Нова ябълка на раздора: Павета срещу асфалт за "Дондуков"

Предстои обществено обсъждане, успокоява страстите инженер от Общината
20 апр 2017 11:07,
156

Планираният за юни ремонт на столичния бул. "Дондуков" и подмяната на паветата с асфалт се превърна в ябълка на раздора между гражданите и Столичната община.

Ремонтът предизвика недоволството на граждански организации, които се обявяват против проектирането.

Още по темата
"Не се знае колко ще струва и какво ще се изпълни. Искам да знам за какво си давам парите. Подмяната на паветата ще е тотално заличаване на историческия вид на града. Защо този булевард трябва да се прави еднопосочно? Какво ще се случи с пешеходните пътеки?", сподели пред Bulgaria ON AIR жена, която живее на бул. "Дондуков".

Тя е категорична, че не трябва да се плащат пари за асфалт, който по думите й ще бъде ремонтиран хиляди пъти.

Представител на една от гражданските организации посочи, че общината се опитва да противопоставя гражданите, които живеят в района, на останалите столичани, за да може карането между тях да измести темата.

"Не можахме да разберем визуализирано какво ще се случи на този булевард. Всичко се имитира и това е най-жалкото в ситуацията", отбеляза тя.

Инж. Васил Начевски от Столичната община поясни, че са разработени няколко варианта за видовете настилки.

"Предстои обществено обсъждане, след което ще се вземе решение за вида на настилката. Ще се съобразим с мнението на гражданите", категоричен бе той.

Инж. Начевски допълни, че сумата за ремонта е обявена и информацията е достъпна за всеки. Реновирането на булеварда ще струва 1,6 млн. лева, а видът му предстои да бъде решен след обществено обсъждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
7
 
! Отговори
мано преди 7 години
Може и да не ви пука че слагат асфалт , но след три години като се нацепи от "климатичните условия" и пропаднете в дупките , тези от София пак ще се сетят , че улиците ЦЯЛА София бяха паваж. Нямаше дупки. НЕ ПИПАЙТЕ ПАВАЖА НЕГРАМОТНИ И ПРОДАЖНИ "граждани
100
1
 
4
 
! Отговори
виенски трамвай преди 7 години
И трамвай ли да си прокарам в хола?Предлагам тогава Вие да си проектирате метро от банята до кухнята- не за друго, а за да се чувствате виден столичен проектант.
99
7
 
4
 
! Отговори
Проектант преди 7 години
До виенски трамвайКато толкова ти харесва настилка от павета, направи си такава у вас и не занимавай хората с глупостите си.
98
4
 
3
 
! Отговори
новини даге преди 7 години
боли ме фара мене за асфалта на дондуков... Фейк нюз!
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой друг се излага.Не е възможно човек да обича своя град и да гледа равнодушно как бива унищожаван систематично. Налейте бетон и асфалт навсякъде, пуснете архитектурната чалгария да вилнее и се чувствайте щастливи, "столичани".Да не забравите да изсечете всички дървета, преди да си тръгнете.
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До виенски трамвайИма и столичани, на които не им харесват павететата, примирете се с фактите и не се излагайте.
95
3
 
13
 
! Отговори
виенски трамвай преди 7 години
И както вече стана дума- сега всички провинциални поддръжници на мало-умния проект ще се обявят за столичани, млади, амбициозни естети,граждани на европа и света и т.н.Ха.ха.ха
94
16
 
12
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Паветата са отвратителни, само разбиват колите и вдигат шум.
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Си.Новият девиз на София:"Без селски номера". :)
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 95А ти софиянец от Дондуков ли си? :)
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 93кои хора, бе, прочете ли статията поне... описали са мнението на една объркана леличка, живееща на дондуков, защо не отразят някое различно мнение, на човек живеещ там, а ние сме много..разбирам, че вие явно не живеете там, защо обаче коментирате всяко едно мнение и се бъркате, не е много ясно
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 92Ох, това с жълтите павета на всеки провинциалист му прави впечатление, дори не би ми хрумнало да го спомена. :D Живейте си в средновековието, но пенсиите ви ще отговарят идеално на същия времеви период.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 93Ами нали точно хората от Дондуков и околните улици не искат тази промяна.Добро утро.Сега ще почнете да се правите всички на софиянци от Дондуков...Ахахаххаха
88
2
 
10
 
! Отговори
92 преди 7 години
На село си ходете вие, барабар с цялата "Градска" администрация на София.Може и парламента да си направите там- и метро, да си се возите от къра до мегдана.:))И после ли асфалтииирайте, колкото ви душа иска- таман да не друскате хорце на кално.А ние ще си останем с паветата /и жълтите/, трамвая,парковете, старата архитектура...Чао!!!
87
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само хората, които знаят какво е да живее до павиран булевард имат право да взимат участие в тоя спор, останалите велики естети, които минавате оттам за по 15 минути дневно, по трасето за Люлин или Младост, не се обаждайте, никой не ви пита какво намирате за красиво. грохотът и прахта, която се вдига са ужасни. не може да се спи и да се живее нормално. нека живеем в настоящето
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 90Прав си, сега е супер тъпо, защо не си се върнеш на село при селския мегдан. Там няма ли променада и паве.
85
0
 
6
 
! Отговори
до 89 преди 7 години
Ама ти ако мислиш, че тези в парламента са граждани...хахахахахахахха
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю, явно си скорошен.Единственото хубаво нещо, което другарите на татко ти някога оставиха софиянци да направят за София, беше Витошка- променада /превод- пешеходна зона/ само с трамвай, без коли,само с луксозни магазини и заведения. Без кебапчийници, без мало.умни фонтани, без шарени настилчици, без сергийни "магазини". Време беше да поправие "грешката" им, нали? :))
83
2
 
4
 
! Отговори
мили ми овце преди 7 години
А,така ви искаме -Разделяйте се на селяни и граждани ,на леви и десни - избийте се по пътища, Самоизяще се ! *** като поганци !а ние отгоре ще ви доиме и стрижеме Еднакво !
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 87Да, друго си беше по Витошка като минаваха трамваи и коли и беше 100 пъти по-разбито и мръсно, тогава беше направо прекрасно, сега с всичките тия заведения и чужденци като в Европа, баси ***. :(Турнете и там едно павенце.