Небостъргачът – апетитен за инвеститорите! А за хората?

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Мястото му не е подходящо!
13 апр 2017 15:45, Анисия Иванова
92
Небостъргачът – апетитен за инвеститорите! А за хората?
Кадър: YouTube

Продължава общественото недоволство, насочено срещу строежа на най-новия небостъргач в София - "Парадайс Тауър", висок 215 метра в район "Триадица".

Пред Bulgaria ON AIR темата коментираха общинският съветник Войслав Тодоров, архитектът Стефан Добрев и Ангел Захариев от Камарата на архитектите.

Още по темата

Според Тодоров основното притеснение в случая е височината на сградата. Той сподели мнение, че Лозенският хълм не е подходящото място за такъв тип проект.

"Тези сгради трябва да се строят с изключително внимание, защото отвсякъде се виждат. В София една от най-важните съставки на силуета е Витоша", допълни арх. Добрев.

Колегата му Захариев добави, че от инвестиционна гледна точка мястото е много подходящо, защото е пресечна точка на няколко булеварда и има удобен градски транспорт.

"Но според мен тази височина е прекалено голяма, сигурно там поради факта, че е интересна за инвеститорите територия, ще има и нови проекти. Тук вече е важно каква е архитектурата", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа се избягва високото строителство,защото предизвиква маса неудобства и задръствания.Когато се строи подобна сграда,действително всичко трябва да се обмисли много добре,включително и мястото.
4
17
 
4
 
! Отговори
Панелен Мишок преди 7 години
Да се строи, аз съм в покрайнините и гледката няма да ми се развали, даже по - колоритно ще изглежда Витоша с тая кула пред нея! Не можете да спрете прогреса, ей, безбожници! Като искате гледка - ще си купите по един апартамент от небостъргач!
3
0
 
12
 
! Отговори
Грую преди 7 години
Инвеститорите се вслушват само в желанията на клиентите. Като иската и плащате за ла*на, ла*на и ще получавате.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха Тоя Добрев не е ли същият с проекта за разширяване на Евлоги и пускането на лодки в канала? :))) Сега акъл ще дава за градоустройство и градски силуети ... божееее
1
6
 
23
 
! Отговори
Цеко преди 7 години
оставка на йорданка и архитектчето