой не се занимава да го оправя.