Тихо се сипе поредният сняг, "Топлофикация" пуска парното пак!

Отоплението ще остане дотогава, докато има нужда
20 апр 2017 17:00,
46
Тихо се сипе поредният сняг, "Топлофикация" пуска парното пак!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Заради рязкото застудяване и падналия в столицата сняг, "Топлофикация София" пуска отново парното. Това съобщи пред БНР директорът на дирекция "Експлоатация" в дружеството Боян Паунов.

"Ще работим на удължено работно време максимално бързо, за да удовлетворим желанието на нашите клиенти. Една част от болници, училища, детски градини, административни сгради, които са подали молба, в момента имат отопление, това се отнася и за няколко жилищни сгради", обясни Паунов.

По думите му отоплението ще остане дотогава, докато климатичните условия го изискват, но не и по-късно от 30 април.

След повторното включване на парното отопление, ще бъде извършено и повторно отчитане на топломерите и в сградите, където отчетът вече е извършен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за Коледа може...
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джедай МастърПреди два дена написах в коментар в сайта П+и+к същото, което си написал и ти.И моментално, вместо моя коментар, се появи надписът "Този коментар е с нецензурно съдържание"(?!). Още не мога да си го обясня. Дали те допуснаха някаква грешка, или други сайтове са бетер настоящия, в който пишем сега?!
41
0
 
4
 
! Отговори
По ТV новините преди 6 години
някакъв мрънльо от Топлофикация каза мантрата за трите последователни дни с температура над 12 градуса и добави, че никой не бил очаквал такова застудяване!А прогнозата я казаха и по телевизията, и чрез Гугъл можеше всеки да види, че по Великден ще застудее, и че четвъртък и петък от Светлата седмица ще са със снеговалеж!С други думи, защо ни обрекоха да мръзнем и да плащаме луди пари за електричество? Можеха да спрат парното в края на тази седмица, защото през следващата ще е +25 градуса!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В белите държави парното се включва по всяко време от годината. В жилищата се поддържа температура от 21 градуса. Щом плащам сградна инсталация, дори и при спрени радиатори, следва не ТЕЦ, а аз да решавам кога да се топля.
39
0
 
4
 
! Отговори
пипи преди 6 години
по некадърно управление на топлофикация от тея никога не е имало
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нежните софийски *** може да изстинат!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извънредното отчитане ще се заплаща ли?
36
3
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
В коментарите се измества фокуса на проблема, а той е, че Топлофикация ползват всевъзможни андрешковски номера за рекет. Ще заведат дела за 20 ст., за да си напишат 600 лв. такса юрисконсулт, ще определят отопляемия обем на жилищата "на око", а не по плановете, ще подават по-студена от нужното вода и т.н. В случая не заради доброто на гражданите пускат парното. Два дена ще се преживеят. Но после ще се окаже как са доставяли парно още 1 месец и сметките за април ще са раздути. Това е идеята.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изобщо го спря?!?
34
4
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До АнонименАло клакьора, по-леко че инфаркт ще получиш. Топлото е рекет и измама и ако хората можеха да се разведат с него щеше да си загуби 99% от клиентите.
33
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял Париж е на парно, досущ като софийското. На никой и през ум не му минава да се оплаква и да кълне. Като не ви харесва с парно - продавате апартамента и си купувате напр във "Витоша", къде вият вълците и е газифицирано. Цената за отопление на стандартен апартамент с газ е около 2 пъти по-висока от ТЕЦ-а, че може и повече, зависи от времето.Така че, мили съграждани, стига ревали. Има алтернативи и избор - действайте. Само спрете да врънкате като обран поп в черква за всяко нещо
32
2
 
13
 
! Отговори
Аааз преди 6 години
Само аз ли си изпях заглавито ?
31
10
 
22
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Именно, който не иска парно, да си продаде апартамента с парно и да отиде при съселяните си в Манастирски ливади или Кръстова вада.За истинските софиянци парното е важно, защото с него са отраснали и бащите и дедите им.На село парно няма.
30
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не искаш да плащаш акциз за тютюн и алкохол, спираш да пиеш и пушиш. Като не искаш да плащаш винетки и акциз за гориво, продаваш си колата. Като не искаш да плащаш парно се местиш в жилище без парно. Елементарно ! Иначе всичко си има цена. Така е устроена държавата. Ако не ти харесва, терминал 2.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке ***, што тъй *** ?
28
11
 
16
 
! Отговори
ескимос преди 6 години
Ако се случи застудяване след един месец (има много такива случки) пак ли ще пускат парното? Загрижеността на някои за "зъзнещи деца и треперещи старци" само пълни партийната касичка на Бай .
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мрънкайте, мрънкайте ... и да не забравите да изберете пак любимата ви Картофка Фандъкова. Който не знае какво означава ФАНДЪК да отвори Тълковния речник - там е написано МРЪСНАТА СПЛЪСТЕНА ВЪЛНА ОТДОЛУ ПО КОРЕМА НА ОВЦА.Това казва всичко.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената ли е по-важна или това, че хиляди бебета, деца, възрастни хора, ученици и работещи зъзнат и се разболяват, и харчат пари за лекарства? А 200-250 киловатчаса ел. енергия дето се използваха като алтернатива тези дни да не са без пари? С тази философия на мизерията до никъде няма да стигнем.
25
6
 
18
 
! Отговори
Топлофекатор преди 6 години
Всяка снежинка- стотинка.От вашите портмоненца, разбира се, драги абонати.
24
8
 
18
 
! Отговори
4 май 2017 преди 6 години
И не забравяйте кой е собственикът на Топлофикация. Тъй като дружеството е общинско, негов собственик е кметът на Столична община, а тя да не уточнявам коя партийна касичка пълни. Така че ГЕРБ ще управляват още много дълго. Всичко е тяхно и народът не може да им каже гък. Ако пък се опита да им каже гък, те направо си купуват изборите. Пари дал Господ. И от Европа ги снабдяват също. А вие вместо да се вдигнете и да ги изметете, продължавате да си драскате по форумите.