Небостъргачът – апетитен за инвеститорите! А за хората?

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Мястото му не е подходящо!
13 апр 2017 15:45, Анисия Иванова
92
Небостъргачът – апетитен за инвеститорите! А за хората?
Кадър: YouTube

8425 гледания   |  Още видео

Продължава общественото недоволство, насочено срещу строежа на най-новия небостъргач в София - "Парадайс Тауър", висок 215 метра в район "Триадица".

Пред Bulgaria ON AIR темата коментираха общинският съветник Войслав Тодоров, архитектът Стефан Добрев и Ангел Захариев от Камарата на архитектите.

Още по темата

Според Тодоров основното притеснение в случая е височината на сградата. Той сподели мнение, че Лозенският хълм не е подходящото място за такъв тип проект.

"Тези сгради трябва да се строят с изключително внимание, защото отвсякъде се виждат. В София една от най-важните съставки на силуета е Витоша", допълни арх. Добрев.

Колегата му Захариев добави, че от инвестиционна гледна точка мястото е много подходящо, защото е пресечна точка на няколко булеварда и има удобен градски транспорт.

"Но според мен тази височина е прекалено голяма, сигурно там поради факта, че е интересна за инвеститорите територия, ще има и нови проекти. Тук вече е важно каква е архитектурата", добави той.

 


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Блокчето изглежда секси. Какво като се вижда от далеч? Нали това е целта на всеки предприемач? По обратната логика Ню Йорк щеше да си стои село, а Хонконг - рибарско селище около ненужна британска крепост. А ако Доналд Тръмп беше роден в България, сигурно щяха да го линчуват някъде, щото строял големи сгради.
86
2
 
12
 
! Отговори
елементарно Уотсън преди 1 година
небостъргачът е апетитен за мафията. У нас обаче на мафията се вика "инвеститори". Апартаменти ли ще са, търговски площи ли ще са, всико това ще се придобива на смешни цени и ще се продава на нереални цени. Така някои хора ще легализират съмнителни печалби, а други ще получат прилична част за да легализират сделките. Трябват само правилните връзки с подходящите хора на правилните позиции. За народа остава бетона, прахуляка и задръстванията.
85
1
 
11
 
! Отговори
небостъргачите саДВА преди 1 година
ако линка не се чете: JBI Residential Tower, пред Японския хотел, Лозенец, 130 метра. В София се надува страшен балон, много мръсни пари се перат тук.
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Умник

'няколко квадрата' :D :D :D
83
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78
Задръстванията ще се решат, като спрат да се возят само по 1 човек в автомобил, не като се сложи край на новото строителство
82
3
 
16
 
! Отговори
Умник преди 1 година
Странно е как желанието да има правила и за частната собственост се оприличава с комунизма :) В щатите на повечето места те глобявят ако не си поддържаш частната собственост (включително ако не си подстригваш тревата пред къщата). Та явно и в сащ са комунисти. Друго си е да няма правила и като имаш няколко квадрата място да можеш да построиш блок за 200 човека отгоре. Щото работни места щяло да има..хахахха.
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз нимоа да вида витоша, ма тва е щото си гледам в краката
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като не искате да се строи в частна собственост, върнете социализма
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно а за новият квартал в полите на Витоша Garitage park до Декатлон нито дума не се е чуло досега. А там скоро вече ще се нанасят
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе дайте го и него в Младост, така или иначе улиците са ни подходящи само за велосипеден трафик имайки предвид увеличаващото се населени последните години и тоталното безхаберие на чиновниците в общината, на които работата им приключва с издаване на разрешително без изследване на трафик и т.н. В you tube една госпожа продаваща апартаменти в гаранти коза казва, че 1-2 часа седене в задръстване не е задръстване а нещо нормално.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е въпроса дали да се построи,а къде да се застрои и как да се избягнат неудобствата причинени от такава сграда,задръстванията,трафика,паркирането,хаоса и т.н.
76
2
 
13
 
! Отговори
TPE3BEH преди 1 година
Много се шуми покрай този нов небостъргач, явно на някой са засегнати сериозно интересите, едва ли това е само от гражданското недоволстгво.Иначе защо не се шуми така за другите проекти за небостъргачи? В момента се строи един небостъргач 35 етажа на ъгъла на Джеиймс Баучер и ул. Златен Рог, точно срещу бившия хотел Кемпински. Защо не се говори против този строеж? В момента се разваля една от най-красивите и привлекателни части на София, с един безумен строеж, за който не е предвидена инфраструк
75
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи вижте ся, Ганьо като си остъклява балконя и съсипва цялата фасада- никой нищо не мой му каже, Ганьо е цар. Когато се строи небостъргач Ганьо се взима за естет и почва да писка ма как можи такова нещу.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е частен имот - да.
Ако не е, проглушавате ушите на всички какво благодеяние е да я изсечете, защото ще гоните Кицбюел и готово.
След това разсипвате всичко, но не се получават нещата. И пак обвинявате Кицбюел, но вече е непоправимо.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73
Ми, реално няма как да знаете нищо. :)
Смешното е, че явно смятате, че имате база, на която да предполагате разни неща в някакъв анонимен форум.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако за вас съществуват само сервитьори и офисна работа за 600 лева, е още по-тъжно.
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71
Ми ако е частен имот- разбира се, че ще я изсечете ако желаете. То оставаше да питате с вашата собственост кво да правите.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко удобно. Класически българин - "това село си е мойту, тука ассам цар, тая гора ми е бащиния, че си я сечем, колко си сакам"
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 56

Нищо такова не съм казал, селянина си личи по това, че не може да чете. ;)
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66
Ако за вас света се дели на сервитьор или програмист- тъжничко.