Тунелът в "Дружба" – наляха бетони за милиони, а той се руши

Капещи стени и рушаща се мазилка по-малко от година след откриването
26 апр 2017 10:45,
84

Снимка: "Спаси София"

Пешеходният тунел, свързващ метростанцията на бул. "Цариградско шосе" с ж.к. "Дружба", се разпада по-малко от година след откриването му. За това сигнализираха от гражданската организация "Спаси София".

Днес съоръжението, струващо 2,5 млн. лева, е с капещи стени, рушаща се мазилка и множество напуквания, посочват още от организацията.

"Когато се строеше тази метроотсечка, СО не успя да си свърши работата и да осигури нормален пешеходен достъп на ж.к. "Дружба" до "Цариградско шосе", и обремени метрото с тази задача, и "Метрополитен" се видяха принудени да строят такъв тунел, който беше напълно излишен и не беше предвиден", коментира председателят на "Спаси София" Гергин Борисов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Жители пък разказаха, че проблемите в тунела се появили още в първите дни от откриването му.

В разговора участва и инж. Ангел Джоргов, експерт "Инвеститорски контрол" към "Метрополитен" ЕАД, който обясни, че съоръжението все още е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител се е заела да оправи повредите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко българско и родно ще да е космически "годно"!!
72
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Тунели без цимент или с турски цимент, все едно
71
0
 
1
 
! Отговори
Celsius преди 6 години
Прочетох всички коментари ....има и на *** и не на такива.Аз лично съм съгласен и с двата вида може би три "независимите".Герб крадът,но правят нещо некачествено.Бсп крадът и всичко си е за тях даже малко делят и за Герб.За това трябва да ги ометем........и нищо прекалено сме малки ЕК така казали УСА така казали и пак същото.Извод:Живота си минава и нищо не зависи от нас.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали издържа докато резнат лентичката.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ, ПРОЕКТАНТИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА СЪД.
68
0
 
10
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
сигурно половината бетон е заминал за някоя нова къща в Бистрица.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от ГРОБ
66
0
 
13
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Винаги съм го казвал - викайте немци да строят и пътища и тунели докато не се научат нашите. Нека да излиза по-скъпо, толкова излизат и кръпките след строежа от нашите корумпирани строители.
65
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Моля, не да не хейтите така срещу Бойко, нека да покажем и добрите неща. Примерно да пуснем коментар с обектите, които не са се скапали до 1 година от ремонта и на които не е правен ремонт на ремонта.
64
0
 
12
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Вие сами сте си виновни.Никакъв контрол не упражнявате.Тунелът в Дружба си е общински обект, в общината има съветници от всички партии. Винаги може да отидат и да наблюдават какво и как се влага в строежа. Един общински съветник никой не може да го изгони от строежа.
63
2
 
14
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До Shopp : Я ЗАМИНАВАЙ ДА РЕМОНТИРАШ ТУНЕЛА БЕ "ЕВРОПЕЙСКИ" ГРАЖДАНИНО; ТИКВАТА ГО ВЗЕМИ С ТЕБЕ ДА БЪРКА БЕТОНА И ГО ГЛЕДАЙ ДА НЕ ГЕПИ
62
1
 
13
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До Анонимен 64 : Я СИ СПЕСТИ СМЕШКИТЕ БЕ НЕДОРАСЛЯК. НЕ СЕ Е РАБОТИЛО КАЧЕСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 89г А В АВСТРИЯ ИМА ДВА ЗАВОДА БАЧКАЩИ С НАШИ СТАРИ СТРУГОВЕ
61
4
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До ддт : ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ ИЛИ БСП ИЛИ КОЙТО И ДА Е ОТ СЕГАШНАТА ПАРЛАМЕНТАРНА НОМЕНКЛАТУРА Е ЗА ЛИНЧ, ЯСНО "ДРУГАРЮ"
60
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакедонскиНе бях фен на социализЪма, никак даже, но трябва да отбележа, че аналогични съоръжения , правени тогава, проимаха нужда от ремонт, след като не баха поддържани 15-на години в "демократично"време--------------------Глупости.Подлезите винаги са били "майка плаче". Стъпалата на самото НДК се бяха отлепили още след построяването. В България никога не се е работело качествено в никой бранш, защото всичко беше ДЪРЖАВНО.
59
2
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 години
СЪВСЕМ В ДУХА ТИКВЕНИТЕ ЧЕТИРИ-ЛЕТКИ СИ Е ТОЯ ТУНЕЛ. ЦИТАТ ОТ "СБОРНИК С МЪДРИ МИСЛИ НА ЕДИН ***-ПАЖАРНИКАР": "ЕДИН АСФАЛТ ТРАЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ....". ПОСТИЖЕНИЕТО ТУК Е ЧЕ ТУНЕЛА НЕ СЕ Е СРИНАЛ
58
1
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Видими резултати!
57
1
 
6
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До ВаняМи кой да го оправи, Бойко ли да земе една маламашка и да маже?Ако искаш мажи ти.
56
0
 
13
 
! Отговори
ддт преди 6 години
Що плюете по герб,като гласувате за тях,или не гласувате?
55
0
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Трябвало в бетона да сложат и цимент !
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами капещи и падащи защото вместо качествени материали които струват скъпо са вложени евтин за да останат мангизи за делкане. Толкова ли е друдно да се направи експертиза на бетона и ще се установи че е само пясък примесен с малко обикновен цимент. А за изолираща смес даже не са и помислили да сложат защото само тя щеше да им струва 1 000 000 лв. Сега ще се оправдаят с ниските температурие през зимата и ще замажат положението до следващият обект който пак ще построят по същият рападащ се начин