Тунелът в "Дружба" – наляха бетони за милиони, а той се руши

Капещи стени и рушаща се мазилка по-малко от година след откриването
26 апр 2017 10:45,
84

Снимка: "Спаси София"

Пешеходният тунел, свързващ метростанцията на бул. "Цариградско шосе" с ж.к. "Дружба", се разпада по-малко от година след откриването му. За това сигнализираха от гражданската организация "Спаси София".

Днес съоръжението, струващо 2,5 млн. лева, е с капещи стени, рушаща се мазилка и множество напуквания, посочват още от организацията.

"Когато се строеше тази метроотсечка, СО не успя да си свърши работата и да осигури нормален пешеходен достъп на ж.к. "Дружба" до "Цариградско шосе", и обремени метрото с тази задача, и "Метрополитен" се видяха принудени да строят такъв тунел, който беше напълно излишен и не беше предвиден", коментира председателят на "Спаси София" Гергин Борисов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Жители пък разказаха, че проблемите в тунела се появили още в първите дни от откриването му.

В разговора участва и инж. Ангел Джоргов, експерт "Инвеститорски контрол" към "Метрополитен" ЕАД, който обясни, че съоръжението все още е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител се е заела да оправи повредите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
25
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Писна ми да обясняват,че всичко което се руши било в гаранция и фирмата ще го оправи. Защо трябва да се правят ремонти след няма и една година от въвеждането в експлоатация. Това не е само този случай, а за всичко построено от ГЕРБ.
52
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб о-вщина
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ам Бойко прибра парите ..значи всичко е наред ....Германски цени и албанско качество
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пазарджик, с евро пари напеавиха чисто нова ЖП Гара, след 6 месеца почнаха да падат плочки, да се отлепя мазилка , да бият на кухо като ходиш върху тях. Добре дошли в България.
49
3
 
13
 
! Отговори
С преди 6 години
ГЕрб?
48
3
 
21
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 6 години
ЩО НЕ ОТИДЕ БОРИСОВ ДА ГО ОТКРИЕ?
47
3
 
35
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 6 години
И ТОВА Е САМО ЕДНА МАЛКА КРАЖБИЧКА.
46
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България няма икономика.Не произвежда нищо, освен да краде евросредства и те се усвояват от една малка част, нарчена ПГ-ГЕРБ.Медиите са тотално цензурирани по нареждане на Банкянския полуграмотник и представят една изопачена и фалшива картина на страната в живота, доста далече от реалния живот на българите.Платените социологически агенции постоянно ни заливат с фалшиви данни, колко висок ни е стандарта и колко добре живеем, а ние виждаме точно обратното по джоба си.Фалшифицираха и изборите.
45
3
 
41
 
! Отговори
ПАК ГРАБЕЖИ НА ГЕРБ преди 6 години
МИЛИОНИТЕ НЕ СА НАЛЕТИ В ТУНЕЛА, А В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ.
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е сериозността да обхване обитателите на тази държава.Не може така урбулешката да се кара всичко.
43
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце все ни казва, колко Ни е построил, колко Ни е дал, колко още ще Ни дава но никъде нито дума за качеството. А качеството никъде го няма! Вижте в София, където пипна Даскаличката и ремонтите не спират. Парите са от бюджета, т.е. от българина. Като стар бандюга от СИК, Баце научи от италианската мафия, че парите са в магистралите. И той се загрижи за нас, да ходим за 4 часа до морето. Колко е откраднато и той не знае но е много, страшно много! Докато се избира ще бъде все по-зле, мизерия.
42
2
 
29
 
! Отговори
rubi преди 6 години
До дириРеално и двата тунела на Дружба 2 текат здраво. В този на метростанция Дружба 2 зимата имаше в цепнатините големи ледени висулки. Спокойно можеха да направят една външна станция за квартала и да спестят доста пари от тунели, който след като им мине гаранцията ще паднат. Кой тогава ще носи отговорност?
41
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се правят съоръжения без тотално обмисляне и качествена изработка.Така не може повече. Постоянно автоголове да се бележат е унизително.
40
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе то подлеза на НДК тече от 10 години - Мутрата и Компирката откраднаха над 160 млн лв за хидроизолация, а те тръгнали да ни занимават с някакъв тунел между ливадата и поляната.
39
3
 
36
 
! Отговори
Сан Дъкова преди 6 години
Нищо , тази година ще отпуснем 30 милиона за ремонт, другата година ако все още ме търпите ще отпуснем още 30.
38
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо. Няма значение. Важното е, че комисионът е бил прекрасен. Крадци и продажници на Майка България!
37
1
 
32
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
Професорекомунизма( такъв никога не е имало) свърши преди 28 г. За 28 г. Германия разбомбена то5ално след ВСВ през 70 те е номер едно в Европа, а ние се върнахме на нивото на ВСВ днес.
36
2
 
17
 
! Отговори
ВОДА (SSC Bulgaria) преди 6 години
Хидроизолация в този така известен с подпочвените води район не са ли направили за всички тези пари?!Под унипаветата гледам няма армирана подложка... :(
35
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй, колко са прагматични тези от ГЕРБ, икономисват, икономисват и все за народа няма. В тоалетни да ги затвориш, буркани ще пълнят и ще продават.Гладни няма да останат. Ето защо у нас с каквото и да захванеш, опираш да Герберските калинки и имаш само един начин, да им се плаща. А те не прощават на никого, крадат ли крадат, не да спряли.Защо НАП не направи една проверка на всички министри от Борисов 2 за да се види грабежа.Кой ще я направи, крадеца на крадеца ли? Изритването им е задължително
34
0
 
26
 
! Отговори
Bit преди 6 години
Хората мислят за собственото си бъдеще. Днес строят за да може утре да го опряват. Важно е машинката да не спира.